شناسهٔ خبر: 34289419 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۳۰۲ هکتار از عرصه منابع طبیعی گناباد با همکاری مردم نهال کاری شد

گناباد- ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد گفت: ۳۰۲ هکتار از عرصه کانونهای فرسایش بادی در مناطق گیسور، بیدخت و عمرانی این شهرستان به منظور مقابله با فرسایش خاک ظرف سه ماه گذشته نهالکاری شده است.

صاحب‌خبر -

حسین چمنی دیسفانی روز چهارشنبه در  گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان نهالکاری در محدوده دچار فرسایش باد با مشارکت پنج تشکل مردم نهاد و دانشجویان مجتمع آموزش عالی گناباد و با هزینه ۲۳۵ میلیون ریال صورت گرفت.

وی ادامه داد: امسال از مجموع هشت تشکل مردم نهاد فعال در حوزه حفاظت از منابع طبیعی در گناباد پنج تشکل با بیش از یکصد عضو در زمینه نهال کاری عرصه های منابع طبیعی این شهرستان مشارکت داشتند.

او اظهار داشت: بر اساس برآورد قبلی قرار بود ۳۲ هکتار از عرصه های منابع طبیعی گناباد با صرف اعتبار ۲۳۵ میلیون ریال نهال کاری شود ولی با مشارکت تشکلهای مردم نهاد با صرف این اعتبار ۳۰۲ هکتار نهال کاری شد و این نشان دهنده اثر بخش بودن مشارکت مردم در این زمینه است.

وی اجرای طرح مطالعه پخش سیلاب روستاهای گیسور و ریاب با هدف افزایش آبدهی قنات و جلوگیری از خسارتهای سیل به مرکز شهرستان و فرودگاه در دست احداث گناباد را از دیگر فعالیتهای در دست اقدام منابع طبیعی این شهرستان طی سالجاری دانست.

چمنی گفت: سه میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح بین المللی ترسیب کربن در سطح ۱۸۶ هزار هکتار اراضی بیابانی شهرستان گناباد طی سالجاری اختصاص یافت و طرح فوق در زمینهای بیابانی و کانونهای فرسایش بادی ۱۰ روستای دهستان پسکلوت گناباد اجرا می شود و به تناوب اجرای طرح در سنوات آینده اعتبار آن افزایش می یابد.

وی ادامه داد: طرح ترسیب کربن به فرآیند جذب دی اکسید کربن اضافی جو توسط اندام هوایی و زیرزمینی گیاهان مرتعی به منظور کاهش اثرات سوء پدیده گرمایش زمین اطلاق می‌شود و هدف نهایی این طرح، ارائه یک مدل اجتماعی- اقتصادی جهت رسوب دادن کربن در خاک است.

او  اضافه کرد: این طرح با رویکرد محیط‌زیستی شروع و با بررسی ظرفیت‌های اکولوژیکی ادامه پیدا می‌کند و از ظرفیت مشارکت روستاییان برای اجرای طرح‌های بیابان زدایی و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی بهره گرفته می‌شود تا ضمن احصاء نیازهای اجتماعی، توانمندسازی جوامع محلی و ایجاد مشاغل خانگی برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان محقق شود.

چمنی همچنین از موافقت رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال برای اجرای فعالیتهای بیابانزدایی و احیاء منابع طبیعی در گناباد و بجستان طی امسال خبر داد و افزود: با هزینه کرد این اعتبار با مشارکت مردم ۷۰ هزار هکتار از عرصه های این شهرستانها احیاء می شود و با مذاکرات صورت گرفته دو سوم این اعتبار به گناباد تخصیص می یابد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد گفت: اجرای چهار بند خاکی در بالادست قناتهای روستاهای خانیک و گنبتوک به منظور کنترل سیلاب و رسوب و افزایش آبدهی آنها با مجموع اعتبار پنج میلیارد و ۶۲۰ میلیون ریال، اجرای عملیات نهال کاری سماق به مساحت ۲۵ هکتار درحوزه های آبخیز کاخک و پچک و عملیات کپه کاری شامل کاشت آنغوزه و باریجه و بنه و بادامشک به مساحت ۷۲۵ هکتار در حوزه های دیسفان، ایدو، گنبتوک و گوهردشت کاخک و پچک و احداث سرریز سنگ ملاتی بند خاکی روستای گیسور به منظور کنترل سیل با اعتبار ۲۱۰ میلیون ریال از جمله فعالیتهای این اداره طی یک سال گذشته به شمار می رود.

۸۵ درصد مساحت پنج هزار و ۹۰۰ کیلومترمربعی گناباد را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد و از مجموع ۱۵ کانون بحرانی با مساحتی معادل ۷۶۸ هزار و ۵۰۰ هکتار در خراسان رضوی چهار کانون با وسعت ۲۳۱ هزار و ۴۴۵ هکتار در شهرستان گناباد واقع است.

اجرای پروژه بین المللی طرح ترسیب کربن در خراسان رضوی درسال ۱۳۹۲ در گستره ۲۰۹ هزار هکتار از زمین‌های هشت روستای شهرستان بجستان با جمعیت چهار هزار و ۲۳۵ نفر آغاز شد و هم اکنون ۴۱۴ هزار هکتار از وسعت این استان را در بر گرفته است.
منابع مالی طرح بین المللی ترسیب کربن از محل اعتبارات صندوق محیط زیست جهانی (GEF) با مشارکت مالی دولت جمهوری اسلامی ایران و به نمایندگی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تأمین می‌شود.
شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

۲۰۹۵/‏۱۹۲۲

نظر شما