شناسهٔ خبر: 37706634 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد:

مردم بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از آلوده نبودن شیرهای پاستوریزه و صنعتی خبر داد و تاکید کرد: هم استانی ها بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، محمدجواد خشنود در پی انتشار خبری در خصوص آلوده بودن شیرهای مصرفی در بازار ایران به سم آفلاتوکسین، گفت: بیان این موضوع بیشتر از آن که جنبه علمی و دلسوزانه برای هموطنان داشته باشد، نتیجه نداشتن تجربه کافی و عدم درک گوینده بوده و باعث تشویش اذهان عمومی شده است.

وی افزود: آفلاتوکسین یک کشف تازه نیست و بیش از 40 سال است که وجود این سم قارچی در لبنیات، غلات، حبوبات، ادویه، میوه های خشک، مغزها مانند پسته، بادام و گردو شناخته شده است.

خشنود اضافه کرد: چندین سال است که در دنیا به ویژه در ایران، نظارت ها بر روی محصولات غذایی به ویژه لبنیات بیشتر شده است و کارخانه های تولیدی نیز با استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا و سالم و با تجهیز دستگاه ها و انجام روش های نوین و به روز دنیا، محصولاتی تولید و روانه بازار کنند که تمامی استانداردهای لازم را دارا باشد.

وی با بیان اینکه صنایع غذایی کشور به ویژه صنایع لبنی پیشرفت قابل توجهی در سطح منطقه داشته است گفت: ایران یازدهمین کشور تولیدکننده لبنیات در دنیا است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در توضیح نظارت های انجام شده در زمینه وجود آفلاتوکسین در محصولات مختلف، افزود: در سال گذشته، از 402 نمونه لبنیات و سایر محصولات مانند میوه های خشک شده، مغزها مانند گردو، بادام و پسته در آزمایشگاه مرجع معاونت دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فقط 23 مورد موارد غیر منطبق با استاندارد مشاهده شد، همچنین در سال جاری از 165 نمونه لبنیات مانند شیر، دوغ و ماست، چهار مورد غیرمنطبق با استانداردها بوده که از عرضه آن به بازار جلوگیری و تمامی این محصولات توقیف و موسسه متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.

خشنود اظهار کرد: هر چند آفلاتوکسین در شرایط نامناسب در انباشتگی و رطوبت و حرارت خوراک دام ها، حبوبات و غلات رشد می کند، اما با توجه به رعایت استانداردها در کشور و نظارت ویژه وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان متولیان و حامیان سلامت مردم، تمامی محصولات مورد پایش قرار می گیرند تا در نهایت محصولات ایمن و بدون عوارض به دست مصرف کنندگان برسد.

وی یادآور شد: در ماه های اخیر موضوع وجود قرص و کپسول در کیک و کلوچه تولیدی کشور در بین مردم جامعه انتشار یافت که این اقدام مخل سلامت، جز آسیب به تولیدکنندگان داخلی و تشویش اذهان عمومی، هدف دیگری از سوی دشمنان در پی نداشت و مراحل قانونی پیگیری آن از سوی مقامات قضایی و سازمان های ذیربط در دست پیگیری است و در طرح این موضوع نیز در همان راستا است.

خشنود افزود: خوشبختانه در حال حاضر محصولات لبنی ایران به بسیاری از کشورها صادر می شود و تاکنون موردی از مرجوع کردن محصولات لبنی به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین گزارش نشده است، این مسئله نشان دهنده سلامت محصولات لبنی تولیدی کشور است.

معاون غذا و داروی دانشگاه بیان کرد: در موضوع آلوده بودن شیرهای پاستوریزه هم نحوه بیان و هم نحوه انتشار آن از بی تدبیری بوده، صرفا به استناد یک مقاله بوده و  عدم توجه به جمیع جهات موضوع ،اظهار نظر صورت گرفته که همین مسئله باعث تنش و ایجاد نگرانی در بین مردم شد.

خشنود توصیه کرد: مردم با اطمینان کامل می توانند شیرهای پاستوریزه و صنعتی را مصرف کنند، زیرا نظارت‌ها و پایش‌ها بسیار جدی و به صورت مستمر از سوی مسئولان سلامت انجام می‌شود و با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به کشورهای دنیا، انتشار اخباری مشابه، ضمن ایجاد تشویش و نگرانی در مردم، موجب مصرف کمتر شیر می‌شود که در نتیجه در چند سال آینده خطر ابتلا به پوکی استخوان بالا می رود

نظر شما