شناسهٔ خبر: 35017032 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نجفی بعد از بخشش آزاد نمی‌شود و در حبس می‌ماند!

نجفی بعد از بخشش آزاد نمی‌شود و در حبس می‌ماند! چرا که براساس تاکید صریح قانون اگر فردی یک نفر را به قتل برساند حتی اگر شاکی و یا شکات هم رضایت دهند به مجازات حبس محکوم خواهد شد.

صاحب‌خبر -

صبح امروز انتشار پستی در حساب شخصی برادر میترا استاد در اینستاگرام، خبر از گذشت و بخشش خانواده استاد از قصاص محمدعلی نجفی داشت. نجفی بخشیده شد و حالا با گذشت چند ساعت از این خبر و تایید وکلای نجفی، این موضوع به یکی از ترندهای داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است. 
در این بین سوالاتی در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود که ناظر بر این موضوع است که پس از بخشش تکلیف پرونده حبس نجفی چه می‌شود. 


طبق نص صریح قانون مجازات اسلامی اگر فردی یک نفر را به قتل برساند حتی اگر شاکی و یا شکات هم رضایت دهند به مجازات حبس محکوم خواهد شد.

در این زمینه بخوانید
نجفی بخشیده شد

در واقع این بخش از قانون اشاره دارد به جنبه عمومی یک جرم. گاهی اتفاق می‌افتد که قاتل با پرداخت دیه و یا گرفتن رضایت از صاحب حق یا صاحبان حق از اعدام خلاصی پیدا می‌کند. اما قاتل نباید امیدوار باشد که از محکومیت رهایی یافته است. زیرا بر اساس قانون این فرد علاوه بر این که یک جرم را عمدا انجام داده بلکه امنیت و نظم عمومی جامعه هم خلل وارد کرده است و لذا او باید در این زمینه هم به قانون و جامعه پاسخگو باشد.



در این مورد قانون گذار جمهوری اسلامی ایران در قانون مجازات اسلامی و در فصل هفدهم با عنوان جرایم علیه اشخاص و اطفال به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید:

هرکس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته ولی از قصاص گذشت کرده باشد و یا به هر علت قصاص نشود در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم جری مرتکب یا دیگران گردد دادگاه مرتکب را به حبس از سه تا ده سال محکوم می‌کند.
تبصره: در این مورد معاونت در قتل عمد موجب حبس از یک تا پنج سال خواهد بود.

نکته مهم دیگر این است که نجفی در دادگاه علاوه بر محکوم شدن به قتل عمد، در دو مورد یعنی حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز و ایراد صدمه بدنی عمدی منتهی به جرح (غیرفوتی) نیز محکوم شده است و تصمیم‌گیری برای تعداد سال‌های حبس پس از بخشش خانواده استاد بر عهده دادگاه است. 

نظر شما