شناسهٔ خبر: 35493576 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

انسیه شاه‌حسینی:

عنوان فیلمساز ارزشی مانند دشنام شده است

گروه هنر ــ یک کارگردان سینمای دفاع مقدس گفت: مسئولان فرهنگی در زمینه اشاعه فرهنگ دفاع مقدس به ‌گونه‌ای کاملاً مخرب و ویرانگر عمل کرده‌اند و حالا به جایی رسیده‌ایم که عنوان فیلمساز ارزشی مانند دشنام تلقی می‌شود.

صاحب‌خبر -

انسیه شاه‌حسینی، کارگردان سینما در گفت‌وگو با ایکنا درباره ظرفیت‌های سینمای دفاع مقدس اظهار کرد: برخی می‌گویند، سینمای دفاع مقدس جذابیت خود را به لحاظ مضمونی از دست داده، ظلمی به دفاع مقدس است و کافی است به برخی آیین‌های مردمی در مراسم وداع با شهدا نظری داشته باشید تا اهمیت این موضوع را دریابید.  تشییع پیکر شهدای غواص از جمله این اتفاقات است که نشان از ارادت مردم به این مضامین دارد و اگر فیلم‌های دفاع مقدس امروز مخاطب لازم را ندارد، این موضوع به سلیقه آن‌ها مربوط نیست و دلیلش را باید در موارد دیگری جستجو کرد و اگر سینما هم به چنین مضامینی بپردازد قطعاً با استقبال توده مردم هم مواجه خواهد شد. 
 
کارگردان فیلم تحسین شده «شب به خیر فرمانده» تأکید کرد: هر گاه مردم واقعه عاشورا را فراموش کردند، مطمئن باشید دفاع مقدس را هم از یاد خواهند برد. مردم از این قبیل موضوعات به هیچ عنوان خسته و دلزده نمی‌شوند اما بر خلاف مردم این مسئولان هستند که علاقه‌مندند این واقعه تاریخی و ملی را به دست فراموشی بسپارند. 
 
کم‌مخاطب خواندن سینمای دفاع مقدس، ظلم به معنای آن است / موفقیت فرهنگی ما تنها مختص به اخبار است
وی تأکید کرد: متأسفانه بسیاری از مسئولان فرهنگی از اشاعه فرهنگ دفاع مقدس باک دارند، زیرا اگر این تفکر اپیدمی شود دیگر بسیاری از معضلات اجتماعی، اعتقادی و اقتصادی را بر‌نمی‌تابند، ترویج این اندیشه به مسئولان و فرزندانشان اجازه غارت بیت‌المال را نمی‌دهد و با آن مبارزه خواهد کرد و نکته دیگر هم به ناآگاهی مسئولان برمی‌گردد، البته عده‌ای هم عمداً فرهنگ دفاع مقدس را نادیده می‌گیرند، افرادی هم به عنوان مسئول فرهنگی وجود دارند که یا مرعوب فضای حاکم‌اند و یا از روی ناآگاهی اینگونه رفتار می‌کنند. 

کارگردان فیلم «پنالتی» با بیان این‌که بسیاری از فعالان حوزه دفاع مقدس خانه‌نشین شده‌اند، بیان کرد: عده‌ای بسیاری از علاقه‌مندان به دفاع مقدس خانه‌نشین شده‌اند، زیرا هیچ‌یک از مسئولان حاضر نیستند تا زمینه فعالیت آن‌ها را فراهم کنند. برای از بین بردن چنین فضایی به افرادی، چون سردار سلامی نیاز است تا همانگونه که در دیگر عرصه‌ها حضور فعال دارد به حوزه فرهنگ هم ورود کند تا بتوان شاهد رونق فرهنگ ایثار و شهادت در کشور بود.
 
وی در پاسخ به این سؤال که عده‌ای نبود سخت‌افزار را دلیلی برای نادیده گرفتن سینمای دفاع مقدس می‌دانند، تصریح کرد: این بهانه ابتدایی‌‌ترین توجیه برای کم کاری در این زمینه است. این اظهارنظر از جانب کسی است که تمام عمرش را در این زمینه سپری کرده است. به عنوان مثال فیلم «شب به خیر فرمانده» در بیش از ۵۰ کشور به نمایش درآمد و در بسیاری از کشورها تحسین شد. این اثر در مقایسه با بسیاری از فیلم‌هایی که در آن زمان تولید می‌شد، کم هزینه‌تر بود.
 
کم‌مخاطب خواندن سینمای دفاع مقدس، ظلم به معنای آن است / موفقیت فرهنگی ما تنها مختص به اخبار است
این فیلمساز اضافه کرد: مهمترین شرط در ساخت فیلم‌های دفاع مقدسی داشتن درک عمیق از جنگ است. فیلمی که بتواند احساسی را که در فضای جبهه حاکم بود به تصویر بکشد موفق است و نمایش آن فضا حتماً نیازی به توپ و تانک ندارد. من مدت‌هاست فیلمنامه‌ای با عنوان «به کودکان شلیک نکنید» آماده ساخت دارم که موضوع آن درباره داعش است، این اثر درباره ایستادگی کودکان در مقابل جنایات داعش است. هزینه‌ای که برای ساخت این اثر در نظر گرفته‌ام حدود 4 تا 5 میلیارد است، درحالیکه افرادی که فیلمنامه را خوانده‌اند می‌گویند حداقل ۲۰ میلیارد برای تولید این فیلم نیاز است اما من حاضرم ادعایم را ثابت کنم.

این فیلمساز اعلام کرد: سینمای ایران در چهار دهه گذشته توانسته برای خود جایگاهی شایسته در جهان پیدا کند و واقعاً این اتفاق به دلیل مسائل فنی و تکنولوژی رخ نداده است، زیرا در حوزه «اسپشیال افکت» سینمای ایران توان رقابت با هالیوود را ندارد و وجه شاخص سینمای ایران دقیقا همان احساس و پیامی است که در آثار وجود دارد و به همین جهت نباید فکر کنیم که تنها جلوه‌های ویژه قادر است سینمای ایران را ارتقا دهد. 
 
کم‌مخاطب خواندن سینمای دفاع مقدس، ظلم به معنای آن است / موفقیت فرهنگی ما تنها مختص به اخبار است
وی در پایان تأکید کرد: مسئولان فرهنگی در زمینه اشاعه فرهنگ دفاع مقدس به ‌گونه‌ای کاملاً مخرب و ویرانگر عمل کرده‌اند و حالا به جایی رسیده‌ایم که عنوان فیلمساز ارزشی مانند دشنام تلقی می‌شود. موفقیت ما در حوزه‌های فرهنگی تنها به اخبار خلاصه شده است، چون وقتی خبر‌ها را می‌شنویم و یا می‌خوانیم با افتخار از پای تلویزیون بلند می‌شویم، اما وقتی به واقعیت سینما می‌نگریم چیزی جز شرمساری برایمان باقی نمی‌ماند. 
 
گفت‌و‌گو از داوود کنشلو
 
انتهای پیام

نظر شما