شناسهٔ خبر: 36341976 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صمت | لینک خبر

صمت از آنچه در رینوتکس ۲۰۱۹ گذشت گزارش می‌دهد

نمایشگاهی که فقط یک نمایشگاه نبود

صاحب‌خبر -

هفتمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع‌رشیدی تبریز موسوم به رینوتکس ۲۰۱۹، از هفته گذشته در محل نمایشگاه بین‌المللی تبریز با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایدرو و جمعی از مقام‌های استانی برگزار شد.

این نمایشگاه هر سال با هدف کمک به تجاری‌سازی فناوری، بسترسازی برای تکمیل چرخه علم تا فناوری و فناوری تا کسب و کار، شناسایی و معرفی نوآوری‌ها و اختراع‌های فناورانه و طرح‌ها و ایده‌های دانش‌محور، معرفی فناوری‌ها و بسترسازی برای کاربردی کردن توانمندی‌های پژوهشی و معرفی نیازمندی‌های فناورانه نهادها و بنگاه‌های تولیدی و خدماتی برگزار می‌شود.
به عقیده کارشناسان، رینوتکس فقط یک نمایشگاه در بازه زمانی کوتاه و محدود نیست، بلکه بخشی از تلاش‌هایی است که برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد اکوسیستم فناوری در استان انجام می‌شود. هر سال پیش از برپایی نمایشگاه بررسی‌های گوناگونی در زمینه تولیدات و آثار ثبت‌نام شده انجام می‌شود و بعد از نمایشگاه نیز برای اجرایی شدن این طرح‌ها پیگیری‌های متعددی انجام می‌شود. صمت از وضعیت برگزاری این رویداد گزارش می‌دهد:

قرائت پیام وزیر صنعت، معدن و تجارت از سوی مدیرعامل ایدرو
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایدرو در آیین گشایش هفتمین نمایشگاه رینوتکس ۲۰۱۹ که نماینده ولی‌فقیه، استاندار و سایر مقامات استان آذربایجان شرقی نیز در آن حضور داشتند، در ابتدا پیام وزیر صنعت، معدن و تجارت را قرائت کرد.
در بخشی از پیام رضا رحمانی با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در سال رونق تولید تاکید شده وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش‌های گوناگون صنعت کشور است و خدا را شاکریم که اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت موجبات خرسندی رهبر انقلاب را به دنبال داشته است، البته این موضوع وظیفه ما را در همه بخش‌های صنعت، معدن و تجارت کشور خطیرتر می‌کند.
رئیس هیات عامل ایدرو در ادامه با اشاره به اینکه نهضت ساخت داخل، برنامه محوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال رونق تولید است، تصریح کرد: هدف برنامه نهضت ساخت داخل، داخلی‌سازی ۱۰میلیارد دلار کالا و تجهیزات وارداتی تا سال ۱۴۰۰ است.
محمدباقر عالی با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه ساخت داخل و رونق تولید و مقیاس استانی آن در تبریز گفت: در آن نمایشگاه ۶۴ قرارداد به امضا رسید که تاکنون ۷ قرارداد آن عملیاتی شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون دو رویداد داخلی‌سازی برای صنعت خودرو برگزار شده، گفت: رویداد سوم این حوزه در تبریز خواهد بود و امسال درمجموع ۱۲۰میلیون یورو داخلی‌سازی آن شروع شده است.
رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به اینکه ایدرو در هفتمین نمایشگاه ربع‌رشیدی بخشی از فعالیت‌های خود را به کمک به تجاری‌سازی ایده‌ها اختصاص داده است، گفت: در اقتصاد دانش‌بنیان برای تبدیل ایده به محصول حلقه گمشده‌ای وجود دارد که این حلقه همان تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و دانش‌بنیان است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: برای گذر از این مرحله با توجه به تعدد و تراکم موسسه‌ها و صندوق‌هایی که در حلقه‌های اولیه زنجیره تبدیل ایده به محصول دانش‌بنیان با سطح فناوری پایین فعال هستند، ایدرو تلاش کرده فعالیت خود را بر طرح‌هایی با فناوری‌های بالا متمرکز کند و در فرآیند تجاری‌سازی آنها همکاری، تسهیل‌گری و گاهی مشارکت داشته است. عالی در پایان سخنان خود، برگزاری این نمایشگاه را کاری زیربنایی در راستای اقتصاد مقاومتی برشمرد و تصریح کرد: استفاده از توانمندی‌های داخلی یکی از اصلی‌ترین موضوع‌هایی است که در بحث اقتصاد مقاومتی دنبال می‌شود و این نمایشگاه می‌تواند به ما در رسیدن به این هدف کمک کند.

۳ بخش تخصصی تازه در رینوتکس ۲۰۱۹
امسال همزمان با این نمایشگاه، ۳۰رویداد فناورانه با قصد توانمندسازی فناوران و معرفی و بازاریابی طرح‌ها برگزار شد. ضمن اینکه ۱۷ بخش تخصصی نیز در این نمایشگاه پیش‌بینی شده که فعالان هر بخش شبکه‌ای متمرکز را شکل داده و مشتریان به‌راحتی می‌توانند به کالا یا طرح مدنظر خود دست یابند. امسال ۳ زون تخصصی به این دوره از نمایشگاه اضافه شد.
یکی دیگر از تفاوت‌های این نمایشگاه با دوره‌های گذشته، وجود اتاق‌های مشاوره برای قراردادها و تفاهمنامه‌ها بوده است. رئیس ستاد اجرایی رینوتکس هفتم در این زمینه بیان کرد: ما از سال ۹۴ به فکر این بودیم که در حوزه عرضه فناوری و ترمیم بخش علمی شاهد رشد باشیم که در بخش عرضه این اتفاق افتاده اما متاسفانه در بخش علمی هنوز شاهد ضعف‌هایی هستیم.
علی جهانگیری با اشاره به اینکه تلاش می‌شود هر نمایشگاه نسبت به نمایشگاه قبلی خلاقیت بیشتری داشته باشد، گفت: قبل از برگزاری نمایشگاه، فناوری‌ها به‌وسیله سامانه‌ای به مشتری‌های بالقوه برای توسعه صنعت و اقتصاد معرفی می‌شود. وی ادامه داد: از سال ۹۷ به دلیل ممنوعیت ورود برخی کالاها سعی داشتیم بیشتر به بخش ساخت داخل توجه کنیم که وزارت صنعت، معدن و تجارت به معنای واقعی در این بخش فعال بوده است.
 جهانگیری با بیان اینکه اثربخشی این نمایشگاه ازسوی جهاد دانشگاهی بررسی می‌شود، افزود: در بررسی‌های سال گذشته ۱۴درصد طرح‌ها منجر به کارآفرینی و ۸درصد منجر به عقد قرارداد شده که رقم بسیار خوبی است.
در مدت برپایی این نمایشگاه، حدود ۳۰رویداد فناورانه شامل نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌های علمی و رویدادهای استارت‌آپی برگزار شد. براساس اعلام رئیس ستاد اجرایی این نمایشگاه، بیش از ۳هزار و ۲۰۰طرح، ایده و محصول فناورانه و دانش‌بنیان برای شرکت در این نمایشگاه ثبت‌نام کردند.

تجاری‌سازی فناوری‌های جدید در نمایشگاه ربع‌رشیدی تبریز
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت نمایشگاه نوآوری و فناوری‌های ربع‌رشیدی از تجاری‌سازی فناوری‌های جدید در حاشیه این نمایشگاه خبر داد.
محمدرضا پورمحمدی در حاشیه بازدید از این نمایشگاه با بیان ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی استان گفت: این نمایشگاه فرصت بزرگی برای معرفی و استفاده از این ظرفیت علمی در استان و کشور بوده است.
وی با تاکید بر اینکه باید ارتباط علم با صنعت افزایش پیدا کند، ابراز کرد: برگزاری هفتمین نمایشگاه نوآوری و فناوری‌های ربع‌رشیدی تبریز باعث افزایش ارتباط علم با صنعت شد.
پورمحمدی با تاکید بر لزوم تقویت ارتباط بین مراکز علمی و بخش تولید، گفت: راه پیشرفت و تعالی از مسیر توسعه علمی و فناوری می‌گذرد. گام‌های بزرگی برای توسعه علمی در کشور برداشته شده و باید این مسیر تداوم یابد.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه باید فناوران ما بتوانند محصولات خود را به تولید برسانند و تجاری‌سازی کنند، گفت: رینوتکس یک فن بازار است که خلأ ارتباطی بین فناوران و پژوهشگران با مراکز تولیدی و صنعتی را پرمی‌کند.
وی افزود: باید تلاش‌ها در این زمینه افزایش یابد و تولید داخلی تقویت شده و برای تامین نیازهای صنایع و بخش تولید از صنایع داخلی استفاده شود. در تولید علم وضعیت خوبی داریم اما در تبدیل فناوری و علم به ثروت جایگاه خوبی نداریم.

هشترودی‌ها با ۱۵۸ طرح و ایده آمدند
رئیس دانشگاه پیام نور مرکز هشترود گفت: مخترعان و صنعتگران شهرستان با ۱۵۸طرح و ایده در هفتمین نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع‌رشیدی تبریز حضور داشتند.
اسکندر شیرازی افزود: شهرستان هشترود از نظر تعداد ایده و طرح رتبه پنجم استانی را دارا بوده و این نشانگر رونق فناوری‌های نوین در شهرستان است.
وی گفت: غرفه‌های شهرستان در ۷ زون تخصصی کشاورزی و زیستی، صنایع خودرو، فناوری اطلاعات، راه و ساختمان، فرهنگ و هنر، آب و زون دانش‌آموزی تجمیع شده است.
شیرازی افزود: غرفه‌های شهرستان در سالن‌های امیرکبیر، پروین اعتصامی و سالن شهریار مستقر بوده و مخترعان و صنعتگران شهرستان به ارائه توضیح درباره طرح‌ها و اختراع‌های خود پرداختند.

اهر با ۱۹۷ ایده در نمایشگاه ربع‌رشیدی
به گفته فرماندار اهر، از سوی فعالان علمی، پژوهشی و فناوری این شهرستان ۱۹۷ایده جدید در هفتمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع‌رشیدی (رینوتکس) تبریز ارائه شده است.
زاهد محمودی به ایرنا گفت: بر اساس آمار ثبت‌نامی ارائه شده از سوی دست‌اندرکاران نمایشگاه نوع‌آوری و فناوری ربع‌رشیدی، شهرستان اهر با این تعداد ایده جدید فناور رتبه نخست استان آذربایجان‌شرقی را بعد از تبریز در بین شهرستان‌ها به خود اختصاص داده است.
وی گفت: از این تعداد ایده‌های ارائه شده ۱۴۰ ایده قابلیت توسعه و تجاری‌سازی دارند.
فرماندار اهر یادآوری کرد: تاکنون ۲۱محصول دانش‌بنیان از سوی فعالان عرصه فناوری به تولید انبوه رسیده و به بازار فروش عرضه شده است.

حضور ویژه دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی نیز در هفتمین نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع‌رشیدی حضور فعال داشت.
این مجموعه در هفتمین نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع‌رشیدی در حوزه نوآوری و فناوری در بخش کشاورزی، آب، مهندسی پزشکی و علوم پزشکی، نانو، الکترونیک، میکروالکترونیک، لیزر و فتونیک، اطلاعات و ارتباطات، صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی حضور پررنگ داشته است.معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مدیران کل پارک علم و فناوری و مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی، رئیسان و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در این نمایشگاه حضور یافتند و از نمایشگاه بازدید کردند. هفتمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع‌رشیدی روز گذشته (جمعه) به کار خود پایان داد.

نظر شما