شناسهٔ خبر: 36068250 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

ساخت دستگاه تولید بیوگاز و کود توسط دانشجویان مازندرانی

رئیس مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه مازندران گفت: ۲ نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی دانشگاه موفق به ساخت و نصب دستگاه نیمه صنعتی تولید بیوگاز و کود در دانشگاه شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خبرگزاری دانشجو، فرشاد صحبت زاده، رییس مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه مازندران از ساخت و نصب دستگاه نیمه صنعتی تولید بیوگاز و کود توسط ۲ نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی این دانشگاه خبرداد و در ادامه اظهار داشت: دانشجویان کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی دانشگاه مازندران به نام‌های علی درویش ساسی و محمد فاضل حاجی اندواری، شرکت زیست شیمی گستران سبز شمال را تاسیس و فعالیت رسمی خود را از خرداد ماه سال ۱۳۹۷ در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آغاز کردند.

وی ادامه داد: اعضای این شرکت ابتدا کار خود را با ساخت یک راکتور بیوگاز پایلوت آزمایشگاهی زیر نظر دکتر علی اکبر عمویی عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه به عنوان استاد راهنما شروع کرده و سپس تحقیقات و توسعه لازم را در این زمینه انجام دادند. در آغاز سال ۹۷ این دستاورد به دانشگاه مازندران معرفی و با پشتیبانی مالی دانشگاه مازندران و مدیریت سبز دانشگاه، پایلوت نیمه صنعتی این دستگاه با حجم راکتور ۶۰ لیتر و تولید گاز ۱.۵ مترمکعب بر ساعت، در پشت سلف پردیس دانشگاه مازندران با عنوان" تولید گاز از زباله‌های سلف و کود گاوی" طراحی و ساخته شد.

صحبت زاده به دستاورد‌ها و فرآورده‌های این دستگاه نیز اشاره کرد و گفت: از جمله خروجی‌های این دستگاه می‌توان ابتدا به تولید انرژی پاک اشاره کرد که اولین و مهم‌ترین خروجی این فرآیند، تولید گاز و تبدیل آن به انرژی است. به این صورت که گاز تولید شده را می‌توان به دو صورت پیش تصفیه و خالص سازی شده مصرف نمود. این دستگاه در سایز‌های مختلف بر اساس نیاز مشتری قابل طراحی است.

وی افزود: برای مثال برای فراهم آوردن گاز یک خانوار در طول یک روز نیاز به تولید گاز به میزان ۱.۵ متر مکعب می‌باشد، این میزان گاز را می‌توان با ورودی زباله به میزان ۲۵ کیلوگرم در روز در فضایی به میزان ۲۰ متر مربع تامین کرد. به همین صورت این دستگاه در مقیاس‌های نیروگاهی هم قابل تعمیم می‌باشد.

تولید کود غنی کشاورزی (این دستگاه علاوه بر گاز، کود کشاورزی هم تولید می‌کند.) که جذب آسان در خاک، تامین عناصر مورد نیاز خاک، فاقد عناصر شیمیایی است و جلوگیری از رشد علف‌های هرز از مزیت کود تولیدی توسط دستگاه بیوگاز است.

رییس مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه مازندران با اشاره به اهداف ساخت این دستگاه اظهار داشت: یکی از اهداف مهم، رفع مشکل بزرگی با عنوان سوزاندن کاه در زمین‌های شالی است که امروزه در مناطق شمالی کشور شاهد آن هستیم. این شرکت در پی جمع آوری کاه‌ها در این سیستم برای تولید انرژی از آن است.

صحبت زاده تصریح کرد: به طور کلی اهداف این شرکت در راستای اهداف حفاظت محیط زیست و مدیریت سبز دانشگاه می‌باشد. یکی دیگر از اهداف بسیار مهم و کارآمد، محافظت زیستی و جلوگیری از ورود فاضلاب و پسماند‌ها به محیط زیست و تولید انرژی از فاضلاب‌ها و پسماندها، همچنین تبدیل آن‌ها به کود غنی کشاورزی و مفید شدن آن‌ها برای طبیعت است.

نظر شما