شناسهٔ خبر: 38483236 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۳۴ فرصت سرمایه‌گذاری در اقتصاد دانش بنیان خراسان رضوی شناسایی شد

مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: ۳۴ فرصت سرمایه‌گذاری با مبلغ ۳۱ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال در حوزه اقتصاد دانش بنیان و فناور این استان شناسایی شده است.

صاحب‌خبر -

علی رسولیان سه‌شنبه شب در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مشهد برگزار شد افزود: این فرصت‌ها مورد مطالعه قرار گرفته و در همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان در ماه جاری رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: ۲۶۸ شرکت دانش بنیان در استان و ۳۴۰ شرکت دانش بنیان و استارتاپ در پارک علم و فناوری خراسان با اشتغالزایی برای چهار هزار و ۳۸۴ نفر وجود دارد.

اجرای ۱۰۰ درصدی ۱۰۵ پروژه سرمایه‌گذاری در طرح مثلث توسعه اقتصادی

معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی استان گفت: مبنای این طرح مردمی کردن اقتصاد و همراهی و هم افزایی ارکان حاکمیت در استان است.

وی افزود: این طرح وارد مرحله جدیدی شده و به عنوان یک نرم افزار مدیریتی توانسته تعامل حداکثری بین بخش‌های مختلف حاکمیتی در استان از جمله ائمه جمعه، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، روسای دادگستری، فعالان بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی ایجاد کند.

وی ادامه داد: تاکنون ۱۸۶ شرکت بخش خصوصی، موسسه و نهاد غیردولتی به عنوان معین اقتصادی در طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی، محوریت توسعه روستاهای خراسان رضوی را برعهده گرفته‌اند.

رسولیان گفت: در طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی تفاهمنامه‌های سرمایه گذاری نیز تعریف شده که اطلاعات مربوط به آنها در سامانه بی.تی.ام.اس به ثبت رسیده و قابلیت رصد و کنترل توسط همگان را دارد.

وی افزود: تاکنون یکهزار و ۱۰۰ پروژه با سرمایه‌گذاری ۱۱۲ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۱۵۲ هزار و ۱۸۷ نفر در سامانه یاد شده به ثبت رسیده که پیشرفت اجرایی این پروژه‌ها ۴۸ درصد است و ۱۰۵ پروژه از آنها آماده بهره‌برداری است.

وی ادامه داد: از کل پروژه‌های سرمایه‌گذاری که در این سامانه به ثبت رسیده، ۴۵ پروژه مربوط به حوزه دانش بنیان با ظرفیت اشتغالزایی ۲ هزار و ۷۲۱ نفر است.

کمترین نرخ بیکاری در کشور 

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: براساس اطلاعات مرکز آمار ایران در انتهای پاییز امسال نرخ مشارکت اقتصادی این استان ۵۲.۴ درصد و نرخ بیکاری استان ۶.۳ درصد اعلام شد که خراسان رضوی کمترین نرخ بیکاری و بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی را در بین سایر استانها کسب کرد.

وی افزود: نرخ بیکاری شهری خراسان رضوی در انتهای پاییز امسال ۸.۲ درصد و نرخ بیکاری روستایی استان ۱.۳ درصد اعلام شد.

وی نرخ بیکاری جوانان خراسان رضوی در انتهای پاییز امسال را ۱۰ درصد ذکر و بیان کرد: از این نظر این استان کمترین نرخ بیکاری جوانان را در کشور داشته است.

رسولیان گفت: نرخ اشتغال استان در بخش صنعت ۳۸.۶ درصد، در بخش خدمات ۴۲.۷ درصد، در بخش کشاورزی ۱۸.۷ درصد، در بخش عمومی ۹.۷ درصد و در بخش خصوصی ۹۰.۳ درصد است.

تراز بازرگانی مثبت خراسان رضوی

وی افزود: تراز بازرگانی خارجی گمرکات استان در ۱۰ ماه امسال مثبت و معادل یکهزار و ۱۷۷ دلار است.

وی ادامه داد: میزان صادرات کالا از گمرکات استان در این مدت ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۹۲ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۲۰ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: میزان واردات خراسان رضوی در ۱۰ ماه امسال ۲۳۸ هزار تن به ارزش ۳۱۵ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۲ درصد و از نظر ارزش ۱۳ درصد افزایش داشته است.

تعیین ۳۶ اولویت سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت و معدن

معاون استاندار خراسان رضوی افزود: اولویت‌های سرمایه‌گذاری حوزه صنعت و معدن استان شامل ۳۶ اولویت در ۶ گروه صنایع دستی، صنایع الکترونیک، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، صنایع دارویی و صنایع نساجی است.

وی ادامه داد: برای سرمایه‌گذاری در این اولویت‌ها مجوز بدون نام صادر و برای اجرا در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌گیرد.

وی گفت: سهم ۲۵.۶ درصدی صنعت و معدن از مصرف گاز استان در ۱۰ ماه امسال و رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل و سهم ۳۲.۷ درصدی این بخش از مصرف برق استان و رشد ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیانگر رشد تولید است.

رسولیان افزود: در کلینیک صنعت خراسان رضوی با بهره گیری از ۷۰ مشاور ۹۰۰ واحد تولیدی دارای مشکل و تعطیل شده بررسی شد که ۹۰ پروژه عارضه یابی عمیق و بهبود برای آنها اجرا و منجر به راه اندازی مجدد ۱۰۰ واحد تولیدی و تثبیت ۱۵۰ واحد دیگر شد.

وی ادامه داد: نمایشگاه "تولید داخل" استان با حضور ۳۷ شرکت و ۱۴ پروژه فن بازار دفاعی در مشهد برگزار شد که منجر به انعقاد ۲۰ تفاهم نامه و حمایت از ۲۶۵ واحد صنعتی در ۲۲ نمایشگاه داخلی و ۱۰ نمایشگاه خارجی گردید.

وی گفت: ۳۰ طرح مصوب سرمایه گذاری خارجی در استان مربوط به کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان، گرجستان، هندوستان، آلمان و امارات متحده عربی وجود دارد که میانگین پیشرفت اجرایی این طرح‌ها ۵۸ درصد است.

وی اعتماد به شرکت‌های دانش بنیان استان برای واگذاری پروژه های کلان ملی، حمایت از نمایشگاه ساخت داخل استان، کمک به افزایش سرمایه صندوق به میزان ۳۰ میلیارد ریال و حمایت از مرکز رشد تربت‌حیدریه به میزان ۲۰ میلیارد ریال را از جمله درخواست‌های استان از معاون رییس جمهوری برشمرد.

نظر شما