شناسهٔ خبر: 37773115 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو گفتگو | لینک خبر

كارشناس مواد غذایی:

رسانه ها مردم را نسبت به بهداشت مواد غذایی حساس كنند

باقری گفت: بهداشت محیط به ویژه مواد غذایی باید دائماً از سوی رسانه ها و مردم به چالش كشیده شود تا ارگان های نظارتی بهداشتی پاسخگو باشند.

صاحب‌خبر - برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع حساس سازی جامعه به داشتن الگوی تغذیه ای سالم در ارتباط تلفنی با دکتر محمدعلی باقری کارشناس مواد غذایی و کارشناس دادگستری از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد. باقری در برنامه "صبح و گفتگو" اظهار داشت: نظارت بر مواد غذایی تضمین کننده سلامت جامعه است که بر اساس معیارهای قانونی و علمیِ در اختیار دستگاه های نظارتی انجام می شود. وی افزود: دستگاه های نظارتی فقط رویکرد قضایی و قانونی را دنبال می کنند و متاسفانه رویکرد علمی به این حوزه ضعیف است. کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: دستگاه متولی در حوزه نظارت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که این وزارتخانه امکانات و تجهیزات لازم را برای تضمین سلامت جامعه در اختیار دارد اما صرف یک اقدام قانونی کفایت نمی کند. باقری با بیان اینکه توزیع غذای سالم بین مردم نیازمند حمایت از سیستم توزیع است افزود: یعنی اینطور نباشد که صرفاً با شکایت این قضیه دنبال شود بلکه نظارت و کنترل کیفیت مواد غذایی و توزیع آن ها باید به شکل مستمر انجام شود. کارشناس دادگستری اظهار کرد: نظارت دستگاه ها بر کیفیت مواد غذایی و توزیع آن در جای خودش قابل قبول است اما با توزیع کننده ای که صرفاً به دنبال سودآوری است نه ارائه مواد غذایی با کیفیت نباید صرفاً به دریافت جریمه بسنده کرد کمااینکه کشورهای دنیا در صورت چنین مواردی دیگر اجازه فعالیت به این افراد را نمی دهند. وی بخش عمده ای از حساس سازی جامعه درخصوص سلامت را مرتبط با پیگیری مطالبات مردم در این خصوص توسط رسانه ها دانست و گفت: بهداشت محیط به ویژه مواد غذایی باید دائماً از سوی رسانه ها و مردم به چالش کشیده شود تا ارگان های نظارتی بهداشتی پاسخگو باشند و مردم باید مواد تخلف را به نزدیک ترین مرکز بهداشت محیط سکونت خود اعتراض و پیگیری کنند. باقری با اشاره به اهمیت فرهنگِ در دسترس بودن بهداشت برای عموم جامعه گفت: جامعه باید احساس کند که بهداشت محیط و نظارت بر مواد غذایی در تعامل با جامعه است. کارشناس مواد غذایی با تأکید بر اینکه گرانی مواد اولیه توجیه خوبی برای کاهش کیفیت مواد غذایی و نهایتاً ضربه به سلامتی نیست بیان داشت: بهترین راه برای رشد فرهنگ بهداشت در دسترس بودن و پاسخگویی ارگان های نظارتی است. به عنوان نمونه اداره نظارت بر مواد غذایی استان اصفهان به خارج از شهر منتتقل شده است درصورتیکه این کار اشتباه است و این ادارات باید در مرکز شهر و در دسترس مردم باشند. کارشناس دادگستری در پایان اظهار کرد: ما پرونده هایی درباره مسمومیت های حادی که منجر به فوت و یا مشکلات حاد شود داریم اما شکایت های روزمره درخصوص تقلب، کیفیت و تاریخ مصرف گذشته مربوط به بخش قضایی نیست و در مراکز بهداشتی پیگیری می شود.

نظر شما