شناسهٔ خبر: 36467984 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

تکنیک آزمایشی سازمان جهانی بهداشت:

پشه‌های نر برای کنترل چند بیماری کشنده عقیم می‌شوند

تکنیکی که پشه‌های نر را با استفاده از پرتونگاری عقیم می‌کند، به زودی به‌عنوان بخشی از تلاش‌های سازمان جهانی بهداشت برای کنترل بیماری‌هایی چون چیکونگونیا، تب دِنگی و زیکا مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.

صاحب‌خبر -

اعتمادآنلاین| تکنیک عقیم سازی حشرات (SIT) نوعی روش کنترل جمعیت حشرات است. این تکنیک شامل پرورش مقادیر زیادی پشه‌های نر عقیم شده در مراکز تخصصی و سپس آزاد کردن آنها برای جفت‌گیری با پشه‌های ماده در طبیعت است. از آنجا که این آمیزش به تولدی نمی انجامد، جمعیت حشرات به مرور زمان کاهش می یابد.

 

برنامه ویژه تحقیق و آموزش در زمینه بیماری‌های گرمسیری و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با همکاری سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و سازمان جهانی بهداشت، سند راهنمایی را برای کشورهایی که علاقمند به آزمایش این روش برای عقیم کردن پشه‌ها هستند، فراهم کرده‌اند.

 

این روش نخستین بار بوسیله وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا توسعه یافت و اخیرا در بخش کشاورزی در 6 قاره جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

بنابر گزارش یورونیوز، دکتر سمیه سوامیناتان از دانشمندان سازمان جهانی بهداشت می گوید که نیمی از جمعیت جهان در حال حاضر در خطر ابتلا به بیماری تب دِنگی هستند. او می گوید با تمام تلاش‌هایی که برای کاهش ابتلا به این بیماری صورت گرفته اما تاثیر روش‌هایمان تاکنون محدود بوده است و این روش جدید می‌تواند جالب توجه باشد.

 

بیماری تب دِنگی، نوعی بیماری ویروسی است که از طریق پشه منتقل می‌شود و در چندین کشور از جمله هند و بنگلادش و جنوب آسیا بیشتر شایع است.

 

بیماری‌هایی که از طریق پیشه منتقل می‌شود مانند مالاریا، تب دِنگی، زیکا، چیکونگونیا و تب زرد حدود 17 درصد کل بیماری‌های عفونی در سطح جهان را تشکیل می‌دهند و سالانه جان بیش از 700 هزار نفر را می‌گیرند.

 

منبع: ایسنا

نظر شما