شناسهٔ خبر: 36864974 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

علائم سرطان حنجره را بشناسید

تسنیم

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به علائم ابتلا به سرطان حنجره گفت: سرطان حنجره در افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند بیشتر بروز می‌یابد. تشخیص به موقع سرطان سبب موفقیت در درمان می‌شود بنابراین افراد باید علائم بیماری را جدی بگیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، دکتر کامبیز نوین، دبیر اجرایی چهارمین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی، در آستانه برگزاری این کنگره، درباره‌ سرطان‌های سر و گردن اظهار داشت: سرطان‌های سر و گردن از نظر اپیدمیولوژی در مردان شایعتر از زنان است و بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، در اکثر استان‌ها جزو 10 سرطان شایع در مردان به شمار می‌رود که البته آمار مبتلایان آن کمتر از سرطان روده و معده است.

وی افزود: استعمال دخانیات و مصرف الکل از جمله عوامل خطر اصلی در بروز سرطان‌های سر و گردن است؛ همچنین عوامل شغلی و آلاینده‌های محیطی نیز می‌توانند سبب بروز این نوع سرطان‌ها شوند؛ به‌طور مثال، در افرادی که مشاغل خاص دارند و با موادی همچون نیتروزامین، فرمالدهید، عطر و گرد و غبار زیاد در ارتباط هستند، احتمال ابتلا به بعضی از انواع سرطان‌های سر و گردن بیشتر است.

بیشتر بخوانید:

وی ادامه داد: این سرطان‌ها طیف وسیعی را شامل می‌شوند که شایعترین آنها در ایران و جهان، سرطان حفره دهان و حنجره است.

این متخصص رادیوتراپی انکولوژی با بیان اینکه سرطان حنجره در افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند بیشتر بروز می‌یابد، خاطرنشان کرد: علائم آن می‌تواند خشونت صدای پایدار و غیرقابل توجیه باشد که در موارد پیشرفته، اعصاب و غدد لنفاوی گردن را نیز درگیر می‌کند.

وی افزود: تنگی نفس، انسداد راه هوایی و اختلال در بلع از دیگر علائم هشدار سرطان‌حنجره به شمار می‌رود که در صورت بروز هر یک از این موارد، افراد باید جهت بررسی به پزشک مربوطه مراجعه کنن؛ همچنین هر توده یا زخمی در مخاط دهان که با گذر زمان بهبود نیابد می‌تواند علامت ابتلا به سرطان حفره دهان باشد که معمولاً در ابتدا خود فرد متوجه آن می‌شود و در این موارد لازم است جهت بررسی و در صورت نیاز، نمونه برداری، به پزشک مراجعه شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بر ضرورت توجه به زخم‌های طولانی مدت تاکید و تصریح کرد: افراد باید در صورت مشاهده هرگونه زخم یا توده‌ای که طول کشنده باشد و با گذر زمان بهبود نیابد، لق شدن یا افتادن بدون توجیه دندان و لمس توده در گردن حتماً به پزشک مراجعه کنند چرا که یکی از عوامل اصلی موفقیت در درمان، تشخیص به موقع بیماری است.

گفتنی است چهارمین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی و چهاردهمین کنگره سالیانه کلینیکال انکولوژی 27 تا 29 آذرماه سال جاری در هتل المپیک تهران با حضور اساتید و صاحب‌نظران برجسته برگزار و جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه درمان سرطان‌های مختلف و شایع در آن ارائه خواهد شد.

نظر شما