شناسهٔ خبر: 36876659 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

لبنان در انتظار کابینه جدید

احتمال رقابت سه نفر برای نخست وزیری لبنان

رسانه‌های لبنانی از احتمال رقابت سه نفر برای کسب پست نخست وزیری این کشور در جلسه فردای نمایندگان پارلمان لبنان خبر دادند

صاحب‌خبر -
  به گزارش سرویس بین الملل  خبرگزاری صدا و سیما از بیروت؛ رسانه‌های لبنانی اعلام کردند: مواضع برخی ائتلاف‌های پارلمانی درباره نخست‌وزیر جدید در جلسه فردا مشخص و مواضع برخی هنوز نامشخص است.
محمد شمس الدین از پژوهشگران لبنان در این زمینه به پایگاه خبری العهد گفت: طرفی که نتیجه رایزنی‌های فردا را نهایی خواهد کرد، فراکسیون «المستقبل» است و سه احتمال در این باره وجود دارد.
اول، فراکسیون المستقبل، سعد الحریری را برای نخست‌وزیر نامزد کند و بقیه ائتلاف‌ها هم همین کار را کنند.
دوم، ائتلاف المستقبل شخصی دیگر به نام «سمیر الجسر» را نامزد کند؛ این احتمال، ضعیف، اما وارد است.
سوم: ائتلاف المستقبل رأی سفید دهد و در این هنگام دیگر ائتلاف‌ها که پیش‌تر از نامزدی «سمیر الخطیب» حمایت کرده بودند، به وی رأی دهند و اگر در گفته‌های خود صادق بوده باشند، الخطیب ۶۹ رأی به دست خواهد آورد؛ که جزئیات رأی احتمالی او به شکل زیر خواهد بود:
ائتلاف «الوفاء للمقاومه»: ۱۲ نماینده + جمیل السید
ائتلاف «التنمیه و التحریری» (توسعه و آزادسازی): ۱۷ نماینده
ائتلاف «القومیه الاجتماعیه»: ۳ نماینده
ائتلاف «اللقاء التشاوری»: ۵ نماینده
ائتلاف «لبنان القوی»: ۱۹ نماینده
ائتلاف «ضَمانة الجبل: ۴ نماینده
ائتلاف «نواب الارمن»: ۳ نماینده
شمس‌الدین ادامه داد، ائتلاف‌هایی که قصد حمایت از سمیر الخطیب را ندارند، ائتلاف «الجمهوریه القویه» (۱۵ نماینده)، ائتلاف نمایندگان «الکتائب» (۳ نماینده)، «الکتلة الوسطیه» (۴ نماینده) هستند.
«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان شنبه (دیروز) اعلام کرد، از ابتدا می‌خواسته از سعد الحریری یا هر شخص مورد حمایت وی برای نخست‌وزیر حمایت کند و از آنجایی که الحریری، سمیر الخطیب را پیشنهاد داده وی نیز در جلسه پارلمان از الخطیب حمایت خواهد کرد.
پارلمان لبنان ۱۲۸ کرسی دارد و نامزد پیشنهاد داده شده باید «نصف به‌علاوه یک» آراء را برای نخست‌وزیر شدن کسب کند.
نظام سیاسی لبنان از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۵۳ بر اساس تقسیم قدرت سیاسی میان ادیان و مذاهب مختلف آن پایه‌ریزی شده به طوری که رئیس جمهور بر اساس عرف معمول از میان مسیحیان مارونی، نخست وزیر از میان اهل تسنن و رئیس مجلس از میان شیعیان برگزیده می‌شود.
نخست‌وزیر لبنان، رئیس و نماینده دولت و مسوول اجرای سیاست‌های کلی حکومت است که شورای وزیران آن را تدوین و طراحی کرده است. پس از اینکه نخست‌وزیر با پیشنهاد اکثریت در پارلمان انتخاب شد، از جانب رئیس جمهور مامور تشکیل دولت جدید می‌شود.

نظر شما