شناسهٔ خبر: 36550207 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

برف سنگین مناطق زلزله‌زده را پوشاند

با بارش برف و برودت هوا، ساکنین مناطق زلزله‌زده از جمله روستاهای میانه و سراب در وضعیت نامناسبی زندگی می کنند و اسکان موقت و لوازم گرمایشی، اصلی ترین مطالبه آن ها است.

صاحب‌خبر -
این‌ جمعه، دو هفته می‌شود که هزاران نفر در آذربایجان شرقی بی‌خانمان شده‌اند. اینکه قبل از سردشدن هوا و نشستن برف روی زمین تمام زلزله‌زدگان به صورت موقت اسکان داده شوند، چیزی بود که تمام مسئولان بعد از وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در روستای ترک شهرستان میانه برآن تاکید کردند. اما مردم منطقه می‌گویند که تاکید مسئولان تا به امروز به هیچ دردشان نخورده است.

روستاهایی که در زلزله اخیر آذربایجان شرقی خسارات قابل توجهی دیدند، در مناطق نسبتا سردسیر کشور قرار گرفته‌اند و معمولا گذران شب تا صبح در این مناطق حتی در تابستان نیز بدون لباس گرم و ابزار و وسایل زندگی چندان آسان نیست.

تخریب ۱۰۰درصدی ۳هزار واحد مسکونی

حالا اهالی روستاهایی همچون ورنکش که بیش‌تر خانه‌هایشان به طور کامل تخریب شده است، برای اولین‌بار در زندگی‌شان بارش برف را از چادرهایی به رنگ  برف به تماشا نشسته‌اند. دمای هوا دور و بر عدد صفر می‌چرخد. بعضی وقت‌ها به زیر صفر هم می‌رسد. اهالی می‌گویند همین موقع است که سوز و سرما در استخوان‌شان فرو می‌رود.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی درباره آخرین وضعیت اسکان در مناطق زلزله‌زده می‌گوید اصلی‌ترین موضوعات این مناطق بر عهده بنیاد مسکن است.

حافظ باباپور در گفتگو با مهر توضیح می دهد: در جریان زلزله اخیر در شهرستان میانه و سراب شاهد تخریب ۱۰۰ درصدی سه هزار واحد و هزار و ۵۰۰ واحد نیازمند به تعمیرات بودیم.

او ادامه می دهد: همکاران این اداره از همان روز اول در منطقه حضورداشته و تاکنون کار تخریب و آواربرداری ۵۷۸ واحد مسکونی و دامی انجام شده است.

۱۰میلیون اجاره بها برای مناطق زلزله‌زده

باباپور در خصوص راهکارهای ارائه شده برای اسکان موقت می گوید: در صورتی که زلزله زدگان، خانه بستگان یا اقوام یا هر جایی را برای سکونت انتخاب کنند ۱۰ میلیون تومان به عنوان اجاره بها به آن ها داده می شود که برای ۶۵۰ خانواده مبلغ ۳ میلیون به عنوان قسط اولیه واریز شده و مابقی در صورت جمع آوری چادرها و تحویل آن ها به هلال احمر، به حساب این افراد واریز خواهد شد.

 کسانی که امکان سکونت در منزل دیگری را ندارند، می توانند درخواست احداث اتاقک ۱۲ متری را بدهند که تاکنون این درخواست از سوی ۲۵۰ خانواده انجام شده و مابقی برای سکونت در منزل اقوام، درخواست واریز اجاره بها داده اند. این را هم مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی می افزاید.

به گفته او، تا جمعه کار احداث بیش از ۲۰۰ اتاقک برای اسکان موقت تمام می شود تا مردم مناطق در این خصوص مشکلی نداشته باشند.

باباپور همچنین از فعالیت ۱۶۸ دستگاه برای آواربرداری در این مناطق خبر می دهد: در تلاش هستیم تا کار آواربرداری و اسکان موقت در کوتاه ترین زمان ممکن به پایان برسد.

واحدهای مسکونی موقت  ۱۲ تا ۱۵ متری نیز جهت اسکان موقت در حال ساخت است

بارش برف از شامگاه دوشنبه در سراب و میانه آغاز شده است و هنوز برخی از مردم مناطق زلزله زده در این سرمای زیر صفر درجه در چادر زندگی می کنند.

دولت در این بین تصمیم گرفته که مردم به جای دریافت کانکس در خانه های اجاره ای ساکن شوند و اجاره بهای آنها را نیز به مدت ۶ ماه پرداخت کند که این طرح نیز چندان با استقبال مردم زلزله زده مواجه نشده است.با اینکه عملیات آواربرداری در حال انجام است ولی بارش برف و سرمای هوا کار را بسیار سخت کرده است و با این حال نیروهای خدماتی و فنی در حال کار هستند.

واحدهای مسکونی موقت  ۱۲ تا ۱۵ متری نیز جهت اسکان موقت در حال ساخت است که هنوز آمار دقیقی از تعداد آن‌ها در دست نیست. طبق اعلام معاون سیاسی فرماندار شهرستان میانه آوار برداری در مناطق زلزله زده‌ میانه به طور کامل تمام نشده است.

در حال حاضر عملیات آوار برداری در روستاهای زلزله زده‌ی میانه توسط اکیپ‌های اعزامی انجام می‌شود و آوارهای کوچه و معابر جمع آوری شده، ولی آوار خانه‌های کهنه و فرسوده و ترک خورده به مرور زمان جمع آوری می شود.

هوایی که به شکلی ناجوانمردانه سرد است


در حالی که با اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین و برخی حواشی پیش آمده، مناطق زلزله‌زده هم از خاطر مردم و هم از خاطر مسئولان فراموش شده‌اند، یوسف داوودی، نماینده مردم سراب وضعیت زلزله‌زده‌ها را در صحن علنی مجلس یادآوری کرد.

او گفت: در زلزله سراب و میانه هزاران میلیارد تومان آسیب به مردم مظلوم و محروم این شهرستان ها وارد شده و عزیزانی خانواده، فرزندان، هستی و سرمایه خود را از دست داده اند و زندگی آنها ویران شده است و بیش از ۵ هزار خانه مردم و محل نگهداری دام ها در روستاهای منطقه آسیب جدی دیده و نیاز به بازسازی دارد.

این نماینده مجلس اعلام کرد که نداشتن سرپناه برای زلزله زدگان، سرمای شدید زودرس و طاقت فرسا و بارش برف، استرس و وحشت و خطر ابتلا به بیماری ها، زندگی و جان مردم در مناطق زلزله زده شهرستان سراب را تهدید می کند.

هوا که تاریک می شود، سرما که از هر راهی برای نفوذ به تن آدم ها استفاده می کند، حتی تصور زندگی هزاران نفر بدون سرپناه غیرقابل تحمل و وحشتناک است.

کانکس و لوازم گرمایشی، کم ترین اما مهم ترین خواسته ساکنان مناطق زلزله زده آذربایجان است. خواسته ای که در بین اخبار و حواشی اخیر گم شده است.

نظر شما