شناسهٔ خبر: 34167434 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

درباره «فناوری نمونه‌سازی سریع» بیشتر بدانید

نمایندگی دانشگاه اصفهان

«فناوری نمونه‌سازی سریع» نام کتابی نوشته محمدرضا فروغی و سیدعلی موسوی است که جهاد دانشگاهی اصفهان به‌ تازگی آن را منتشر کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، از چاپگرهای سه‌بعدی، اغلب می‌توان به‌ عنوان «انقلاب صنعتی سوم» نام برد. این فناوری، مزایای زیادی نسبت به تولید سنتی دارد و کاربران را قادر می‌سازد که در یک ‌زمان، سریعاً با استفاده از مدل کامپیوتری، به خلق اشیای سه‌بعدی بپردازند. 

نمونه‌سازی سریع، شامل نوآوری، پیشرفت و برنامه‌های کاربردی است که به بررسی زمینه جدیدی از تولید افزایشی پرداخته و استفاده از چاپگر سه‌بعدی، برای درست کردن قطعات نمونه را مورد بررسی قرار می‌دهد.  

کتاب «فناوری نمونه‌سازی سریع» به یک جمع‌بندی کلی از فناوری نمونه‌سازی سریع می‌پردازد که شامل روش‌های در حال ظهور و موجود در این فناوری برای استفاده از طیف گسترده‌ای از برنامه‌های کاربردی تولید است و بر مزایای استفاده از هر روش با استفاده از منابع خاص نیز تأکید دارد.

این کتاب به تشریح بسیاری از فرایندهای توسعه‌یافته با استفاده از مواد مختلف اعم از فلزات، پلاستیک‌ها و کامپوزیت‌ها برای قطعات مختلف می‌پردازد. 

کتاب، از 13 فصل تشکیل‌ شده است. در فصل اول با ساختار و خواص مواد آشنا می‌شوید؛ سپس مقدمه‌ای بر نمونه‌سازی سریع در فصل دوم ارائه‌ شده است. به دلیل کاربرد وسیع مواد اولیه پلیمری در این فناوری، در فصل سوم به پلیمرهای نوری(فتوپلیمرها) اشاره‌ شده است. جهت شکل‌گیری این نوع پلیمرها و سخت شدن سریع آن‌ها، نیاز به لیزر است، ازاین‌ رو در فصل چهارم کاربرد لیزر در نمونه‌سازی سریع آورده شده است. در فصل پنجم به فرایندهای زنجیره‌ای نمونه‌سازی سریع اشاره‌ شده و روش‌های مدل‌سازی و انواع نرم‌افزارهای کاربردی در این حوزه در فصل ششم توضیح داده شده‌اند.

سیستم‌های نمونه‌سازی سریع، بر پایه‌های مذاب، جامد و پودری بنا نهاده شده که به ترتیب در فصول هفتم، هشتم و نهم مورد بحث قرار گرفته‌اند. مواد اصلی در شاخه‌های مختلف قرار گرفته‌اند که شامل پلیمرها، فلزات، آلیاژها و سرامیک‌ها هستند؛ در فصل دهم درباره این مواد مطالبی آمده است. در فصول یازدهم و دوازدهم کاربردهای این فناوری در صنایع مختلف آورده شده و در نهایت کاربرد فناوری نمونه‌سازی سریع در علوم پزشکی به‌صورت تخصصی، آورده شده است. فصل سیزدهم نیز به راهنمای کاربردی نمونه‌سازی سریع در محیط نرم‌افزار CATIA پرداخته است.

نویسندگان این کتاب، محمدرضا فروغی و سید علی موسوی هستند که آن را در 478 صفحه نگاشته‌اند و انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اصفهان نیز آن را منتشر کرده است. عبارت «ورود به آینده‌ای آسان با فناوری نمونه‌سازی سریع» که در صفحات آغازین کتاب آمده، نشانگر اهمیت و ارزش مباحث مطرح‌ شده در کتاب است.

انتهای پیام

نظر شما