شناسهٔ خبر: 35365900 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی | لینک خبر

معاون پرستاری وزارت بهداشت در نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله:

ایران رتبه دوم را بین کشور های منطقه در تولید علم در حوزه پرستاری دارد

صاحب‌خبر -


دکتر مریم حضرتی در نشست صمیمی با اعضای هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی بقیه الله (عج) ضمن  تسلیت فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری و عزاداری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایش گفت: در حوزه آموزش، پژوهش، پرستاری جامعه نگر و بالینی سازی آموزش پرستاری اقدامات بسیار خوب و امیدبخشی در کشور انجام شده است به طوری که براساس آخرین آمارهای منتشر شده در پایگاه های علم سنجی معتبر دنیا، حوزه پرستاری در منطقه رتبه ی دوم در تولید علم را دارد.


وی اظهار داشت براساس آخرین آمارها  در سال 1398، 1985 عضو هیات علمی (استاد تمام، دانشیار، استادیار، مربی)  گروه پرستاری در امر آموزش فعالیت می کنند و در مقاطع مختلف تحصیلی 44000 دانشجوی پرستاری در حال تحصیل هستند و سالانه 11000 دانشجوی پرستاری فارغ التحصیل  می شوند  و تمرکز ما بر تربیت پرستاران علمی، توانمند ، حرفه ای و اخلاق مدار است.

دکتر حضرتی در تشریح وضعیت حوزه پژوهش گفت: در حال حاضر تعداد 16 مرکز تحقیقات بالینی مرتبط با رشته پرستاری وابسته دانشگاههای علوم پزشکی در ایران فعالیت دارند از این تعداد 15مرکز جزو 239 مراکز تحقیقات بالینی هستند که نام آنها در لیست نتایج آخرین ارزیابی انجام شده سال 1395 از سوی معاونت تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت ذکر شده است.

وی راه اندازی شبکه ملی تحقیقات پرستاری را از کارهای بسیار مهم عنوان کرد و افزود: رسالت شبکه ملی تحقیقات پرستاری مشتمل بر ظرفیت سازی، توسعه دانش پرستاری، یکپارچه سازی فعالیتهای تحقیقاتی مؤسسات و نهادهای تأثیرگذار داخلی و خارجی مرتبط با پژوهشهای پرستاری می باشد.

معاون پرستاری خاطر نشان کرد: مقایسه توليدات علمی کشورهای منطقه در حوزه پرستاری در پایگاه اسکوپوس، پاپ مد و آی اس آی  از سال 2010 تا 2018 نشان می دهد که کشور ایران در حال حاضر در رتبه دوم قرار دارد.

معاون پرستاری افزود: در حال حاضر تعداد 38 مجله علمی-پژوهشی در رشته پرستاری منتشر می شود که از این تعداد 25 مجله به زبان فارسی و 13 مجله به زبان انگلیسی منتشر می شوند.

وی ادامه داد: با توجه  به تغییرات جمعیت شناختی و  بار بیماری های غیرواگیر که نیازمند مراقبت طولانی مدت و گاهی مادام العمر می باشد، ارائه این گونه مراقبت ها که ماهیتی مزمن و غیر حاد دارند در بیمارستان ها هزینه ی زیادی ایجاد می کند، لذا یکی از راهکارهای کاهش هزینه و ارتقا سلامت جامعه حضور پررنگ پرستاران  در سطح جامعه جهت کنترل و پیشگیری از بیماری های مزمن است.

دکتر حضرتی در تشریح اقدامات انجام گرفته در حوزه پرستاری جامعه نگر اظهار داشت: توسعه کمی و کیفی مراکز مراقبت در منزل، تهیه ی استانداردهای خدمتی مراقبت در منزل، تصویب پوشش بیمه ای مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل، تدوین آیین نامه مراکز مراقبت های طولانی مدت و مراکز مراقبت تسکینی و ارسال آن به کمیته تنظیم مقررات جهت بررسی حقوقی  از مهم ترین کارهای این حوزه است.

وی در توضیح اقدامات حوزه بالین در پرستاری خاطر نشان کرد: الکترونیک سازی گزارش های پرستاری با هدف کاهش بار نوشتاری پرستاران و گذراندن بیشتر اوقات بر بالین بیمار از اولویت های برنامه معاونت می باشد.
گفتنی است در پایان این نشست اعضای هیات علمی در فضای صمیمی به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و از برنامه های در دست اقدام معاونت پرستاری اعلام حمایت کردند.

.

.

.

نظر شما