شناسهٔ خبر: 36032187 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مرخصی بیش از سه روز معلمان برای پیاده روی اربعین بدون حقوق است

تهران- ایرنا- این روزها عشق به امام حسین (ع) همه را به سمت کربلا می‌کشاند، فرهنگیان نیز از این قافله عقب نمانده‌اند و خود را به میعادگاه عشق رساندند اما شوق زیارت آنها با این گلایه همراه است .

صاحب‌خبر -

راهپیمایی اربعین حسینی دل همه عاشقان را به سمت ضریح اباعبدالله الحسین (ع) می کشاند معلمان نیز از این اقشار مختلف مردم جدا نیستند هرساله تعداد زیادی از معلمان کوله بار عاشقی شان را برای کربلا محکم می بندند و چند روزی را همراه با دیگر عاشقان حسینی در مسیر نجف تا کربلا پیاده روی می کنند آنها هم دلشان زیارت امام حسین را می خواهد اما تا یکی دو سال گذشته مانع بزرگی بر سر راه خود داشتند که چون کلاس ها خالی می شوند نباید از این فرصت استفاده کنند.

در سال های اخیر وزارت آموزش و پرورش این فرصت را برای معلمان فراهم کرده که هم بتوانند از فرصت پیاده روی اربعین  استفاده کنند و درس هایی از این مسیر بیاموزند و آن را در کلاس های درس تدریس کنند. تنها چیزی که معلمان از آن انتقاد دارند موضوع مرخصی بدون حقوق است. اگرچه معلمان باید هر چند روزی که در مدرسه نیستند نیروی جایگزین داشته باشند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش پیش از این درباره نحوه شرکت فرهنگیان در مراسم راهپیمایی اربعین اعلام کرده بود که دانش آموزان و معلمان علاقه مند به زیارت اباعبدالله الحسین(ع)، برای شرکت در این مراسم هیچ مشکلی نخواهند داشت.

علیرضا کاظمی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش برای استفاده دانش آموزان و معلمان از این ظرفیت همکاری و حمایت لازم را انجام می دهد، افزود: تشکل های دانش آموزی حضور پررنگی در این مراسم دارند. دانش آموزان و معلمان علاقه مند هم می توانند بدون دغدغه از این فرصت بسیار خوب استفاده کنند.

وی اضافه کرد: نگاه ما به حوزه تعلیم و تربیت فراتر از کلاس و مدرسه است و از مدیران توقع داریم همکاری لازم را با معلمانی که قصد سفر زیارت اربعین را دارند، داشته باشند و غیبت آنها موجه تلقی شود. 
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا آماری از اعزام دانش آموزان و معلمان علاقه مند به شرکت در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی در سال جاری و پارسال وجود دارد، گفت: آمار جمع بندی نکرده ایم، اما حجم حضور دانش آموزی و همکاران نسبتا بالا است.

اما تعدادی از معلمانی که در مراسم راهپیمایی اربعین ۹۸ شرکت کرده بودند نسبت به این موضوع اعتراض داشتند که وزارت آموزش و پرورش از حقوق آنها بابت روزهایی که در کلاس درس حضور ندارند، کسر خواهد کرد و حتی برخی از آنها اطلاعیه ای برای ایرنا ارسال کرده بودند که در آن ذکر شده بود که حتما مرخصی با کسر حقوق همراه خواهد شد.

در این اطلاعیه که خطاب به تمامی مدارس، مراکز و دوایر دولتی نوشته شده، آمده است: خروج کارکنان با هر پست، سمت و وضعیت استخدامی به منظور زیارت عتبات از تاریخ ۲۴ تا ۲۹ مهر ۹۸ بلامانع است و میزان خروج و ورود همکاران به کشور از روی گذرنامه آنان مورد بررسی قرار گرفته و تمامی روزها بدون کم و کاست از حقوق آنان کسر می شود. لازم است قبل از خروج فرم مخصوص حراست و فرم مرخصی کارگزینی را تکمیل کنند.

در این اطلاعیه نوشته شده است: بدون پر کردن فرم اجازه خروج ندارند، عواقب ناشی از خروج بدون مجوز همکاران بر عهده مدیر واحد آموزشی است و مجوز برای خروج سرباز معلمان از کشور هم وجود ندارد.

معلمان شرکت کننده در راهپیمایی اربعین مرخصی شان بدون حقوق است

مسئول روابط عمومی معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش روز یکشنبه درباره گلایه معلمان نسبت به این موضوع که پس از راهپیمایی اربعین حسینی مبالغی از حقوق آنان کسر می شود، به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش گفت: برای موضوع مرخصی بیشتر از سه روز معلمان و اعزام به خارج از کشور همانند راهپیمایی اربعین، در بخش امور اداری وزارت آموزش و پرورش قانونی وجود دارد که مرخصی برای خارج از کشور بدون حقوق است اما غیبت محسوب نمی شود.

حمیدرضا قلخانی تصریح کرد: اینکه از حقوق معلمان کسر می شود، اصطلاح درستی نیست چون در واقع براساس قانون، فقدان حضور معلمان در کلاس درس در این روزها و یا سفر به خارج از کشور، مرخصی آنها بدون حقوق است.
وی ادامه داد: البته موضوع خروج از کشور برای معلمان در قالب ۲ شیوه بررسی می شود یکی اینکه اگر غیبت غیرموجه باشد کسر از حقوق و سنوات است اما غیبت موجه به این معنا است که اگر خارج از کشور برود مرخصی بدون حقوق است اما سنوات آنها کسر نمی شود و برای شرکت معلمان در راهپیمایی اربعین غیبت آنها موجه محسوب شده است.
مسئول روابط عمومی معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: معلمان بیش از سه روز در طول سال تحصیلی مرخصی ندارند، یعنی در طول ۹ ماه تحصیل فقط سه روز می توانند مرخصی خار ج از کشور بگیرند و نوع مرخصی فرهنگیان متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: کارکنان دولت و همچنین معلمان قبل از خروج از کشور باید علاوه بر مدیر مدرسه با امور اداری منطقه خود نیز هماهنگی لازم به‌ منظور خروج از کشور را داشته باشند./

نظر شما