شناسهٔ خبر: 36019384 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آناج | لینک خبر

دُم خروس از باکو بیرون زد؛

روایت دورویی به سیاقِ سناتور آذری

نماینده پارلمان جمهوری آذربایجان ایران را متهم می کند که از ترس! مراودات مردمی، نظام ویزا برای سفر اتباع دو کشور به همدیگر را لغو نمی کند.

صاحب‌خبر -

گروه بین‌الملل آناج/ حامد خسروشاهی؛ قدرت حسنقلی اف، نماینده مجلس جمهوری آذربایجان هفته گذشته طی مصاحبه ای که با یکی از سایت های اینترنتی باکو داشته است، با بیان مقدماتی کاذب به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تاخته است.

او در این گفتگو، با تکرار ادعاهای واهی مطالبی را بیان کرده است که نشان می دهد رصد خوبی از اخبار ندارد و یا تحلیل های که به او داده می شود خطا دارد.

در سال‌های گذشته جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست روابط حداکثری با همسایگان خود، توسعه روابط با همسایگان را بیش از پیش مد نظر قرار داده است که دیدار های مکرر رؤسای جمهور ایران در تهران و باکو، امضای چندین قرار داد همکاری با ارزش های میلیارد دلاری، دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حق حاکمیت جمهوری آذربایجان بر اراضی اشغالی قره باغ، بسترسازی برای ارتباط بهتر جمهوری آذربایجان با جمهوری خودمختار نخجوان و مواردی از این قبیل جلوه هایی از این سیاست است.

نماینده مذکور در بیان خود ایران را متهم می کند که از ترس! مراودات مردمی، نظام ویزا برای سفر اتباع دو کشور به همدیگر را لغو نمی کند. احیانا این نماینده رصد خوبی از اخبار ندارد، چرا که در سال‌های گذشته دقیقا عکس این ادعا اتفاق افتاده است و همواره ایران خواستار لغو روادید بین دو کشور بوده است و این باکو بوده است که مخالفت کرده است.

ایران، هم در سال‌های جنگ قره باغ و هم در سال‌های استقرار دولت مرحوم حیدرعلیف و سازندگی همواره خدمات شایانی به این کشور همسایه خود ارائه کرده است که اظهارات خود مرحوم حیدرعلیف و مسئولان سابق جمهوری آذربایجان گواهی بر این ادعاست.

این نماینده پارلمان مدعی است ایران تحت فشار تحریم های اقتصادی آمریکا، توان اتخاذ تدابیر و تصمیمات مناسب! در ارتباط با جمهوری آذربایجان را از دست داده است.

احیانا جناب "حسنقلی اف" اطلاع دارند که جنگ سوریه با نابودی داعش و پیروزی حکومت قانونی سوریه در جبهه مقاومت در وضعیت متفاوت با آغاز این جنگ است. آمریکا، اروپا و رسانه های جمعی بر قدرت منطقه ای و توان موشکی ایران اذعان دارند. آیا این پیروزی‌ها، نشانه‌ای از قدرت ایران نیست؟

رابطه ایران و جمهوری آذربایجان رابطه دو ملت با علاقه های دینی مشترک است و سالانه چند صد هزار نفر از مردم آذربایجان برای عبور به سمت نخجوان و بالعکس، زیارت امام هشتم شیعیان، درمان، خرید کالاهای اساسی و گردشگری به ایران سفر می کنند.

این مسافران بهتر می‌توانند وضعیت امروز ایران، آبادانی شهرهای مختلف آن، برخورد با برادران و خواهران آذربایجانی و علاقه مردم به حاکمیت جمهوری اسلامی شرح دهند.

این نماینده در اظهاراتی دور از ادب حاکمیت ایران را حاکمیتی «دورو» نامیده است. جناب حسنقلی اف! بزرگترین مظهر دورویی در سیاست خارجی، اصرار بر غاصب و اشغالگر دانستن بحق ارمنستان و از سویی دیگر توسعه مناسبات با کشور جعلی صهیونیستی است که در خاک مسلمانان تشکیل شده است و شما در اظهارات گذشته خود، خواستار تاسیس سفارتخانه  آذربایجان در آن شده اید و این نهایت دورویی آشکار است.

بخشی از اظهارات این نماینده به تمسخر شخصیت عالم و محبوبی چون «آیت الله سید حسن عاملی» اختصاص دارد. از جناب حسنقلی‌اف دعوت می‌شود تا یکی از روزهای جمعه با سفر به ایران و شهر اردبیل در نماز جمعه حضور یابند تا تعداد افرادی را که روزهای جمعه در نماز جمعه این عالم اسلامی شرکت کرده و پای صحبت های آیت الله دکتر سید حسن عاملی می‌نشینند را ببینند و یا آمار بینندگان و شنوندگان خطبه ها و سخنان ایشان را در جمهوری آذربایجان از دستگاه اطلاعاتی باکو بخواهید. 

لازم به ذکر است این عالم بزرگ در سخنرانی های خود بارها و بارها بر حق حاکمیت آذربایجان براراضی قره باغ تاکید و اعلام کرده اند حاضراند به عنوان نفر اول در صف سربازان آذربایجان در جنگ آزادسازی قره باغ حاضر شوند. حال چه شده است که شما دعوت دولتمردان آذربایجان به پاسداشت ارزش‌های دینی در دومین کشور شیعه جهان را لطیفه می دانید؟

در سال‌های گذشته چندین همایش و نشست با موضوع تعلق قره باغ به آذربایجان در شهر های مختلف ایران از جمله تبریز، ارومیه، اردبیل و زنجان برگزار شده است که فعالان آزادسازی قره‌باغ از جمهوری آذربایجان در این نشست ها حضور پیدا کرده‌اند. بدیهی است این نشست ها با اطلاع و اراده جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است.

حال در این مسیر اظهارات خارج از عرف یکی از نمایندگان جمهوری آذربایجان غیر از سنگ اندازی در مسیر توسعه مناسبات بین دو دولت و دو ملت نمی تواند نتیجه دیگری داشته باشد.

انتهای پیام/

نظر شما