شناسهٔ خبر: 34220242 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

تغییر کاربری علت اولیه آتش‌سوزی میدان حسن‌آباد

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌ زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: اماکن و ساختمان‌هایی مانند گنبد حسن‌آباد به علت تغییر کاربری و نوع فعالیت صنفی از درجه خطرپذیری بالایی در زمینه حریق برخوردار هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش تسنیم، زهرا صدراعظم نوری در جریان برگزاری صد و پنجاه و ششمین جلسه شورای شهر تهران، در تذکری اظهار کرد: باتوجه به وقوع حادثه آتش‌سوزی در انبار بزرگ ابزار و یراق آلات واقع در میدان حسن‌آباد در روز چهارشنبه 26 تیر ماه 1398 که به علت عدم توجه به ضوابط و مقررات ایمنی در دوره بهره‌برداری رخ داده است، لازم می‌دانم مراتب تقدیر و تشکر خود را از ایثارگران پرتلاش خانواده آتش‌نشانی شهر تهران که با تلاش خود مانع گسترش و سرایت آتش شدند اعلام کنم.

وی ادامه داد: خوشبختانه در این حادثه، آتش با تلاش آتش‌نشانان مهار و کاملا خاموش شد و به هیچ یک از شهروندان عزیز آسیبی نرسید و تنها خسارات مالی به جای ماند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه با توجه به آمار و اطلاعات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در سال 1397، سازمان حدود 736 مورد عملیات اطفاء حریق در اماکن تجاری ـ کسبی و انبارها را داشته است گفت: این رقم 12 درصد از کل حریق‌های ساختمانی و اماکن را به خود اختصاص داده است. اماکن و ساختمان‌هایی همچون ملک مذکور که به علت تغییر کاربری و نوع فعالیت صنفی از درجه خطرپذیری بالایی در زمینه حریق برخوردار هستند و با بی توجهی به ضوابط اولیه ایمنی باعث حوادثی مانند حادثه هفته گذشته می شود و ضمن تحمیل خسارت به شهروندان و مدیریت شهری می‌توانند باعث از دست رفتن بخشی از هویت تاریخی یک شهر شود.

صدر اعظم نوری افزود: لازم می‌دانم در خصوص لزوم استفاده از ظرفیت‌های موجود در قوانین فرادستی برای ساماندهی سازوکار نظارت بر ایمنی آن دسته از ساختمان هایی که تصرف کسبی ـ تجاری، کارگاهی، صنعتی و یا انبار دارند بار دیگر تاکید کنم و با توجه به بند «ز» ماده 37 قانون نظام صنفی کشور، لازم است سازوکار مشترکی بین اتحادیه اصناف و سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران برای منوط کردن صدور یا تمدید جواز صنفی به دارا بودن تاییدیه ایمنی ساختمان در برابر حریق به تناسب نوع فعالیت صنفی ایجاد شود.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران با تاکید بر ضرورت حفظ ایمنی در آثار تاریخی گفت: از سوی دیگر نظر به اینکه آثار تاریخی به جا مانده از گذشته در پایتخت، هویت شهر محسوب می‌شوند و شهروندان با آن‌ها احساس تعلق خاطر به تهران پیدا می‌کنند، حفاظت از آثار تاریخی در مقابل حریق و هر نوع آسیب و‌خطر بسیار حائز اهمیت و ضروری است.

صدراعظم نوری در پایان تاکید کرد: از این فرصت استفاده کرده و بر ضرورت اهتمام ویژه تمام نهادهای درگیر در ایمن‌سازی آثار فرهنگی و‌ تاریخی به ویژه سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حفظ و ایجاد ایمنی در آنها تاکید می‌کنم.

نظر شما