شناسهٔ خبر: 3778254 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه راه‌مردم | لینک خبر

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی مطرح کرد:

بارش شهابی برساوشی در نقاط مختلف جهان+تصاویر

به گفته اخترشناسان “بارش شهابی برساوشی” (Perseid meteor shower) امسال بی نظیر بوده، به طوری‌که در هر ساعت بیش از ۷۰ ستاره در آسمان قابل مشاهده بوده است.

صاحب‌خبر -

بارش شهابی برساوشی امسال در نیمکره شمالی و جنوبی استوا قابل رؤیت بود.

“بارش شهابی برساوشی” یکی از مهم‌ترین بارش‌های شهابی سالیانه است. بیشینه نرخ ساعتی سرسویی این بارش غالبا در حدود ۱۰۰ ساعت است. این بارش شهابی از توده ذرات برجای مانده از دنباله دار “سویفت تاتل” به وجود می‌آید و معمولا از بیست و هفتم تیر تا سوم شهریور (بیش از یک ماه) فعال است که بازه زمانی بلندی برای بارش شهابی به‌شمار می‌آید.

اوج این بارش شهابی معمولاً هرساله در حدود ۲۲ مرداد روی‌ می‌دهد. کانون این بارش در صورت فلکی ذات‌الکرسی و در نزدیکی مرز آن با صورت فلکی برساوش واقع شده‌ است، ولی در گذشته که اندازه‌گیری و سنجشِ دقیقِ مکان نورباران بارش‌های شهابی میسر نبود، اخترشناسان مکان کانون این بارش شهابی را در برساوش می‌دانستند و به همین دلیل آن را “برساوشی” نام‌گذاری کردند.

بارش شهابی امسال یکشنبه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) ساعت ۴ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۲:۳۰ بامداد به وقت تهران) آغاز شد و تا ساعت ۴ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۲:۳۰ بعد از ظهر به وقت تهران ) ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) ادامه داشت.

افراد ساکن ایالت متحده آمریکا، اروپا و کانادا، مکزیک، آمریکای مرکزی، آسیا، قسمت‌هایی از آفریقا و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی قادر به مشاهده این پدیده بودند.

تصاویر زیر این پدیده در نقاط مختلف را نشان می‌دهد:

منطقه “لاچ اتیو” (Loch Etive) در انگلستان

موسسه نجوم آکادمی علوم چک

کوه “کوزجاک” واقع در مرز مقدونیه و صربستان

جمهوری موردوویا

خلنگزار دارت موور

جمهوری کریمه

بر فراز آسمان دریاچه‌ای در مقدونیه

استان هرزگوین-نرتوا

روستای کلینواکا در چمهوری موردوویا

روسیه

روستایی در اسلواکی

نظر شما