شناسهٔ خبر: 37867484 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

دستیار وزیر نیرو؛

تجارت ایران و اوراسیا آزاد می‌شود/ ۷ هزار قلم کالا مشمول تعرفه صفر درصد می‌شود

میرزاخانی گفت: با الحاق ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۸۶۰ قلم کالا میان دو طرف مشمول تعرفه ترجیحی شده است، از آبا‌ن ۹۹ سال آینده مذاکرات با اتحادیه اوراسیا برای تجارت آزاد آغاز می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، داود میرزاخانی دستیار وزیر نیرو در امور کمیسیون همکاری‌های ایران و فدراسیون روسیه در نشست راهبردی فرصت‌ها و چالش‌های صنعت آب و برق در الحاق ایران به اتحادیه اوراسیا که به میزبانی شرکت ساتکاب برگزار شد، گفت: بعد از جنگ جهانی دوم برای نخستین بار است که ایران به عنوان کشوری که تحت شدیدترین تدابیر تحریمی قرار گرفته، توانسته است موافقتنامه تجارت آزاد را با یک مجموعه منطقه‌ای امضا کند.

او ادامه داد: فرصت بسیار مناسبی رخ داده تا در زمینه‌های مختلف از جمله استفاده از ارز‌های ملی به فعالیت بپردازیم تا همانگونه که چین و روسیه بیش از ۷۰ درصد مبادلات تجاری خود را با استفاده از ارز ملی انجام می‌دهند، ما نیز می‌توانیم همین مسئله را در دستور کار قرار داده تا بستر ساز مناسبی برای فعالان اقتصادی به ویژه حوزه آب و برق شود.

دستیار وزیر نیرو در امور کمیسیون همکاری‌های ایران و فدراسیون روسیه افزود: سیستم تهاتر کالا با کالا، کالا با ارز ملی و کالا با پروژه نیز از جمله فعالیت‌هایی است که می‌توان به شکل جدی‌تر در این بخش وارد شویم.

در ادامه محمدولی علاءالدینی مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) با اشاره به وضعیت شاخص‌های اقتصادی کشور‌های اوراسیا اشاره کرد و افزود: اعضای این اتحادیه در حال حاضر رتبه اول استخراج نفت و تولید گاز جهان، رتبه چهارم تولید انرژی برق، رتبه سوم طول خط آهن، رتبه چهارم تولید آهن و رتبه پنجم تولید فولاد را به خود اختصاص داده‌اند.

بیشتر بخوانید: تدوین آئین نامه حمایت از شرکت های دانش بنیان صنعت برق

وی ادامه داد: ایران در زمینه تعمیرات تجهیزات برق به ویژه پست‌ها و نیروگاه‌های برق یکی از بهترین شرکت‌های منطقه و حتی دنیا را در اختیار دارد و متخصصان ما به واسطه تحریم‌ها توانسته‌اند دانش تعمیرات تمامی نیروگاه‌ها با راندمان‌های مختلف را در اختیار داشته باشند.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) با اشاره به خودکفایی کامل کشور در زمینه طراحی و راه‌اندازی خطوط انتقال و پست‌های برق، گفت: در زمینه نیروگاه‌های بادی نیز بیش از ۸۰ درصد تجهیزات مورد نیاز این بخش در داخل کشور ساخته می‌شود.

علاءالدینی با تاکید بر اینکه درآمد‌های نفتی در بودجه سال ۹۹ به حداقل ممکن رسیده است، گفت: این مسئله فرصت مناسبی را در اختیار تامین کنندگان، صاحبان تجهیزات و صنعت آب و برق قرار داده تا با حضور در بازار‌های جهانی موجبات ورود ارز به داخل کشور را فراهم کنند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما