شناسهٔ خبر: 37731416 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

تأکید دوباره وزارت بهداشت

ادعاهای مطرح شده در مورد آلودگی شیر و لبنیات بدون سند علمی و فاقد اعتبار است

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مطرح کردن ادعای وجود سم آفلاتوکسین تنها می‌تواند باعث کاهش مصرف شیر و لبنیات در کشور و مقدمه‌ای برای عوارض جبران‌ناپذیری مانند کمبود کلسیم، نرمی استخوان،‌ شکستگی خود به خودی و... شود.

صاحب‌خبر -




زهرا عبداللهی در گفت‌وگو با ایسنا، ‌درخصوص حواشی طرح وجود سم آفلاتوکسین در شیر و لبنیات، اظهار داشت: به طور کلی کپک ایجاد شده بر روی هر ماده غذایی می‌تواند منجر به ترشح سم آفلاتوکسین شود. میزان ترشح این سم در هر ماده غذایی میزان مشخصی دارد و در صورتی که بیش از حد استاندارد باشد، می‌تواند در طول زمان مشکلاتی برای انسان ایجاد کند. کپک موجود بر روی رب گوجه فرنگی، آبغوره،‌ آبلیمو، مربا، میوه و... همگی نمونه‌هایی برای وجود سم آفلاتوکسین است.
عبداللهی با بیان اینکه مهم‌ترین اصل این است که مردم بدانند آفلاتوکسین می‌تواند در هر ماده غذایی وجود داشته باشد و این موضوع تنها شامل حال شیر و لبنیات نیست، افزود: البته میزان مجاز برای وجود این سم در مواد غذایی کاملا مشخص است و در صورتیکه بیش از استاندارد موجود در مواد غذایی گزارش نشود، نمی‌تواند ضرری به انسان برساند.
وی باکذب محض خواندن فرضیه وجود سم آفلاتوکسین در شیر و لبنیات، تاکید کرد: ادعایی که در روزهای اخیر مطرح شده بدون هیچ مدرک و سند علمی ارائه شده است و فاقد اعتبار و استناد است، از این رو مردم نباید نگران باشند.
اصلی‌ترین ضرر این دست ادعاها کاهش مصرف شیر و لبنیات در کشور است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص میزان مجاز سم آفلاتوکسین در مواد غذایی طبق استانداردهای کشورمان، گفت: این استاندارد در کشورهای مختلف متفاوت است؛ به طور مثال این استاندارد در آمریکا ۵۰۰ نانوگرم در هر لیتر است؛ درحالی که استاندارد مجاز وجود سم در کشور ما بر اساس کدکس موجود ۱۰۰ نانوگرم در هر لیتر است.
نکته حائز اهمیت اما این است که بر اساس بازرسی‌های وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی این رقم اکنون به ازای هر لیتر شیر یا لبنیات به طور متوسط ۵۰ نانوگرم گزارش شده است.

نظر شما