شناسهٔ خبر: 39279227 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

بسیاری از رفتارهای افراد وسواسی بر مبنای واقعیت نیست

معتمدی روانپزشک گفت: بسیاری از رفتارهای افراد وسواسی بر مبنای واقعیت نیست بلکه بر مبنای برداشت خودشان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، راهکارهای درمان وسواس کرونا امشب ۲۰ فروردین ماه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور هادی معتمدی روانپزشک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

معتمدی با اشاره به اینکه همه ما راه‌های ورود کرونا را می‌دانیم، گفت: چرا باید دائم هر روز فرزندانمان را به حمام ببریم، این موضوع چه فایده‌هایی می‌تواند داشته باشد، انجام کارهای بی‌فایده سواس تلقی می‌شود، با این کارها نه تنها کمکی به کاهش مشکل نمی‌کنیم بلکه مشکلات افزایش پیدا می‌کند.

این روانپزشک با بیان اینکه وسواس نوع شدیدی از اضطراب است که در آن انسان دست به اعمالی می‌زند که خود را از اضطراب رها کند، ادامه داد: استفاده زیاد از مواد ضدعفونی کننده و شوینده‌ها به ریه‌ها آسیب می‌زند و ریه را مستعد ابتلاء به بیماری می‌کند.

او با اشاره به اینکه افراد وسواس باید ذهن خود را تغییر دهند، افزود: ما با واقعیت کرونا مواجه هستیم لذا باید از رفتارهای وسواس‌گونه پرهیز کنیم. برداشت انسان‌ها از موضوعات مختلف متفاوت است، بسیاری از رفتارهای افراد وسواسی بر مبنای واقعیت نیست بلکه بر مبنای برداشت خودشان است، این دسته از افراد کاری را انجام می‌دهند که خودشان دوست دارند.

معتمدی با اشاره به اینکه افراد وسواس باید اسباب کشی ذهنی کنند، گفت: باید خوشبین بود و به رعایت پروتکل‌های بهداشتی پرداخت، محیط خانه تمیز است و استفاده بیش از حد از وسایل شوینده می‌تواند سبب آسیب به ریه‌ها شود و ریه را مستعد ابتلا می‌کند. باید وقتی وارد خانه می‌شویم به شستشوی دستان بپردازیم، در حالت عادی چند مرتبه در روز دستانمان را با آب و صابون می‌شویم و لذا شستشوی مکرر احتیاجی نیست.

این روانپزشک با اشاره به اینکه بعد از وسواس، پرخاشگری وسواس شستشو دومین طبقه را از رده وسواس به خود اختصاص می‌دهد، افزود: متاسفانه ذهن افراد وسواسی آلوده است و دائم درگیر هستند، این عده اول باید یاد بگیرند که از حواس پنجگانه خود باید به خوبی استفاده کنند.

او گفت: فرد وسواس مدام زجر می‌کشد و تمام روز به اتفاق‌های بد فکر می‌کند، لذا خیلی اوقات رفتار‌هایی که جزء صفات خوب است را باید کنار گذاشت. ترس صفت بدی است، اما با توجه به شرایط به وجود آمده به صفت خوب تبدیل شده است.

معتمدی با اشاره به اینکه افراد باید به تغییر سبک زندگی خود در شرایط کنونی بپردازند تا بتوانند به راحتی این دوران را سپری کنند افزود: نحوه تغذیه باید اصلاح شود. در این شرایط می‌توان روش‌های آشپزی ارزان را جستجو کرد که چگونه می‌توان غذای خوش طعم و خوشمزه، اما با هزینه اندک را فراهم کرد یا اینکه در این شرایط باید ببینیم که چه موسیقی می‌تواند به ما آرامش دهد لذا باید هوش عاطفی را افزایش دهیم.

این روانپزشک خاطرنشان کرد: افراد وسواس ذهن خسته دارند و باید سعی کنند ذهن خود را آزاد کنند.

انتهای پیام/

نظر شما