شناسهٔ خبر: 34870272 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

در سومین روز از رایزنی ها با مقامات سوئدی؛

سخنراني ظريف در انديشکده سيپري

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- وزیر امور خارجه کشورمان به منظور سخنرانی در موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم و برای گفتگو درباره اوضاع منطقه و خلع سلاح حضور یافت.
به گزارش خبرگزاری آریا از استکهلم، وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به حضور ائتلاف نظامی آمریکا و اروپا در خلیج فارس، گفت: نمی توانید امنیت را در خلیج فارس برقرار کنید وقتی آمریکا علیه مردم ایران جنگ اقتصادی به راه انداخته است و کشتی ما را در جبل الطارق توقیف می کنند؛ هیچ ناوگان و ارتشی نمی تواند امنیت را در این منطقه برقرار کند.
آقای محمد جواد ظریف در موسسه تحقیقات بین المللی صلح سوئد با اشاره خروج آمریکا از بسیاری از توافقات بین المللی و به ویژه برجام، تصریح کرد: توافق برجام و قطعنامه 2231 نه براساس یک توافق شکننده بلکه با وجود بی اعتمادی ها و براساس توافق طرفین و با چشمانی باز در طی مذاکره ای با جزئیات فراوان بدست آمده است و این توافق بر هیچ یک از طرفین دیکته نشده بود.
وی با اشاره به مکانیزم های طراحی شده در برجام درخصوص تعهدات طرفین و عدم اجرای آنها از سوی هر یک از طرفین، افزود: اگر آمریکا به دنبال مذاکره است؛ چارچوبی برای آن وجود دارد، آنها نمی توانند از این توافق به عنوان وسیله ای به نفع خودشان استفاده کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: در شرایط کنونی ما مکانیسمی برای بازگرداندن شرایط قبل از توافق برجام داریم؛ ما از سازوکارهای موجود در برجام استفاده می کنیم.
آقای ظریف با اشاره به رفتار غیر قابل پیش‌بینی دونالد ترامپ، گفت: وقتی شما دست به کارهای غیر قابل پیش بینی می زنید، طرفین نیز هم اقدامات غیر قابل پیش بینی می کنند که در نهایت منجر به هرج و مرج خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به افزایش خرید تسلیحات نظامی از سوی عربستان و برخی کشورهای منطقه، تصریح کرد: برخی همسایگان ما فکر می کنند که می توانند امنیت را از خارج از منطقه بخرند اما ما باید خودمان امنیت را در منطقه برقرار کنیم؛ هیچ اسلحه و سلاحی نمی تواند امنیت را به منطقه بازگرداند.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: امنیت در منطقه با خرید 100 میلیارد دلار اسلحه تامین نمی شود بلکه ریختن اسلحه در منطقه، امنیت را متوقف می کند.
آقای ظریف با اشاره حضور ائتلاف نظامی آمریکا و اروپا در منطقه، گفت: ایران 1500 کیلومتر مرز آبی در خلیج فارس و دریای عمان دارد و هیچ ناوگان و ارتشی نمی تواند امنیت را در این منطقه برقرار کند.
وی افزود: نمی توانید امنیت را در خلیج فارس برقرار کنید وقتی آمریکا علیه مردم ایران جنگ اقتصادی به راه انداخته است و کشتی ما را در جبل الطارق توقیف می کند و دستور توقیف کشتی های ما را در سنگاپور و جاهای دیگر می دهد؛ امنیت جهانی موضوعی به هم پیوسته است.
 
سخنرانی ظریف در اندیشکده سیپری
وزیر امور خارجه کشورمان به منظور سخنرانی در موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم و برای گفتگو درباره اوضاع منطقه و خلع سلاح حضور یافت.
آقای محمد جواد ظریف در سومین روز از رایزنی ها با مقامات سوئدی پیش از ظهر امروز برای سخنرانی و پرسش و پاسخ درباره موضوعات مربوط به صلح و امنیت جهانی به ویژه منطقه غرب آسیا و خلیج فارس و همچنین خلع سلاح در موسسه تحقیقات بین المللی صلح سوئد حضور یافت.
وزیر امور خارجه کشورمان بعد از ظهر دوشنبه و در ادامه رایزنی های اروپایی با مقامات کشورهای نوردیک یعنی فنلاند، سوئد و نروژ، وارد استکهلم شد و پس از حضور در جمع ایرانیان مقیم این کشور، در دومین روز از سفر به این کشور با وزرای خارجه و تجارت و همچنین کارل بیلت سیاستمدار و دیپلمات کهنه کار این کشور دیدار و گفتگو کرد و شب گذشته نیز وزرای امور خارجه سوئد و ایران میهمان ضیافت شام سفیر ایران در استکهلم بودند.
موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم موسوم به سیپری یک نهاد بین‌المللی مستقل است که بر تحقیق و پژوهش در زمینه منازعات، تسلیحات، کنترل و خلع سلاح متمرکز می‌باشد. این موسسه در سال 1966 در استکهلم سوئد تاسیس شده است و چشم‌انداز آن تحقق جهانی است که در آن منابع ناامنی مشخص و فهمیده شده‌اند، منازعات جلوگیری و حل شده و صلح وضعیتی پایدار پیدا کرده است.
انجام تحقیقات و فعالیت‌ در حوزه امنیت، جنگ و صلح، ارائه تجزیه‌ و تحلیل و توصیه‌های سیاسی، تسهیل گفتگو و ایجاد ظرفیت‌هایی در این خصوص، ارتقای شفافیت و مسئولیت‌پذیری و ارائه اطلاعات معتبر برای مخاطبان جهانی از محورهای فعالیت این موسسه تحقیقاتی است.
تازه‌ترین گزارش سیپری درباره داد و ستد تسلیحات نظامی در دوره پنج ساله منتهی به سال 2018 حاکی از آن است که؛ مقصد نیمی از تسلیحات صادراتی آمریکا، عربستان سعودی بوده است و این کشور در جایگاه نخست واردکنندگان جنگ افزار جهان قرار داشته و به تنهایی 12 درصد از کل تسلیحات نظامی فروخته شده در این دوره را خریده است.

نظر شما