شناسهٔ خبر: 39083437 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

۱۰ راهکار طلایی برای رفع بی حوصلگی در هنگام مطالعه

خبرگزاری میزان- ما به شما دانش آموزان، عوامل و راهکار‌های مقابله با خستگی و خواب آلودگی هنگام مطالعه را معرفی می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، خستگی و خواب آلودگی یک مشکل جدی هنگام مطالعه است، ما به شما چند علت خستگی، کسلی و خواب آلودگی را معرفی می‌کنیم.

قابل فهم نبودن

اولین عاملی که موجب خستگی زودرس در مطالعه می‌شود، سخت بودن و قابل فهم نبودن درس است به عنوان مثال وقتی شما سراغ درس ریاضی می‌روید، اگر پایه درسی شما ضعیف باشد و در هنگام مطالعه، آن درس را یاد نگیرید، خیلی زود رغبتتان برای خواندن آن درس کم می‌شود و بی حوصلگی و خستگی سراغ شما می‌آید.

نبود برنامه مدون

دومین عامل می‌تواند نداشتن یک برنامه ریزی شفاف و مدون باشد. برای مثال شما مشخص کرده اید که امروز فیزیک می‌خوانم، ولی برای خودتان معین نکرده اید که کدام مبحث را به چه میزان خواند، بنابراین دچار سردرگمی می‌شوید، چون برایتان شفاف نیست که چه هدف کوتاه مدتی پیش رو دارید و دقیقا چه کاری انجام خواهید داد، حجم انبوه کتاب بدون برنامه مشخص، شما را دلسرد و بی حوصله می‌کند و در هنگام مطالعه، خستگی و خواب آلودگی به سراغتان می‌آید.

ساعات نامناسب

سومین عامل انتخاب ساعات نامناسب برای درس خواندن است، یادتان باشد با شناختی که از خودتان دارید، ساعت‌های مناسبی را برای مطالعه انتخاب کنید. مثلا مطالعه درس‌های مشکل و یاد گرفتنی را به ساعات آخر شب موکول نکنید یا اگر عادت دارید در ظهر بخوابید و به تازگی می‌خواهید این عادت را کنار بگذارید، در آن ساعات سراغ درس‌های شیرین‌تر و راحت‌تر بروید به این ترتیب به رفع خواب آلودگی کمک می‌کنید.

۱۰ راهکار طلایی برای رفع بی حوصلی در هنگام مطالعه

۱- از مطالعه پراکنده و نامنظم خودداری کنید: مطالعات شما باید مشخص و با برنامه ریزی منظم در زمان‌های مناسب باشد، همچنین هدف شما از مطالعه حتی برای کوتاه مدت باید کاملا مشخص باشد. مثلا بگویید که می‌خواهم مبحث ژنتیک را یک بار کامل رو خوانی کنم.

۲- یک برنامه ریزی مدون برای تمام کارهایتان در نظر بگیرید: هدف این نیست که تمام کارهایتان را دقیقا طبق ساعت انجام دهید، بلکه می‌توانید امور خود مانند خواب، مطالعه، ورزش و کار‌های روزمره را بر اساس نظم و برنامه ریزی، تا حدی سامان دهید و همین کار باعث می‌شود تا هر کار سر جای خودش باشد و انگیزه شما نیز دو چندان خواهد شد.

۳- در مکانی که خیلی گرم است درس نخوانید: باید توجه کنید که دمای مکان مطالعه نباید خیلی گرم باشد (حداکثر ۲۵-۲۴ درجه سانتی گراد)، زیرا دمای بیش از آن، به خصوص در زمستان سبب می‌شود تا لذت خواب چند برابر شود و شما خواب آلوده شوید.

۴- نشستن صحیح هنگام مطالعه: اکثر مشاوران تحصیلی و پزشکان توصیه می‌کنند که اصلا به صورت دراز کشیده و خوابیده درس نخوانید، زیرا مغز شما بین خواب و مطالعه سردرگم می‌شود و تمرکز شما کم و دچار خواب آلودگی می‌شوید؛ بنابراین برای رفع خواب آلودگی نشستن صحیح هنگام مطالعه را در نظر بگیرید.

۵- پرخوری نکنید: دقت داشته باشید که خوردن زیاد و بیش از حد موجب سنگینی و خواب آلودگی شما می‌شود و این حالت هنگام مطالعه تاثیرش دوچندان می‌شود و باعث می‌شود که شما به محض نشستن پای درس، احساس خستگی و بی حوصلگی کنید. همچنین توصیه می‌شود بلافاصله پس از خوردن غذا مطالعه نکنید.

۶- قدم بزنید: وقتی که احساس بی حوصلگی و خواب آلودگی می‌کنید، با یک پیاده روی نسبتا تند، انرژی و هوشیاری خود را افزایش دهید. برای مثال به فضای سبز نزدیک هستید، به آنجا بروید و مقداری پیاده روی کنید و قدم بزنید. این کار احساس شادابی را به شما می‌دهد.

۷- برای رفع خواب آلودگی مدتی کوتاه از فضای مطالعه بیرون بروید: بهتر است به هوای آزاد بروید. نور خورشید و هوای تازه سبب می‌شود تا انرژی شما بیشتر شود و احساس خوبی داشته باشید.

۸- دوش با آب ولرم برای رفع خواب آلودگی بگیرید: اگر امکانش وجود دارد، سعی کنید یک دوش با آب تقریبا سرد و ولرم بگیرید. در این صورت باعث می‌شود احساس بی حوصلگی و خواب آلودگی از شما دور شود.

۹- خواب کافی در شب: این اشتباه در بین اغلب دانش آموزان پیش می‌آید به دلیل اینکه شب سکوت بیشتری دارد، ساعات شب را برای مطالعه انتخاب می‌کنند. اما باید توجه کنید که این کار سبب به هم خوردن سیستم بدنی و ذهنی شما می‌شود. ضروری است که در شب حداقل ۶ ساعت خواب و استراحت داشته باشید البته خواب نباید بیشتر از ۸-۹ ساعت باشد، زیرا خواب زیاد هم می‌تواند از عوامل بی حوصلگی و کلافه بودن باشد.

۱۰- فعالیت‌های بدنی کوتاه بین مطالعه فراموش نشود: سعی کنید هنگام مطالعه، در فاصله‌های زمانی کوتاه، فعالیت‌های بدنی مختصری داشته باشید.

منبع:باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب‌ها:

نظر شما