شناسهٔ خبر: 37681802 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

توسعه تخت‌های بیمارستانی در ۷ سال گذشته

تهران - ایرنا - معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از دستاوردهای موفقیت آمیز دولت در دوره یازدهم و دوزادهم، توسعه تخت‌های بیمارستانی است، قبل از سال ۹۲، ضریب تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت، ۱.۲ بود که این میزان اکنون به ۱.۷ رسیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش وزارت بهداشت، قاسم جان بابایی روز شنبه در شورای معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی افزود: در دولت تدبیر و امید تاکنون ۳۰ هزار تخت بیمارستانی اضافه شده و در مجموع تعداد تخت‌های بیمارستانی دولتی کشور به بیش از ۱۰۰ هزار تخت رسیده است.

وی بیان کرد:  پنج هزار تخت بیمارستانی تا پایان سال و ۶ هزار تخت نیز در سال آینده به مجموعه تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه خواهد شد و در مجموع حدود ۴۰ هزار تخت در دولت یازدهم و دوازدهم به بهره برداری می‌رسد.

اولویت توسعه تخت‌های بیمارستانی با مناطق محروم

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: در توسعه تخت‌های بیمارستانی، مناطق محروم و مرزی کشور در اولویت قرار دارند. بیشترین تخت‌هایی که به مجموعه تخت‌های بیمارستانی کشور افزوده شده، با نگاه ویژه به مناطق محروم و مرزی کشور انجام شده و این اقدام با رویکرد عدالت در سلامت و دسترسی همه مردم به خدمات سلامت صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: تخت‌ها عمدتا در مناطق محروم و کمتر برخوردار استان‌ها و شهرهایی مانند استان سیستان و بلوچستان، زابل، سراوان، گیلان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و آذربایجان که ضریب تخت نسبت به جمعیت پایین بوده ایجاد شده است. در تهران نیز تا پایان هفته دولت سال ۹۹، تعداد ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در جنوب شهر تهران مانند قدس، شهریار و اسلام شهر به بهره برداری خواهد رسید. این موضوع بار مراجعه مردم را به مراکز درمانی مرکز و شمال تهران کاهش می دهد.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: دسترسی به تخت‌های بیمارستانی هزینه را برای مردم کاهش داده است. میزان پرداختی از جیب مردم در طرح تحول سلامت از ۵۶ درصد به ۳۸ درصد رسیده است.

توسعه بلوک‌های زایمانی و هزینه درمان ناباروری

جان بابایی درباره توسعه بلوک‌های زایمانی گفت: در کنار توسعه تخت‌های بیمارستانی، یکی از اقدامات ما توسعه بلوک‌های زایمان است. در طرح تحول سلامت ۲۰۰۰ واحد LDR ایجاد شده و حدود سه میلیون زایمان طبیعی رایگان انجام شده است.

وی ادامه داد: با توسعه بلوک‌های زایمان، این مشکل که در حین زایمان طبیعی چند مادر در یک اتاق زایمان می کردند، حل شده و مادران می توانند زایمان طبیعی خودشان را در اتاق جداگانه با حضور همراه انجام دهند. در عین حال دسترسی به بلوک زایمانی در برخی نقاط محروم‌تر که مادران در منزل زایمان می‌کردند توانسته شاخص‌های مرگ و میر مادر و نوزاد را ارتقا داده و مرگ مادر و نوزاد را به حداقل برساند. زایمان در منزل می‌تواند خطرات زیادی برای مادر و نوزاد به همراه داشته باشد.

معاون وزیر بهداشت درباره خدمات درمان ناباروری نیز گفت: در راستای تحقق سیاست‌های جمعیتی نیز ۸۵ درصد هزینه درمان زوج‌هایی که نابارور هستند را در بخش دولتی تا دو مرتبه تامین می کنیم.

توسعه بخش‌های اورژانس بیمارستانی

معاون درمان وزارت بهداشت درباره توسعه بخش‌های اورژانس بیمارستانی گفت: در طرح تحول سلامت ۲۵۰ بخش اورژانس بیمارستانی در دستور کار قرار داشت که دو سوم آن به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: همچنین ۸۳ مرکز بیماران خاص در کشور راه اندازی شد که توانسته به بیماران خاص و خانواده‌های آنها کمک شایانی کند. این بیماران با بیشترین هزینه برای درمان مواجه هستند و در این مراکز می‌توانند درمان را با حداقل هزینه یا رایگان دریافت کنند. در مورد بیماران صعب العلاج نیز بخش زیادی از هزینه درمان در بخش دولتی توسط دولت و سازمان های حمایت گر تامین می‌شود.

تدوین راهنماهای بالینی و توسعه مراکز درمان سرپایی

جان بابایی درباره تدوین راهنماهای بالینی گفت: تاکنون ۶۰۰ راهنماهای بالینی تدوین و ابلاغ شده و در کنار آن نیز سطح بندی خدمت و پرونده الکترونیک سلامت انجام شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره خدمات سرپایی بیان کرد: ۹۰ درصد مردم برای دریافت خدمات درمانی سرپایی مراجعه می کنند، بنابراین یکی از مهمترین اقداماتی که وزرات بهداشت در دولت تدبیر و امید انجام داده، توسعه مراکز درمانی سرپایی است. در این راستا، ۲۵۰ کلینیک ویژه در دستور کار قرار داشت که بخش زیادی از آن به بهره برداری رسیده و مابقی نیز راه اندازی خواهد شد.

نظر شما