شناسهٔ خبر: 34881730 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

راه‌اندازی طرح هر خانه یک پایگاه سلامت

تهران- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با «ایران» از راه‌اندازی طرح هر خانه یک پایگاه سلامت خبر داده و گفته است این طرح بزودی در سرای محله‌ها و مراکز بهداشت سراسر کشور اجرا خواهد شد.

صاحب‌خبر -

روزنامه ایران در گزیده ای از این گزارش آورده است: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با «ایران»عنوان کرده است این طرح در راستای تقدم درمان سرپایی بر بستری و پیشگیری بر درمان بزودی در سرای محله‌ها و مراکز بهداشت سراسر کشور اجرا خواهد شد. بر اساس این برنامه در هر خانواده یک سفیر سلامت خانوار(فردی داوطلب با حداقل ۸ کلاس سواد خواندن و نوشتن) در دوره‌های آموزش حضوری و مجازی خودمراقبتی شرکت کرده و مسئولیت مراقبت سلامت خود، خانواده و جامعه را برعهده می‌گیرند.
به‌ گزارش «ایران»، دکتر سعید نمکی طرح هر خانه یک پایگاه سلامت را از جمله طرح‌های در دست اقدام وزارت بهداشت برشمرد و گفت: از روز اول که سکان وزارت بهداشت را در دست گرفتم قول دادم در جهت اجتماعی شدن سلامت، طرح هر خانه یک پایگاه سلامت را راه‌اندازی کنم چرا که طبق برآوردها ۶۵ تا ۸۵ درصد تمام مراقبت‌ها از جنس خودمراقبتی است و با آموزش خودمراقبتی به مردم می‌توان از ۱۵ تا ۳۵ درصد بیماری‌های مزمن پیشگیری کرد.
او با اشاره به نقش مهم خودمراقبتی در تأمین سلامت، سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماری‌ها عنوان کرد: سلامت با ایجاد یک معاونت اجتماعی درست نمی‌شود ما برای اجتماعی شدن سلامت از هر خانواده یک نفر را به‌عنوان رابط سلامت آموزش می‌دهیم البته این آموزش‌ها فقط در بحث پیشگیری از بیماری‌ها نیست بلکه رابطین سلامت درمان‌های اولیه را هم آموزش می‌بینند. برای مثال اگر بچه‌ای در خانواده دچار سوختگی یا برق گرفتگی شد یا یکی از اعضای خانواده از ارتفاع سقوط کرد یا اگر بیمار قلبی در خانه دچار آنفارکتوس قلبی شد حداقل یکی از اعضای خانواده باید بداند چه اقدامات اولیه‌ای را انجام دهند.
وزیر بهداشت در پاسخ به این سؤال که سفیران سلامت خانواده، در کجا مباحث مربوط به بهداشت و پیشگیری و درمان‌های اولیه را آموزش می‌بینند، گفت: این آموزش‌ها در سرای محله‌ها و مرکز بهداشت و درمانی محلات و جاهایی که هنوز به‌طور مشخص تعیین نشده‌اند، انجام خواهد شد. یعنی ما جامعه محور کردن سلامت را باید به‌سمت محله و سپس خانواده ببریم. یعنی سلامت را باید «خانواده محور» کنیم. اگر توانستیم از ۲۰ میلیون خانوار، ۲۰ میلیون داوطلب پیدا کنیم آن وقت دیگر می‌توانیم بگوییم که ز باد و ز طوفان نیاید گزند.
دکتر نمکی با بیان اینکه ایران در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه از نظر مشارکت اجتماعی در حوزه سلامت رتبه اول را دارد، افزود: ما یقین داریم خانواده‌ها از طرح هر خانه یک پایگاه سلامت حمایت خواهند کرد حتی زمانی که برنامه طرح بسیج ملی کنترل فشار خون اجرا شد تردید داشتیم که ۲۰ میلیون جمعیت برای اندازه‌گیری فشار خون‌شان مراجعه کنند اما این اتفاق افتاد.
 به‌گفته وزیر بهداشت، برای آموزش سفیران سلامت خانوار از راهنماهای خودمراقبتی استفاده می‌شود و علاوه بر آموزش‌های حضوری و مجازی در خصوص نحوه استفاده از این راهنماها، سفیران سلامت خانوار در جلسات آموزشی گروهی دوره‌ای متناسب با نیاز و شرایط خود شرکت می‌کنند.

 

نظر شما