شناسهٔ خبر: 39126490 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

طولانی شدن روند ثبت آثار تاریخی مهم‌ترین چالش میراث فرهنگی قوچان است

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها ثبت آثار تاریخی و معنوی در فهرست آثار کشوری بوده، اما به دلیل حجم بالای آثار ارسالی در وزارتخانه‌ نتایج دیر اعلام می‌شود که این مهم‌ترین چالش حوزه میراث فرهنگی به شمار می‌رود.

صاحب‌خبر -

جواد رجبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قوچان با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های حوزه میراث فرهنگی این شهرستان در سال گذشته، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌هایی به‌منظور ثبت آثار تاریخی و معنوی در دستور کار بوده که عمدتاً پرونده‌هایی برای بررسی ارسال می‌شود، اما به دلیل حجم بالای آثار ارسالی در وزارتخانه، اعلام نتایج به سال جاری موکول شده است.

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان افزایش آثار ثبتی این شهرستان را موجب ارتقای سریع‌تر نمایندگی به اداره دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه موزه مردم‌شناسی قوچان هم دارای وسعت کمی بوده که در صورت تملک یکی از حمام‌های تاریخی می‌توان آن را به موزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی به همراه نمایش جلوه‌های این شهرستان تبدیل کرد.

وی یادآور شد: حمام‌های تاریخی یکی از مهم‌ترین پتانسیل‌های این شهرستان بوده که تعیین تکلیف و مرتفع ساختن مشکلات حقوقی حمام‌های سه‌گانه با اولویت «حمام سرکاری» در دستور کار قرار داشت که در سال جاری پس از تملک، اقداماتی برای بازپیرایی و مرمت صورت می‌گیرد.

رجبی بابیان اینکه قوچان ظرفیت‌های مناسبی در حوزه گردشگری دارد و دو منطقه نمونه در حال جذب گردشگران است، افزود: ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی به رونق این صنعت کمک می‌کند که موافقت‌نامه اصولی ۸ اقامتگاه بوم‌گردی در این شهرستان اخذ شده است.

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان یادآور شد: متأسفانه بسیاری از رشته‌های صنایع‌دستی در این شهرستان رو به فراموشی و حتی منسوخ شدن حرکت می‌کرد که راه‌اندازی اولین بازارچه رسمی صنایع‌دستی توانست به رشد هنری و شکوفایی اقتصادی در برخی از این رشته‌ها کمک کند.

وی ادامه داد: قوچان دارای ۷۰۰ هنرمند شناخته‌شده در حوزه صنایع‌دستی است که حدود ۲۰۰ نفر از آن‌ها شناسنامه‌دار یا دارای کارت صنعتگری هستند و راه‌اندازی اولین مرکز آموزش صنایع‌دستی قوچان هم می‌تواند به رونق رشته‌های مختلف و رشد و شکوفایی هنرمندان کمک کند.

رجبی با یادآوری این موضوع که ۱۳۷ اثر تاریخی در قوچان وجود دارد که تنها ۴۷ اثر در فهرست بناهای تاریخی به ثبت رسیده، گفت: این آثار شامل محوطه‌ها، تپه‌ها و بناهای تاریخی است که قابلیت واگذاری در صورت وجود سرمایه‌گذار را دارا هستند و از طریق صندوق احیای بناهای تاریخی نیز کمک انجام می‌شود تا یک مرکز تاریخی، فرهنگی و اقامتی ایجاد شود.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳

نظر شما