شناسهٔ خبر: 34193586 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

دریاچه‌ای اسرارآمیز در ایران که احتمالا انگشتر حضرت سلیمان درون آن نهفته است! + تصاویر

داستان اسطوره‌ای تخت سلیمان و زندان «دیو» آن حکایتی است شنیدنی، اما دریاچه اسرارآمیز روبروی ویرانه‌های باقی مانده از معبد آناهیتا، خود به تنهایی داستان عجیبی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با فرا رسیدن فصل تابستان و تعطیلی مدارس موقعیت مناسبی برای خانواده‌ها به وجود می‌آید تا به مسافرت بروند و چند روزی را در شرایط آرام و بی دغدغه سپری کنند، اما با توجه به این که کشور ایران از لحاظ جغرافیایی در موقعیت گرم و خشکی قرار دارد شرایط آب و هوایی در اغلب شهر‌های ما گرم و حتی در برخی شهر‌های بسیار بسیار گرم است، بنابراین انتخاب شهر‌های مناسب و با شرایط آب و هوایی خنک می‌تواند تجربه‌ای لذت‌بخش باشد.

ملاقات با دریاچه رازآلود در سفر به سرزمین افسانه‌ها

استان آذربایجان غربی یکی از مناطق کوهستانی کشور است که به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه و در میان دشت ارومیه می‌تواند انتخاب مناسبی برای سفر در تابستان باشد.

یکی از جا‌هایی که می‌توانید در این سفر به آن سر بزنید دریاچه‌ای اسرار آمیز در ۴۵ کیلومتری شمال شرق تکاب در استان آذربایجان غربی است، جواهری که مهجور و ناشناس باقی مانده و در نهایت زیبایی و آرامش، بی رحم است و اگر مراقب نباشید شما را به کام مرگ می‌کشاند، به همین دلیل هم هنگام بازدید از این مکان با تابلو‌های متعددی مواجه می‌شوید که علایم هشدار دهنده «شنا‌ممنوع!» را در داخل این دریاچه نشان می‌دهد.

ملاقات با دریاچه رازآلود در سفر به سرزمین افسانه‌ها

به جز بقایای زندگی شهری و آثار به جا مانده از انسان‌ها، سازه‌های باقی‌مانده در این محوطه شامل حصار محیطی، دروازه‌های ساسانی و ایلخانی، آتشکده آذر گشسب (آذرگشسپ)، معبد آناهیتا و ایوان غربی معروف به ایوان خسرو است.

توریست‌هایی که به اصطلاح به «توریست انرژی» یا «توریست معنوی» معروف هستند، در جستجوی انرژی‌های شفابخش و برای حفاظت از کره زمین هرساله به چنین نقاطی سفر می‌کنند، چرا که بزرگترین چاکرای زمین که انرژی از آن ساطع می‌شود، درست در محل دریاچه حیرت‌آور تخت‌سلیمان واقع شده است.

ملاقات با دریاچه رازآلود در سفر به سرزمین افسانه‌ها

داستان اسطوره‌ای تخت سلیمان و زندان «دیو» آن حکایتی است شنیدنی، اما دریاچه اسرارآمیز روبروی ویرانه‌های باقی مانده از معبد آناهیتا، خود به تنهایی داستان عجیبی دارد. دریاچه‌ای که در واقع چشمه‌ای جوشان است و عمق آن در برخی نقاط به ۱۲۰ متر هم می‌رسد.

داستان‌های زیادی در مورد این دریاچه گفته شده که مشهورترین افسانه، وجود گنج‌های بی شمار در اعماق دریاچه است، گنج‌هایی با ارزش بی پایان که در طول تاریخ به دریاچه انداخته و پنهان شده‌اند.

بحث برانگیزترین گنجی که ممکن است در کف دریاچه وجود داشته باشد انگشتر حضرت سلیمان است.

براساس باور‌های عامیانه، کل مجموعه تخت سلیمان توسط نیرو‌هایی ماورایی ساخته شده که از حضرت سلیمان فرمان می‌بردند، براساس همین باور‌ها وی انگشتری در دست داشت که تمام قدرت خود را از آن می‌گرفت.

افسانه‌ها می‌گویند در زمان حکمرانی سلیمان نبی دیو‌هایی که با مکر و نیرنگ انگشتری مشهور او را دزدیده بودند به سزای عمل‌شان به درون کوه افکنده می‌شوند، سده‌ها می‌گذرد و همچنان به هنگام شامگاهان گاه و بی‌گاه ناله‌ها و مویه‌های دیوان به گوش می‌رسد و مردمان آن دیار به هنگام تاریکی از رفتن به بلندای کوه زندان سلیمان پرهیز می‌کنند.

نخستین بار غواصان آلمانی وارد این دریاچه شدند، بر طبق مشاهدات آن‌ها که بعد‌ها منتشر شد گودالی در میان دریاچه دیده می‌شد که ۱۱۲ متر عمق داشت. همچنین ۱۰ کانال آب در حاشیه دریاچه کشف شد، اما به دلیل رسوبات زیاد آب و محدودیت دید آن‌ها موفق به کشف اثری خاص در اعماق آب نشدند.

ملاقات با دریاچه رازآلود در سفر به سرزمین افسانه‌ها

این منطقه که مهم‌ترین ذخایر طلا را در خود جای داده راز‌های جادویی زیادی در دل دارد.

آرمین ایثاریان که چندی پیش با گروه مستندساز خود به اعماق این دریاچه رفته تا مستندی با عنوان «اسرار دریاچه» را خلق کند، در گفتگو با خبرنگار فارس می‌گوید: «زمانی که تصمیم به ساخت این مستند گرفتیم هیچ اطلاعاتی در مورد دریاچه، مختصات آب، دریچه‌های ورودی سیلندر اصلی دریاچه وجود نداشت و اکتشافات ما در پروسه تولید فیلم صورت گرفت و توانستیم نقشه سه بعدی دریاچه را بکشیم.

طبق تفاهم نامه‌ای که با میراث فرهنگی به امضا رسید ما فقط اجازه تماشا و تصویربرداری داشتیم و نمی‌توانستم هیچ شی‌ای را از آنجا بیرون بیاوریم، البته امکان خروج اشیایی هم که دیده شد وجود نداشت چرا که به احتمال قوی فشار آب این اشیا را نگه داشته و ممکن بود با قرار گرفتن در معرض هوای آزاد آسیب ببینند.

ملاقات با دریاچه رازآلود در سفر به سرزمین افسانه‌ها

ما تا عمق ۴۲ متری رفتیم و چندین بار هم به دلیل وجود آرسنیک در آب دچار سانحه شدیم، به همین جهت از تراز ۴۲ متر به پایین با ROV یا زیر دریایی ریموت کنترل کار را ادامه دادیم.

وی در مورد قدمت اشیا و آثاری که در این مستند به تصویر کشیده شده، گفت: بر اساس حدسیاتی که مطرح شده بخشی از سنگ‌ها متعلق به دوره ساسانی است، اما یک سری وسیله فلزی پیدا شد که به طور قطع نمی‌شد قدمت آن‌ها را تشخیص داد.»

تخت سلیمان که در سال ۱۳۱۶ با شماره ۳۰۸ در فهرست آثار ملی و در سال ۸۲ با شماره ۱۰۷۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده مقصدی وسوسه کننده و هیجان‌انگیز است.

ملاقات با دریاچه رازآلود در سفر به سرزمین افسانه‌ها

از آنجایی که این منطقه علی‌رغم شگفتی‌های بی پایان خود چندان مورد توجه قرار نگرفته، به طرز عجیبی خلوت است، بنابراین اگر قصد سفر دارید بهتر است با اطلاعات قبلی، به صورت گروهی و ترجیحاً با افراد محلی یا لیدر‌های مجرب وارد منطقه شوید.

اگر قصد رفتن به این منطقه را دارید باید بدانید که تنها یک سفر در پیش ندارید بلکه مسیر منتهی به دریاچه تخت سلیمان ترکیبی از کوهپیمایی، طبیعت‌گردی و پیاده‌روی است و از آنجایی که هیچ هتل، رستوران و اقامتگاهی در حوالی خود ندارد بهتر است با تجهیزات کامل عازم آنجا شوید.

منبع:فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما