شناسهٔ خبر: 34259797 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

محسن پورسیدآقایی معاون ترافیک شهرداری تهران

بدهی ۶۰ میلیارد تومانی تاکسی اینترنتی/ دقیقه ۹۰ مانع ما می‌­شوند

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: در فضای حمل و نقل شهری تهران، فضای غیر رقابتی ایجاد شده و مسوولان به این بستر نابرابر می‌نازند.

صاحب‌خبر -

محسن پور سید آقایی صبح امروز در نشست «نظارت خوب، نظارت بد» که در پژوهشکده سیاست­گذاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد از فرصت نابرابر فعالیت تاکسی‌­های اینترنتی انتقاد کرد و گفت: رانندگان تاکسی سالی چند بار معاینه فنی می­‌گیرند این در حالی است که رانندگان تاکسی اینترنتی از چنین معاینه‌­ای معاف‌­اند. رانندگان تاکسی مالیات می­‌دهند، بیمه شخص ثالث آنها ۲۵ درصد گرانتر از مسافربرهای شخصی است، تاکسی‌­های رسمی با عمر ۱۰ ساله اسقاط می‌­شود اما در شرکت‌های اینترنتی خودروهای با عمر ۱۸ و ۲۰ سال تردد می‌کنند

معاون شهردار تهران گفت: رفتار دوگانه تاکسی­‌های اینترنتی و تاکسی­‌های رسمی سبب شده که آنها تحریم شوند و از ما و وزارت کشور درخواست برگزاری تجمع قانونی کرده­‌اند.

معاون شهردار تهران گفت: خواسته ما از تاکسی‌­های اینترنتی زیاد نیست. اما چون این استارتاپ‌ها بسیار بزرگ شده‌­اند، پول، امکانات، رسانه و لابی دارند به این راحتی نظارت را قبول نمی‌کنند. اما حرف ما این است که یک قدم جلو بیایند چراکه معتقدیم قانون کم، بهتر از بی قانونی است اما آنها جلو نمی‌آیند. وی گفت: یک سال و نیم فکر می‌کردم ما در حق استارت­آپ‌­های حوزه حمل و نقل جفا کرده‌ایم و آنها از دست ما عصبانی هستند و باید از آنها دلجویی کنیم اما ۴ الی ۵ ماه است که به این نتیجه رسیده‌ام که آنها نمی‌خواهند ما کمکشان کنیم.

در دقیقه ۹۰ از بالا زنگ می­زنند

او گفت: بر اساس قانون نظارت بر حمل و نقل عمومی بر عهده شهرداری است. اما تا می‌­خواهیم کاری کنیم در دقیقه ۹۰ از بالا زنگ می­زنند و مانع می‌­شوند. زورمان هم به آنها نمی­رسد.

پور سید آقایی با انتقاد از فعالیت ماشین‌­های پلاک شخصی در استارت­آپ‌­ها گفت: جوانانی را می‌بینیم که با کمک یکدیگر ماشین خریده و محلاتی را به عنوان پاتوق و گعده در نظر گرفته و ماشین خوابی می‌کنند. اینها جوانان شهرهای دیگری هستند  که به دلیل نبود شغل به تهران می‌آیند و می‌بینیم که محلات تهران بین آنها تقسیم شده است و بچه‌های یک استان در یک محله و استان‌های دیگر در محلات دیگر جمع می‌شوند و در خودروهایشان می‌خوابند.

وی با بیان این که یکی از شرکت‌های مسافربر اینترنتی ۶۰ میلیارد تومان تخلف عوارض دارد اما مسئولیت آن را قبول نکرده خاطر نشان کرد: دادستانی حکم داده است که این خودروهای فعال می‌بایست معاینه فنی عادی داشته باشند.

دریافت دو درصد از درآمد

پور سید آقایی با بیان این که این شرکت‌ها از مجموع خدمات شهر استفاده می‌کنند و صدها میلیون تومان درآمد دارند اظهار کرد: معتقدیم که باید دو درصد درآمدشان را بابت عوارضی که به شهر وارد می‌کنند به شهر بدهند تا صرف توسعه حمل و نقل عمومی شود که تاکنون قبول نکرده‌اند و می‌­گویند اگر چنین کنیم، ورشکست می­‌شویم!

وی با بیان این که این شرکت‌های اینترنتی رسانه، پول و قدرت دارند و با طرح مسائلی گوش مردم را پر می‌کنند که شهرداری می‌خواهد جیب من و شما را بزند گفت: شهرداری تهران سالانه ۹۰۰ میلیارد تومان یارانه اتوبوس و ۱۲۰۰ میلیارد تومان یارانه بلیت مترو می‌دهد. آیا این دو درصد که حدود ۸۰ میلیارد تومان می‌شود رقم بالایی است؟

پیروزی در راند اول

وی با بیان این که برخی‌ها معتقدند که می‌بایست وزارت کشور و شهرداری‌ها که بنا به قانون مسئولیتی در خصوص حمل و نقل درون شهری دارند روی این موضوع ورود کنند گفت: البته برخی‌ها نیز معتقدند که وزارت صنعت و اتحادیه‌ها می‌بایست بر روی مسئله نظارت مسافربرهای شخصی وارد شود اما مگر می‌شود نظارت به دست اتحادیه‌ای باشد که خودش راننده جذب کرده و قوانین را وضع می‌کند؟ و برخی کارشناسان نیز معتقدند که معاونت علمی ریاست جمهوری به دلیل حمایتش از استارتاپ‌ها باید به روی نظارت این مسافر برهای اینترنتی وارد شده و برخی‌ها نیز معتقدند از آن جایی که این کسب و کار در فضای اینترنتی است باید وزارت ارتباطات ورود کند اما شخص وزیر ارتباطات معتقد است که این موضوع ربطی به آنها ندارد؛ در کل باید گفت که هنوز تفاهمی بر روی تعیین نهاد نظارت کننده نداریم.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: رانندگان این مسافربرهای اینترنتی بیمه نیستند و چند سال بعد این رانندگان به افرادی پیر و فرسوده‌ای تبدیل می‌شوند که شرکتی که در آن مشغول به فعالیت بودند  هیچ گونه مسئولیت اجتماعی در قبال آنها قبول نمی‌کنند و آنها را پشتیبانی نمی‌کند. وی با بیان این که در کشورهای دیگر نیز اجازه فعالیت آزادانه به این گونه کسب و کارهای اینترنتی داده نمی شود گفت: کارشناسان معتقدند که شرکت‌های حمل و نقل دربستی اینترنتی راند اول رقابت را برنده شده‌اند و از آنجایی که نظارت گریز هستند، باید سال‌ها تلاش کرد که آنها را به کانون برگرداند.

کارپینو متعلق به شهرداری نیست

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: با بیان این که لطفا این شایعه را پخش نکنید که کارپینیو برای شهرداری است گفت: سهام، مدیر و کارکنان کارپینو متعلق به شهرداری نیستند بلکه این شرکت خصوصی به مانند اسنپ و تپ سی است اما از آن جایی که از تاکسیرانی مجوز گرفته تا از ناوگان تاکسیرانی استفاده کند، برخی به اشتباه می‌گویند برای تاکسیرانی است، اما ربطی به شهرداری ندارد.

وی با بیان این که برخی‌ها به طور ناروا می‌گویند که تاکسیرانی در رقابت با این مسافربرهای اینترنتی شکست خورده و حالا دارد جبران می ‌کند گفت: این چه تفکر اشتباهی است که برخی‌ها دارند؟ چرا که تاکسی‌ها برای ۲۲ شرکت خصوصی هستند و حتی یک تاکسی متعلق به شهرداری نیست و ما چیزی به نام دفاع یا مقابله نداریم؟ چرا به چشم مسوولان، شهرداری باید بر همه مسافربرها و تاکسی‌ها نظارت داشته باشد.

۲۱۲۱

برچسب‌ها:

نظر شما