شناسهٔ خبر: 36001682 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

خطیب موقت نماز جمعه تهران:

راهپیمایی اربعین یک اعجاز است/اربعین اسم رمز شیعه برای سازماندهی است

حجت الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به اینکه اربعین یک پدیده الهی و آسمانی و نشانه اراده نصرت الهی بر امت اسلامی است، گفت: راهپیمایی اربعین یک اعجاز است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «محمدجواد حاج علی اکبری» امروز (جمعه 26 مهرماه) در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه جامعه اسلامی در عمل به تقوای الهی قدم‌های تازه‌ای را بر می‌دارد، گفت: برای تحقق تقوای الهی وسیله الهی مهم است و باید انسان به وسیله‌ای که ما را به آرمان‌های الهی و بندگی خداوند می‌رساند توسل کند و چه بندگی بالاتر از محمد(ص) و آل محمد و اقتدا به سیره اولیاء خدا و چه وسیله‌ای بالاتر از اباعبدالله(ع).

 

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه برای رسیدن به بندگی خدا راه میانبر توسل به حسین(ع) و نشستن در مکتب حسینی است، گفت: بحمدالله جامعه ما در محرم و صفر و اربعین حسینی در چنین حال و هوایی است که خداوند متعال را بابت آن شاکریم. جهان شاهد یک اتفاق بزرگ، بی‌نظیر، حیرت انگیز و خیره‌کننده است. اربعین پدیده‌ای اعجاب آور و باشکوه و حقیقتا الهام بخش است.

 

وی با بیان اینکه از نگاه مومنان راهپیمایی میلیونی اربعین یک اعجاز است، ادامه داد: اگر راست می گویید نه مثل اربعین بلکه گوشه‌ای از آن را به این زیبایی بیاورید. اربعین یک پدیده الهی و آسمانی و نشانه اراده نصرت الهی بر امت اسلامی است. این باب لطف و رحمت الهی نویدبخش تحقق عالم دیگری است و ما در اربعین حسینی شاهد یک ترکیب بدیع از حسین(ع)، کربلا، زیارت و پیاده روی هستیم.

 

وی با تاکید بر اینکه پایه‌ها و بنیان آنچه به عنوان اربعین می شناسیم توسط سیدالشهدا و اهل بیت (ع) بنیانگذاری شد، گفت: مکتب حسینی را در دو جلد می توان مطالعه کرد، جلد اول توسط اباعبدالله و یاران با خون نگاشته شد و جلد دوم توسط اهل بیت(ع) خصوصا امام سجاد و حضرت زینب نگاشته شد و این کتاب اربعین یک چله فریاد، تبیین، تفسیر، تحقیق و تدقیق است.

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری به نقش اهل‌بیت (ع) در حفظ و نشر معارف و فرهنگ حسینی اشاره کرد و گفت: راهپیمایی اربعین ذخیره‌ای برای امت شیعه شد و در وقت نیاز خود این معجزه ظهور کرد. وقتی امت اسلامی به یک انسجام درونی، اردوی تربیتی و رسانه‌ای پرقدرت برای معرفی اسلام ناب نیاز داشت، وقتی به تقویت روح مقاومت اسلامی نیاز داشت، وقتی جهانی سازی معرفت حسینی مورد نیاز امت بود، عشق و مهرورزی نیاز بود، اربعین از راه رسید و شد آنچه که می‌بینیم.

 

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه امروز اربعین اسم رمز شیعه برای سازماندهی در آستانه تحولات بزرگ تاریخ تبدیل شده است، گفت: این اجتماع با ویژگی‌های مختلفی همراه است و قریب به 30 میلیون نفر با ویژگی خاص یعنی هجرت و با مقصد واحد که کربلای معلی است، حضور عاشقانه و داوطلبانه دارند.

 

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه شکوه اربعین دارای ابعاد عرفانی، سلوکی، معنوی، معرفتی، فکری و ابعاد تربیتی فکری و اخلاقی است، تاکید کرد: این پدیده دارای ابعاد جامعه شناختی، سیاسی، امنیتی و جغرافیایی است و ابعاد منطقه‌ای، بین‌المللی، تاریخی و تمدنی هم دارد. از مصادیق برجسته تقوا شکر به درگاه الهی است و چه نعمتی بزرگتر از اربعین برای جامعه و امت ما.

 

وی با اشاره به اینکه تلاش برای بازشناسی و حضور در راهپیمایی اربعین و تسهیل و خدمتگزاری به زائرین و شروع معارف و تبیین منطق آن از جمله شکرگزاری اربعین است، گفت: از منظر خودسازی براساس بیانیه گام دوم انقلاب، اربعین جنبه فکری، اعتقادی، سلوکی، اخلاقی و ارتقاء فضیلت‌ها و رشد معنوی انسانها بوده و منبعی عظیم و شتاب‌دهنده‌ای غیرقابل تصور است.

 

حجت الاسلام حاج‌علی‌اکبری با بیان اینکه  در دنیای فعلی که افکار شیطانی زیادی وجود دارد، گفت: قرارگیری زائران در خیل عاشقان به منظور زیارت حسینی می‌تواند منجر به رشد معنوی و پاکیزگی اخلاقی شود. زائرین ماجرای حسینی را از نزدیک لمس کرده و سرعت خودسازی برای حاضرین در راهپیمایی بسیار بالاست و در حقیقت آنها راه صدساله را در یک شب می‌پیماند.

 

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه تحمل، صبر، مقاومت و تقویت روحیه استقامت با جان و دل و فکر انسان مؤمن فرصتی برای زائرین محسوب می‌شود، گفت: اربعین دستگاهی متفاوت برای تقویت فرهنگی مردم است، ضمن اینکه از نظر جامعه‌شناسی هم در دهه اخیر، اربعین توانسته فرصتی ناب و سرمایه‌ای اجتماعی برای دوستداران اهل‌بیت و جهان اسلام بوده که می‌تواند روحیه جمعی را حول محور امامت و ولایت تقویت کند.

 

حجت الاسلام حاج علی‌اکبری با بیان اینکه کمرنگ کردن هویت‌های قومی، مذهبی و زبانی با آهنگ مشترک اربعین منجر به ذوب خرده‌فرهنگ‌ها در دریای اربعین شده است، افزود: انسان می‌تواند بهشت اخوت ایمانی را در راهپیمایی اربعین درک کرده و تجربه حضور در این اردو منجر به اتصال به تیم سیدالشهداء می شود.

 

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه اربعین، سرمایه را به دل جامعه انسانی تزریق می‌کند، گفت: صف‌بندی فوق‌العاده‌ای در برابر دشمنان ایجاد کرده و منجر به نهضت و قیام‌آفرینی می شود. وقتی 30 میلیون عاشق عبدالله(ع) لبیک یا حسین می‌گویند، پشت مستکبرین عالم را لرزانده و به کابوس آنها تبدیل شده‌اند. توطئه‌های قبل از اربعین سال جاری که از سوی استکبار با ایجاد فتنه مدیریت شد، برای جلوگیری از حضور لشگر امام حسین(ع) در اربعین بود.

 

وی با اشاره به اینکه اربعین تمدن‌ساز بوده و در این بست معرفت حسینی در عالم، زمینه‌ساز تحقق آرمان بزرگ را به وجود می‌آورد، گفت: شهد شیرین تمدن‌سازی را ما در انقلاب اسلامی چشیده‌ایم، اما افول استکبار جهانی بشارت دیگری است. جامعه جهانی با شتاب‌دهنده اربعین به دنبال گره خوردن به معرفت امام حسین(ع) و آرمان مهدوی جهت رسیدن به حکومت امام عصر(عج) است، ضمن اینکه حاضرین در راهپیمایی اربعین لبیک یا حسین می‌گویند، اما در حقیقت آنها لبیک یا مهدی بر زبان خود جاری می‌کنند.

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به اینکه ‌قدرت اربعین همگان را کنار یکدیگر جمع کرده و منجر به اجتماع قلبی عمیقی شده و می‌شود، افزود: منطق اربعین و حسین علیه‌السلام، اسلام را پیروز خواهد کرد که همان منطق امید، مقاومت، نداشتن بن‌بست، فتح همه‌جانبه، مرزبندی با دشمن و مهرورزی عاشقانه نسبت به مؤمنین است که می‌تواند انسان‌ها را در محور خودسازی و تمدن‌سازی موفق کند.

 

وی خطاب به مسئولان ستاد مرکزی اربعین گفت: از ستاد مرکزی اربعین که البته تمامی دستگاه‌ها در آن حضور دارند و با اقدامات‌شان منجر به توسعه زیرساخت‌ها برای خدمات‌رسانی بیشتر به زائرین شده‌اند تشکر می‌کنم که البته هزینه‌‌ کرد آنها برای موضوع اربعین در حقیقت سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، لذا خوش‌به حال خادمین زائرین سیدالشهداء.

 

خطیب موقت نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه باید خدمات‌رسانی به هزاران زائر خارجی اربعین که برای رسیدن به کربلای معلا از ایران اسلامی می‌گذرند را توسعه دهیم و از این فرصت نهایت استفاده را ببریم از هنرمندان خواست با اقدامات‌شان این حادثه اربعین را با ابتکارات مناسب، جاودانه‌تر کرده و مستندسازی کنند.

 

حاج‌علی‌اکبری خطاب به آموزش و پرورش گفت: باید اربعین را در متن‌های دروس فرزندان وارد کرده و در این زمینه نباید کوتاهی صورت گیرد. دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه نباید از نقش تاریخی خود در موضوع اربعین جا بمانند. از میزبان کریم اربعین یعنی برادران و خواهرانمان در کشور دوست و برادر عراق که پذیرایی بسیار مناسبی را از زائرین داشتند را تقدیر می‌کنم، به ویژه اینکه سال جاری حجم زائرین ایرانی نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.

 

وی در پایان افزود: از اقدام به جا و تحسین‌برانگیز پاسداران گمنام در به هم ریختن شبکه عنکبوتی تشکر می‌کنم و ان‌شاءالله این اقدام شایسته تکمیل شود./

نظر شما