شناسهٔ خبر: 34746174 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

اخــبار

صاحب‌خبر -


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات :
شبکه ملی اطلاعات به معنای بگیر و ببند نیست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سفر به استان مرکزی در اراک نسبت به برخی از انتقادات به فضای مجازی و شبکه ملی اطلاعات در عصر دیجیتال پاسخ داد و گفت: وزارت ارتباطات مسئول همه ابعاد تحول دیجیتال در کشور نیست.
به گزارش «ایران»، محمد جواد آذری جهرمی گفت: دستگاه‌ها باید همزمان با توسعه فناوری توانمندی خود را ارتقا دهند. اگر قرار است با ولنگاری در فضای مجازی برخورد شود هر دستگاه باید به مسئولیت خود عمل کند. آن کسی که وظیفه ساخت فرهنگ و تولید محتوا دارد نمی‌تواند صرفاً اصرار کند که ببندید و بعد بگویند فضای مجازی ولنگار شد. خب شما در راستای وظیفه ایجابی خودتان چه کار کردید؟
 وی با تأکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات مهم‌ترین زیرساخت آینده ماست چون اقتصاد دیجیتال، اقتصاد آینده ماست گفت: شبکه ملی اطلاعات یک مفهوم ساده نیست، من تعجب می‌کنم از برخی افرادی که فکر می‌کنند شبکه ملی اطلاعات یعنی بگیر و ببند و قطع کردن. شبکه ملی اطلاعات زیرساخت آینده ما است. ‌ولی در این اقتصاد فقط وزارت ارتباطات نقش ندارد. وزیر جوان دولت تدبیر و امید افزود: در عصر اقتصاد دیجیتال دولت‌ها از تصدیگر تبدیل می‌شوند به مقررات‌گذار و توانمندساز. اگر می‌خواهیم در اقتصاد دیجیتال رشد کنیم باید به این فرمول توجه داشته باشیم.‌ حالا آن کسی که مسئولیت لایه محتوا در شبکه ملی اطلاعات را دارد باید هم مقررات‌گذاری و هم توانمندسازی کند.  جهرمی در ادامه افزود: ما ۱۰۶ هزار مدرسه در کشور داریم. وقتی در ۵ استان کمتر برخوردار که رسیدگی کردیم کلاً ۱۷۶ مدرسه کپری بودند. این ۱۷۶ مدرسه هوشمندسازی تمام آن ۱۰۶ هزار مدرسه را زیر سؤال برد‌ه‌ است. مخابرات هم اگر به دو شهرک۴۰۰ خانواری تلفن تخصیص ندهد همه یک میلیون و ۴۰۰ هزار ارتباطی که داده است را زیر سؤال می‌برد.‌
وی ادامه داد: مدیری که سواد دیجیتال نداشته باشد و سازمانی که در عرصه تحول دیجیتال برنامه نداشته باشد محکوم به شکست است. اگر می‌گوییم آینده روشن است برای این است که می‌دانیم ظرفیت جوانان را داریم و می‌دانیم که یک ساختاری داریم که نیازمند جراحی بزرگی است و این ساختار هم ظرفیت جراحی  دارد و البته می‌دانیم در پی این جراحی کشور ما رشد قابل توجهی خواهد کرد.

 ورود به «گوگل» با اثر انگشت

گزارش‌ها حاکی است که کاربران در ماه‌های آینده احتمالاً قادر خواهند بود از طریق اثرانگشت خود وارد برخی از سرویس‌های گوگل شوند.
به‌گزارش ایسنا، با توجه به محبوبیت حسگر اثر انگشت در سرویس‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مختلف، به نظر می‌رسد که تعداد زیادی از غول‌های تکنولوژی در جهان از جمله گوگل سعی دارند که از این فناوری به منظور ارتقای سطح امنیت سایبری و حفاظت از حریم خصوصی کاربران خود بهره ببرند و از طرفی دست هکرها و مجرمان سایبری به اطلاعات شخصی کاربران را نیز کوتاه کنند.
حالا اخبار و گزارش‌های منتشر شده در منابع خبری مختلف نظیر وب سایت mobile ID world نشان می‌دهد که کاربران در آینده‌ای نزدیک دیگر لازم نیست رمز عبور خود را وارد کنند تا بتوانند به سرویس‌های مختلف موردنظر خود وارد شوند بلکه تنها کافی است اثرانگشت خود را روی گوشی و دستگاه الکترونیکی موردنظر گذاشته و سپس از خدمات سرویس مذکور بهره‌مند شوند. به عقیده کارشناسان این کار که به علت ملال‌آور بودن فرآیند حفظ و استفاده از رمزعبور که احتمال هک کردن آن همواره وجود داشته، توسط گوگل انجام شده است، احتمالاً در ماه‌های آینده و اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی مورد استفاده کاربران قرار خواهد گرفت.

برچسب‌ها:

نظر شما