شناسهٔ خبر: 36825928 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

فرمانده نداجا در گفت‌وگو با دفاع‌پرس خبر داد؛

نصب سامانه دفاع موشکی نقطه‌زن بر شناور‌های «تریماران»

فرمانده نیروی دریایی ارتش از نصب سامانه دفاع موشکی نقطه‌زن بر شناور‌های «تریماران» خبر داد و گفت: این شناورها در کلاس متوسط هستند و از انواع سامانه‌های آفندی و پدافندی بهره می‌برند.

صاحب‌خبر -

امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، درباره ساخت شناورهای جدید نداجا با تناژ متوسط اظهار داشت: بعد از ساخت شناور‌های «موج ۵» کار ساخت شناور سه بدنه تریماران شروع می‌شود.

وی با بیان اینکه شناور‌های کلاس موج بین هزار و ۳۰۰ تا هزار و ۵۰۰ تن وزن دارند، افزود: نوع جدید شناور‌هایی که ساخت آن تحت پروژه «سفینه» (تریماران) در دستور کار نداجا قرار دارد، ۲ هزار و ۲۰۰ تن یعنی تقریباً دو برابر شناور‌های کلاس موج است و این شناور‌ها متشکل از سه بدنه سنگین هستند که کار ساخت آن از سال ۹۹ آغاز می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: تمام طراحی‌های مفهومی و جزئیات این شناور به اتمام رسیده است و امیدواریم در سال ۹۹ ساخت کاسه آن را در نیروی دریایی شروع کنیم.

ساخت شناور‌های تریماران از سال ۹۹ آغاز می‌شود/ نصب سامانه دفاع موشکی نقطه زن بر شناور‌های تریماران

وی افزود: این شناور‌ها به لحاظ تناژ سنگین‌تر از همه شناور‌هایی هستند که تاکنون در اختیار داشته‌ایم و در واقع یک ناوشکن کلاس متوسط محسوب می‌شوند.

دریادار خانزادی تصریح کرد: البته نیروی دریایی بنا به نیاز عملیاتی، ساخت ناوشکن سنگین با هفت هزار تن وزن را نیز در دستور کار دارد.

وی در خصوص تفاوت‌های ساختاری نسل جدید شناور‌های نداجا با ناوشکن‌های کلاس موج گفت: این شناور‌ها از سرعت بیشتری نسبت به ناوشکن‌های کلاس موج برخوردارند و به جهت بهره‌برداری از نوع بدنه خاصی که دارند، قادرند در امواج سنگین‌تر از دریا‌های اقیانوسی حرکت کنند؛ همچنین این شناور‌ها می‌توانند بالگرد‌های بزرگتری را با خود حمل کنند.

ساخت شناور‌های تریماران از سال ۹۹ آغاز می‌شود/ نصب سامانه دفاع موشکی نقطه زن بر شناور‌های تریماران

فرمانده نداجا ادامه داد: این شناورها نسبت به ناوشکن‌های کلاس موج از ظرفیت دو برابری به لحاظ حجم، وزن و توانایی ماندن در دریا و حمل نفرات برخوردارند و همچنین در حوزه گشت‌های دریایی‌ اقیانوسی، قابلیت عملیاتی بیشتری دارند.

وی با بیان اینکه رادار پیشرفته «چشم عقاب» را بر روی این شناور نصب خواهیم کرد، افزود: از آنجا که نسل جدید شناور‌های نداجا دارای عرشه وسیع و سه بدنه مجزا هستند، قادرند موشک‌های عمودپرتاب را به راحتی حمل کنند.

دریادار خانزادی در خصوص حجم استفاده از موشک‌های پدافندی در این شناورها گفت: وقتی که از موشک عمودپرتاب صحبت می‌کنیم در واقع این‌ها ضد تهدیدات هوایی استفاده می‌شوند و ضرورتی ندارد که تعداد بالایی از این موشک‌ها را داشته باشیم و حمل کنیم.

وی تصریح کرد: انواع توپخانه که همه به سیستم‌های کنترل آتش نصب می‌شوند و حتی سیستم‌های موشکی دفاعی هوشمند برای دفاع نقطه‌ای در این شناورها مورد استفاده قرار می‌گیرند که قادرند از مسافت چهار کیلومتری هر نوع هدفی را اعم از موشک، جنگنده و شناور را شناسایی کنند و مورد اصابت قرار دهند.

فرمانده نداجا در خصوص تسلیحات مورد استفاده بر روی این شناورها گفت: انواع موشک‌های ضد هوایی، ضد سطحی و رادار‌های پیشرفته سونار و اژدر‌های ضد زیردریایی در شناورهای جدید نداجا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/ 221

 

نظر شما