شناسهٔ خبر: 36032968 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فیلم| نخود چگونه نخودچی می شود/ نخود آجیل دنیا در ممقان تولید می شود

فیلم| نخود چگونه نخودچی می شود/ نخود آجیل دنیا در ممقان تولید می شود

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز شهر 15 هزار نفری ممقان که در فاصله 35 کیلومتری جنوب غربی تبریز و از توابع شهرستان آذرشهر است، به علت وجود کارگاه های انبوه نخودپزی و تامین این محصول در آجیل صادراتی ایران به کشورهای خارج، عنوان پایتخت نخودچی جهان را یدک می کشد.

دستگاه‏های لازم برای تولید نخودچی دستگاه نخودپاک کن، سورتینگ اولیه، دستگاه آتش، دستگاه پوست کن و دستگاه سورتینگ نهایی بوده و تمامی این دستگاه‏ها توسط متخصصان بومی منطقه طراحی و ساخته می ‏شود و هر سال بر تنوع و توسعه دستگاه‏ها از نظر نوع و بهینه سازی افزوده می‏ شود.

به طور میانگین سالانه یکصد هزار تن نخود آجیلی توسط مردم ممقان فرآوری می شود. 

فرآوری محصول نخود فقط در ممقان انجام می شود که 40 درصد آن مصرف داخلی و 60 درصد محصول فرآوری شده نیز به کشورهای اروپایی، خاورمیانه و آمریکای لاتین صادر می شود.

علاوه بر واحدهای صنعتی بزرگ، بالغ بر 1200 واحد صنایع تبدیلی و کارگاهی کوچک در شهر ممقان برای فرآوری 120 هزار تن نخودچی مشغول به کار هستند و 90 درصد کل نخودچی دنیا در شهرممقان فرآوری و به اقصی نقاط دنیا و کشورهای مختلف صادر می شود. 

 

برچسب‌ها:

نظر شما