شناسهٔ خبر: 38393535 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

ممانعت از ورود و ادامه تحصیل ۳ دانشجوی ایرانی در آمریکا

میزان

۳ دانشجوی ایرانی به دلیل ممانعت از تحصیل در دانشگاه‌ های آمریکا به وزارت امنیت داخلی این کشور شکایت کردند.

صاحب‌خبر -
 ۳ دانشجوی ایرانی که در دانشگاه های  ایالت «نیو اینگلند» تحصیل می‌کردند به وزارت امنیت داخلی آمریکا به دلیل بدرفتاری و ممانعت از ورود آنان به دانشگاه شکایت کردند.

شکایت این گروه از دانشجویان پس از شکایت ۲ دانشجوی دیگر ایرانی در دانشگاه «نورث ایسترن» و یک دانشجوی فارغ التحصیل در دانشگاه «هاروارد» ارائه شد.

به گزارش نیویورک تایمز، «دانشجوی ایرانی در شکایت خود در اوایل این ماه گفت که با وجود داشتن ویزای دانشجویی برای حضور در دانشگاه جنوبی نیو همپشایر در منچستر، از ورود به فرودگاه بین المللی بوستون در ماه آگوست محروم شد.»

دانشجوی دیگر ایرانی در شکایت جداگانه خود که در همین ماه مطرح شد گفت که «ویزای دانشجویی برای پیگیری مدرک خود در مقطع دکترا در دانشگاه نورث ایسترن در بوستون داشته و در هنگام بازگشت از کنفرانسی در پاریس جایی که وی یک مقاله آکادمیک ارائه داده بود، از ورودش به آمریکا در ماه اکتبر جلوگیری شد.»

این دانشجو همچنین در شکایت خود گفته که «ویزای دانشجویی برای تحصیل در مقطع دکترا موسسه پلی‌تکنیک ورسستر داشته، اما در ماه آگوست از ورودش به آمریکا جلوگیری شده است.»

سخنگوی امنیت داخلی آمریکا روز جمعه به ایمیلی که برای اظهار نظر وی ارسال شده بود پاسخ نداده است.
 
این ۵ دانشجوی ایرانی که از وزارت امنیت اخلی آمریکا شکایت کرده بودند در اظهارات خود گفته اند که آنها برای ساعت‌ها بازداشت شده و مورد بازجویی شدید مسئولان فدرال در فرودگاه قرار گرفته اند.

این ۵ دانشجو ایرانی در میان ۱۰ دانشجوی ایرانی هستند که از ماه آگوست که آغاز سال تحصیلی در اکثر دانشگاه‌ های آمریکا است از ورود آنان به این کشور ممانعت به عمل آمده است.

بازداشت و اخراج دانشجویان و شهروندان ایرانی از آمریکا با ادعای «غیرقابل پذیرش بودن» درخواست ورود آنان به خاک آمریکا از سوی اداره مرزبانی و گمرکات این کشور در هفته‌های اخیر تشدید شده و موجی از واکنش‌های انتقادی را در پی داشته است.

افزایش اخراج دانشجویان ایرانی از آمریکا در ماه‌های گذشته پس از بازجویی از آنان در فرودگاه‌های مقصد، توجه فعالان سیاسی، اعضای کنگره و حقوق مهاجران را به خود جلب کرده است. این امر سبب شده تا این موضوع در رسانه‌ های آمریکایی نیز بازتاب داشته و منجر به برگزاری تجمع‌ های اعتراضی شده و واکنش‌های متعددی را در شبکه‌های اجتماعی برانگیزد.

بیشتر دانشجویان بازداشت شده می‌گویند ماموران اداره مرزبانی دلیل رد تقاضایشان را اعلام نکرده و آن‌ها در نهایت ناچار به پس گرفتن تقاضای ورود خود شده اند. این دانشجویان در بازجویی طولانی مدت که گاهی تا ۶ ساعت به طول انجامیده، با سوال‌هایی بی ارتباط مانند شغل اقوام نزدیک، عقایدشان در مورد تحولات سیاسی، تصویربرداری از اطلاعات موجود در تلفن همراه آن ها، دلیل داشتن یا نداشتن اپلیکیشنی خاص بر روی گوشی تلفن همراه، ... مواجه شدند؛ ضمن اینکه به آن‌ها اصرار می‌شده تا ادعا‌های بی اساس ماموران اداره مرزبانی را در مورد خود بپذیرند.

نظر شما