شناسهٔ خبر: 35967871 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

ایرانشهر

پیروز حناچی، شهردار تهران باتاکید بر نگاه ویژه و پیگیری جدی تقویت سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان،

صاحب‌خبر -

مناسب‌سازی معابر شهری برای معلولان و نابینایان

پیروز حناچی، شهردار تهران باتاکید بر نگاه ویژه و پیگیری جدی تقویت سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان، از تجهیز حداقل شش نقطه از تهران به مراکز ورزشی مناسب معلولان خبر داد. شهردار تهران با بیان اینکه مناسب‌سازی فضای شهری و ایجاد فرصت‌های برابر برای همه موضوع بسیار مهمی در همه جای دنیا است، گفت: با تعاریف امروز، معلول کسی نیست که روی ویلچر است یا نقیصه جسمی دارد بلکه معلول کسی است که در عرصه‌های اجتماعی نمی‌تواند حضور داشته باشد حتی اگر از سلامتی کامل برخوردار باشد. او ادامه داد: با این رویکرد نگاه به معلولیت تغییر می‌کند و در نتیجه مناسب‌سازی شهری موضوع محوری قرار می‌گیرد. با نگاه‌های جدید، همه گروه‌های سنی و همه اقشار از جمله معلولان باید بتوانند از امکانات شهری استفاده کنند و در عرصه‌های اجتماعی حضور داشته باشند. شهردار تهران با تاکید بر اینکه همه گروه‌ها و همه شهروندان باید بتوانند در شهر حضور داشته باشند، تصریح کرد: کسی که نابینا یا ناشنواست تا منی که جراحی زانو داشته‌ام و خانم باردار یا خانمی که با کالسکه فرزندش تردد می‌کند همگی باید به فضای مناسب شهری دسترسی داشته باشیم.کشور ما جزو کشورهایی است که جنگی را پشت سر گذاشته که یکی از عوارض این موضوع معلولیت‌های ناشی از جنگ است. به گفته حناچی، در دوره‌ای تلاش شد همه فضاهای شهری از جمله دانشگاه‌ها برای معلولان و جانبازان مناسب‌سازی شود اما این روند تداوم نیافت. با وجود قانون، بودجه، اراده و مسیر درست برای مناسب‌سازی طی نشده است. مسلما یک جای کار ایراد دارد. اگر این ایراد را رفع نکنیم بقیه اقدامات هم دچار نقیصه خواهد بود. شهردار تهران با اشاره به شعار روز جهانی نابینایان گفت: شعار انتخابی امسال «فرصت‌های برابر، اشتغال، نیاز امروز و نه آرزوی فردا» است که همه اینها جزو حقوق اولیه انسانی به شمار می‌آید و حتما باید تامین شود. حناچی تاکید کرد: در شهرداری تهران تلاش می‌شود همه فضاهای عمومی از جمله پارک‌ها برای همه شهروندان مناسب‌سازی شود. همچنین روی استفاده از سرویس‌ها و خدمات فناوری‌های دیجیتال تاکید بسیاری داریم و این موضوع را با جدیت پیگیری می‌کنیم تا این سرویس‌ها آماده شود. راه‌اندازی فناوری‌های دیجیتال و سرویس‌های خدماتی برای معلولان در مترو، پیاده روها و حمل و نقل‌های عمومی اولویت ما است. شهردار تهران با تاکید بر اینکه باید پیمانکاران و کارگران نیز با مبانی نظری مربوط به مناسب‌سازی آشنا باشند، گفت: در پیاده روها خطوط زردی وجود دارد که ویژه نابینایان است اما آیا همه پیمانکاران و کارگران با این موضوع آشنا هستند؟ برای مناسب‌سازی نیاز به پیمانکاران صاحب صلاحیت و صاحب دانش داریم که با مبانی نظری مربوط به مناسب‌سازی آشنا باشند.

 وی با اشاره به ضرورت گسترش مراکز ورزشی مناسب برای معلولان گفت: مرکز ورزشی قمر بنی هاشم در جنوب تهران فعال است اما سعی داریم حداقل شش نقطه از تهران را به مراکز ورزشی مناسب برای معلولان مجهز کنیم تا این افراد بتوانند دسترسی راحت‌تری به خدمات ورزشی داشته باشند. همچنین بر اساس قانون تخفیف‌های لازم برای معلولان تعریف و اجرایی می‌شود. شهردار تهران ادامه داد: در مناطق ۱۲ و ۱۵ تهران مراکزی برای آموزش کودکان نابینا دایر شده است که اقدامات قابل توجهی برای شکوفا شدن استعداد کودکان انجام می‌دهند. همه تلاش‌هایمان را باید به‌کار‌گیریم تا اگر فردی از نقیصه‌ای رنج می‌برد بتواند از سایر استعدادهایی که خداوند در وجود او قرار داده استفاده کند. باید استعدادهای این افراد شکوفا شود. چون اگر نقیصه‌ای داشته باشند حتما ظرفیت‌های دیگری در وجود آنها قرار داده شده است. حناچی تاکید کرد: هزینه رعایت مناسب‌سازی ساختمان‌ها در هنگام ساخت اولیه بسیار کمتر از مناسب‌سازی بعد از ساخت است. متاسفانه این ایراد به دانشگاه‌ها بر می‌گردد. مهندسین معمار باید طوری تربیت شوند که با اصول اولیه اقتصادی آشنا باشند. در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا مهندسین معمار در مورد مناسب‌سازی برای معلولان تحت آموزش قرار می‌گیرند.

 

محدودیت ساعت کار  رانندگان تا اطلاع ثانوی لغو شد

معاون وزیر راه و شهرسازی از اختصاص ۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی در ایام اوج سفرهای اربعین حسینی خبر داد. او همچنین اعلام کرد: محدودیت ساعت رانندگی برای رانندگان اتوبوس تا اطلاع ثانوی وجود ندارد. به گزارش تسنیم، عبدالهاشم حسن‌نیا با اعلام اینکه ظرفیت کشور 12هزار دستگاه اتوبوس است که از این 9000 اتوبوس برای جابه‌جایی در ایام اوج سفر ایام اربعین (دو روز قبل و دو روز بعد از اربعین) اختصاص یافته است، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود اوج ورودی مرز مهران 350 تا 400 هزار زائر باشد که طبق ارزیابی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای 3 هزار دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی زائران به صورت 24 ساعته در نظر گرفته شده است. وی تصریح کرد: برای تسهیل در رفت و آمد از پایانه مرزی مهران و پایانه برکت تا خروجی شهرهای اطراف، گره‌های ترافیکی زیادی وجود داشت که پیش‌بینی می‌شود با همکاری استانداری ایلام این مشکلات مرتفع شود و سرعت بیشتری در حمل ونقل زائران اربعین صورت پذیرد. رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: ظرفیت اتوبوس‌های تشریفات بین 25 تا 30 نفر است که در ایام برگشت سفرهای اربعین مسافران، این ظرفیت تا بیش از 5 مسافر هم قابل افزایش است. بر اساس این گزارش، طبق اعلام سازمان راهداری با هماهنگی‌های صورت گرفته، محدودیت ساعت رانندگی برای رانندگان اتوبوس تا اطلاع ثانوی وجود ندارد.

 

نظر شما