شناسهٔ خبر: 35988683 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه همدان

چاپ دانشنامه همدان طی چند ماه آینده

جانجان گفت: دانشنامه جامع همدان شناسی تا ۳ ماه دیگر به چاپ می‌رسد.

صاحب‌خبر -

«محسن جانجان»، در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان در همدان گفت: ۲ سال پیش با پیگیری های صورت گرفته موفق به أخذ مجوز برای راه‌اندازی بنیاد ایران شناسی در همدان شدیم.

رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه همدان با بیان اینکه این بنیاد به عنوان پازلی از ایران در راستای برنامه‌ها و رئوس پژوهشی بنیاد ایران شناسی کشور فعالیت می‌کند، افزود: این بنیاد در استان همدان زیرنظر استانداری اداره می‌شود.


وی با بیان اینکه در این بنیاد پژوهش‌هایی که در حوزه تاریخ، فرهنگ، زبان شناسی، معماری، جغرافیا و سایر ویژگی‌های همدان انجام گرفته، نگهداری می شود، گفت: تا کنون بیش از ۱۰۰جلد کتاب پروهشی در زمینه همدان‌ شناسی جمع‌آوری و در این مرکز نگهداری و پژوهش‌های بسیاری در این زمینه انجام شده است.


جانجان با اشاره به اینکه همدان ظرفیت‌های بسیاری در زمینه بافت تاریخی و فرهنگی دارد، افزود: حوزه کاری ما گسترده بوده و یک مرکز پژوهشی و تحقیقاتی هستیم، اساس کار ما ارتباط تنگاتنگ با دانشگاه‌ها، نهاد کتابخانه‌های عمومی و مرکز اسناد، آموزش و پرورش، میراث فرهنگی و سایر ارگان‌های مرتبط است.


وی از تهیه دانشنامه جامع همدان شناسی در سه حوزه تاریخ، فرهنگ و جغرافیا خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۱۰۰ صفحه در این راستا به رشته تحریر درآمده است و تحقیقات ما همچنان ادامه دارد.


جانجان یادآور شد: باتوجه به ظرفیت و جایگاه ویژه شهرستان ملایر در حوزه تاریخ، جغرافیا، آثار باستانی، پیشینه غنی فرهنگی و هنری، بنابراین برای تکمیل و به مرحله چاپ رساندن این دانشنامه انتظار داریم تا کلیه اساتید، محققان، فعالان فرهنگی و پژوهشگران در حوزه‌های مربوطه برای تقویت دانشنامه و معرفی بیشتر ملایر و سایر نقاط استان کمک حال ما باشند.


این مقام مسئول با بیان اینکه در تلاش هستیم تا مراحل نهایی چاپ دانشنامه را سریع‌تر پشت سر گذاشته و تعداد صفحات آن را به ۱۵۰۰ صفحه برسانیم، ادامه داد: دانشنامه جامع همدان شناسی تا ۳ ماه دیگر به چاپ می‌رسد.


جانجان با بیان اینکه همدان جزء نخستین استان‌هایی است که چنین دانشنامه‌ای را تهیه کرده است، درباره هدف تدوین این دانشنامه، گفت: به طور قطع این کتاب پژوهشی بعد از چاپ به عنوان مبنا و مرجع سایر پژوهش‌ها در تمام حوزه‌هاست.


رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه همدان اظهار کرد: در واقع این دانشنامه در تمامی دانشگاه‌های سراسر کشور و حتی کشورهایی که کرسی ایران شناسی دارند، به عنوان کتاب مرجع معرفی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.


وی کتاب دانشنامه جامع همدان‌شناسی را هویت، شناسنامه و نماد اصالت مناطق مختلف استان همدان دانست و گفت: جذب گردشگر و معرفی و شناساندن استان همدان به ایرانیان و حتی گردشگران خارج از کشور از پیامدهای مثبت چاپ و نشر این کتاب است.


جانجان بیان کرد: بنیاد ایران شناسی شعبه همدان در خانه تاریخی بیژن، در خیابان شریعتی، جنب بانک ملی، نبش کوچه مشیر، واقع شده و اساتید، پژوهشگران و فعالان حوزه‌های مختلف می‌توانند برای همکاری همه روزه در ساعت اداری به این مرکز مراجعه کنند.

نظر شما