شناسهٔ خبر: 35281324 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

تا زمانی که تحریم‌ها باقی باشد

روحانی به مکرون: مذاکره با آمریکا معنا ندارد

گروه سیاسی: حسن روحانی در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهور فرانسه استحکام برجام را به نفع اروپا و آمریکا دانست و گفت: از دیدگاه ایران در شرایطی که تحریم‌ها باقی باشد، مذاکره با آمریکا معنا و مفهومی ندارد، همزمان، یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع مدعی شده رئیس‌جمهور آمریکا به منظور فراهم کردن زمینه‌های دیدار با رئیس‌جمهور ایران پیشنهاد کاستن از تحریم‌ها را مطرح کرده که با مخالفت شدید جان بولتون رو به‌رو شده بود.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی عصر امروز چهارشنبه در تماس تلفنی «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه با وی با بیان اینکه آمریکا با خروج از برجام به عنوان یک توافق چندجانبه بین المللی، از انجام تعهداتش طفره رفته است، تاکید کرد: از دیدگاه دولت، مجلس و مردم ایران در شرایطی که تحریم‌ها باقی باشد، مذاکره با آمریکا معنا و مفهومی ندارد. روحانی‌ اظهارداشت: در صورتی که توافقات با اروپا نهایی شود، آماده ایم به تعهدات برجامی برگردیم و جلسه ایران و 1+5 نیز تنها زمانی امکان پذیر است که تحریم‌ها برداشته شود. رئیس جمهور با تشکر از تلاشهای رئیس جمهوری فرانسه، به گام سوم ایران برای کاهش تعهدات برجامی اشاره و تاکید کرد: گام سوم ایران تحت نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است و در عین حال قابلیت بازگشت‌پذیری دارد. روحانی همچنین استحکام برجام و امنیت در آبراه های جهان از جمله خلیج فارس و دریای عمان را دو هدف عمده برشمرد و این را به نفع جهان و از جمله اتحادیه اروپا و حتی آمریکا دانست. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برجام فرصتی بزرگ برای همگان بود تا در اقتصاد رو به توسعه ایران مشارکت و سرمایه گذاری کنند، گفت: اتحادیه اروپا و بویژه فرانسه ضروری است که نقش خود را برای حفظ برجام به خوبی ایفا کنند. رئیس جمهور فرانسه نیز در این تماس تلفنی با تشریح اقدامات و مذاکرات فشرده کشورش با مقامهای آمریکایی درباره بسته جدید پیشنهادی توافقات گفت: فرانسه به تلاش‌هایش برای اجرای مفاد برجام و رسیدن به تفاهم ادامه می‌دهد. امانوئل مکرون در این گفت و گوی تلفنی، اقدامات و برنامه‌های آتی کشورش را برای تداوم مذاکرات و رسیدن به تفاهم، تشریح کرد. روسای جمهوری دو کشور همچنین توافق کردند که به رایزنی‌های خود ادامه دهند.
 
بلومبرگ: مخالفت بولتون با پیشنهاد ترامپ درباره تحریمهای ایران
یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع مدعی شده رئیس‌جمهور آمریکا به منظور فراهم کردن زمینه‌های دیدار با رئیس‌جمهور ایران پیشنهاد کاستن از تحریم‌ها را مطرح کرده که با مخالفت شدید جان بولتون رو به‌رو شده است.
ادعای بلومبرگ: مخالفت بولتون با پیشنهاد ترامپ درباره تحریمهای ایران
به گزارش فارس، منابع آگاه امروز چهارشنبه گفته‌اند «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد کرده برای فراهم کردن زمینه‌های دیدار با «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران پیشنهاد رفع تحریم‌ها علیه ایران را مطرح کرده است که با مخالفت «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی عزل‌شده کاخ سفید روبرو شده است.  وبگاه شبکه خبری بلومبرگ به نقل از سه منبع مطلع ادعا کرده جان بولتون به شدت با پیشنهاد دونالد ترامپ در این زمینه مخالفت کرده است. بلومبرگ مدعی شده این پیشنهاد در دیداری که دوشنبه در در دفتر کار ترامپ برگزار شده مطرح شده و «استیون منوشین»، وزیر امور خزانه‌داری آمریکا از آن به عنوان روشی برای باز کردن باب مذاکره با ایران حمایت کرده است. ساعاتی بعدتر همان روز، ترامپ تصمیم گرفت بولتون را اخراج کند.  منابع مطلع ادعا کرده‌اند کاخ سفید تدارکات برای دیدار با روحانی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک را آغاز کرده است. بلومبرگ نوشته پاسخ ایرانی‌ها به برگزاری چنین دیداری در حالی که تحریم‌ها پابرجا هستند کاملاً روشن است. دو منبع ادعا می‌کنند یکی از سناریوهای مطرح در کاخ سفید این است که ترامپ به دیداری میان «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه و روحانی ملحق شود. این منابع گفته‌اند هنوز نشانه‌ای درباره تحقق چنین سناریویی وجود ندارد. با آنکه ترامپ تمایل خود برای دیدار با حسن روحانی  را پنهان نکرده او برای محقق کردن چنین آرزویی با موانع سیاسی بی‌شماری رو به رو است. بلومبرگ نوشته صرفنظر از این موانع اخراج «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید احتمال چنین دیداری را افزایش می‌دهد. مقام‌های ایران چندین بار تا کنون پیشنهاد ترامپ برای دیدار با روحانی را رد کرده‌اند. «علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران هم در یادداشتی روز چهارشنبه، درباره اخراج بولتون نوشت: «آمد و رفت مقامات تغییری در ادراک جمهوری اسلامی نسبت به ریشه‌ها و ماهیت اقدامات و سیاست‌های ایالات متحده ایجاد نمی‌کند؛ کما این که هر دو دولت ظاهراً متفاوتِ اوباما و ترامپ، سیاست یکسان تحریم ملت ایران را دنبال کردند.»

نظر شما