شناسهٔ خبر: 37705579 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنید

شیر‌های پاستوریزه و صنعتی استان فارس آلوده نیست ؛هم استانی‌ها بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند.

صاحب‌خبر -
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از آلوده نبودن شیر‌های پاستوریزه و صنعتی خبر داد و تاکید کرد: هم استانی‌ها بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، دکتر محمدجواد خشنود در پی انتشار مطلبی در خصوص آلوده بودن شیر‌های مصرفی در بازار ایران به سم آفلاتوکسین، گفت: بیان این موضوع بیشتر از آن که جنبه علمی و دلسوزانه برای هموطنان داشته باشد،باعث تشویش اذهان عمومی شده است.
او افزود: آفلاتوکسین یک کشف تازه نیست و بیش از ۴۰ سال است که وجود این سم قارچی در لبنیات، غلات، حبوبات، ادویه، میوه‌های خشک، مغز‌ها مانند پسته، بادام و گردو شناخته شده است.
دکتر خشنود ادامه داد: چندین سال است که در دنیا به ویژه در ایران، نظارت‌ها بر روی محصولات غذایی به ویژه لبنیات افزایش یافته و کارخانه‌های تولیدی نیز با استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا و سالم و با تجهیز دستگاه‌ها و انجام روش‌های نوین و به روز دنیا، محصولاتی تولید و روانه بازار کنند که تمامی استاندارد‌های لازم را دارا باشد.
او با بیان اینکه صنایع غذایی کشور به ویژه صنایع لبنی پیشرفت قابل توجهی در سطح منطقه داشته است گفت: ایران یازدهمین کشور تولیدکننده لبنیات در دنیا است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در توضیح نظارت‌های انجام شده در زمینه وجود آفلاتوکسین در محصولات مختلف، افزود: پارسال، از ۴۰۲ نمونه لبنیات و سایر محصولات مانند میوه‌های خشک شده، مغز‌ها مانند گردو، بادام و پسته در آزمایشگاه مرجع معاونت دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فقط ۲۳ مورد موارد غیر منطبق با استاندارد مشاهده شد، همچنین امسال از ۱۶۵ نمونه لبنیات مانند شیر، دوغ و ماست، چهار مورد غیرمنطبق با استاندارد‌ها بوده که از عرضه آن به بازار جلوگیری و همه این محصولات توقیف و موسسه متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.
دکتر خشنود اظهار کرد: هر چند آفلاتوکسین در شرایط نامناسب در انباشتگی و رطوبت و حرارت خوراک دام ها، حبوبات و غلات رشد می‌کند، اما با توجه به رعایت استاندارد‌ها در کشور و نظارت ویژه وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان متولیان و حامیان سلامت مردم، همه محصولات مورد پایش قرار می‌گیرند تا در نهایت محصولات ایمن و بدون عوارض به دست مصرف کنندگان برسد.
او یادآور شد: در ماه‌های اخیر موضوع وجود قرص و کپسول در کیک و کلوچه تولیدی کشور در بین مردم جامعه انتشار یافت که این اقدام مخل سلامت، جز آسیب به تولیدکنندگان داخلی و تشویش اذهان عمومی، هدف دیگری از سوی دشمنان در پی نداشت و مراحل قانونی پیگیری آن از سوی مقامات قضایی و سازمان‌های ذیربط در دست پیگیری است .
دکتر خشنود افزود: خوشبختانه در حال حاضر محصولات لبنی ایران به بسیاری از کشور‌ها صادر می‌شود و تاکنون موردی از مرجوع کردن محصولات لبنی به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین گزارش نشده است، این مسئله نشان دهنده سلامت محصولات لبنی تولیدی کشور است.
معاون غذا و داروی دانشگاه بیان کرد: در موضوع آلوده بودن شیر‌های پاستوریزه هم نحوه بیان و هم نحوه انتشار آن از بی تدبیری بوده، صرفا به استناد یک مقاله بوده و عدم توجه به جمیع جهات موضوع، اظهار نظر صورت گرفته که همین مسئله باعث تنش و ایجاد نگرانی در بین مردم شد.
دکتر خشنود توصیه کرد: مردم با اطمینان کامل می‌توانند شیر‌های پاستوریزه و صنعتی را مصرف کنند، زیرا نظارت‌ها و پایش‌ها بسیار جدی و به صورت مستمر از سوی مسوولان سلامت انجام می‌شود و با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به کشور‌های دنیا، انتشار اخباری مشابه، با ایجاد تشویش و نگرانی در مردم، موجب مصرف کمتر شیر می‌شود که در نتیجه در چند سال آینده خطر ابتلا به پوکی استخوان بالا می‌رود.

نظر شما