شناسهٔ خبر: 38367453 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

یک کارشناس مسایل افغانستان: انشقاق میان عبدالله و غنی امتیازی برای طالبان است

زهرا اصغری

علی رستمی گفت: اگر اختلافات میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله حل و فصل نشود طالبان قدرت بیشتری خواهد گرفت.

صاحب‌خبر -

علی رستمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اعتراض عبدالله عبدالله کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به رای کمیسیون انتخابات که اشرف غنی را پیروز انتخابات معرفی کرده است گفت: این مساله را باید بدانیم که هر چند افغانستان یک کشور است اما افتراق‌های بسیاری در آن است. آقای عبدالله نماینده بخش تاجیک است و آقای اشرف غنی نماینده پشتون‌ها از این رو بخشی از رقابت میان آنها ناشی از اختلافات قوی است و هر کدام از آنها در چارچوب موقعیت خود سعی دارد طرف مقابل را تضعیف کند.

وی با بیان این‌که قبلا هم در انتخابات‌های مختلف شاهد این اختلاف نظرها بودیم از جمله در انتخابات قبلی، افزود: این بار اما تضادها افزایش یافته است و سهم‌خواهی ها نیز بیشتر شده است.

این کارشناس مسایل افغانستان در پاسخ به این‌که در میان اختلاف نظرها برخی معتقدند طالبان قدرت بیشتری خواهد گرفت، تصریح کرد: به احتمال قوی همان تجربه انتخابات قبلی دوباره تکرار خواهد شد. معتقدم اگر اختلافات میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله حل و فصل نشود در این میان طالبان قدرت بیشتری خواهد گرفت از این رو هر گونه انشقاق در میان این افراد به نوعی امتیاز دادن به طالبان است.

رستمی تاکید کرد: معتقدم به لحاظ قومی و ایدئولوژیک هر نوع توافقی را فرصت برای غالب شدن می‌داند چون آنها به این مساله که بخواهند با مذاکره یا توافق با اقوام دیگر و سیاست‌های کلی هماهنگ شوند توجهی ندارند. شاید آمریکایی‌ها بر این نظر باشند که از مسیر توافق با طالبان بتوان آنها را محدود کرد اما این رویکرد و حضور طالبان در صحنه مذاکرات یک نوع حضور موقت و برای هماهنگ شدن با شرایط است تا توان و بنیه سیاسی و اجتماعی خود را تقویت کنند و به علاوه خود را از ضربات و فشارهای بین‌المللی خارج کنند.

وی ادامه داد: با رفتن آمریکا از افغانستان بخش عمده‌ای از میدان در اختیار طالبان قرار می‌گیرد و اگر فضای تنش‌ها و اختلافات سیاسی ادامه یابد قطعا این روند تسریع می‌شود.

این استاد دانشگاه درباره توافق طالبان و آمریکا تصریح کرد: این مذاکرات و توافق برای آن است که بخش عمده‌ای از نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شوند و طالبان نیز وادار شود که با دولت مرکزی همکاری و مذاکره‌ کند. آمریکایی‌ها بر این نظرند که از این طریق هم طالبان ساکت می‌شود و هم دولت مرکزی سقوط نمی‌کند و سهمی به طالبان در قدرت داده می‌شود و به شکلی طالبان با گروه‌های قومی دیگر حاضر در قدرت نیز کنار خواهد آمد و سهم آنها را به رسمیت می‌شناسد.

انتهای پیام

نظر شما