شناسهٔ خبر: 33672377 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

همایش تخصصی محصولات غذایی تراریخته در تبریز

همایش تخصصی «محصولات غذایی تراریخته و سالم برای زندگی سالم» امروز در تبریز برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محصولات تراریخته و سلامت انسان، فواید زیست محیطی محصولات تراریخته، مهندسی ژنتیک برای امنیت غذایی، بیوتکنولوژی برای پیشرفت زندگی انسان و نقش زیست فناوری در اصلاح سبک زندگی محورهای این همایش یک روزه بود.

استاندار آذربایجان شرقی در این همایش با تأکید بر استفاده از علوم و فناوری‌های جدید برای رفع نیازهای جامعه بویژه نیازهای غذایی، گفت: محصولات تراریخته می‌تواند بخش مهمی از مسائل مربوط به تولید محصولات کشاورزی را رفع کند که البته استفاده از این محصولات باید با بررسی‌های علمی لازم صورت گیرد.

محمدرضا پورمحمدی افزود : مهندسی ژنتیک یکی از ابزارهای علمی است که می‌تواند با افزایش تولید و محصولات تراریخته بخش مهمی از مسائل مربوط به تولید محصولات کشاورزی را رفع کند.
وی نیازهای غذایی را یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه دانست و گفت: البته هیچ تکنولوژی بدون عارضه و مشکل نیست و باید تشخیص دهیم که کدام تکنولوژی و روش علمی کمترین عارضه و مشکل را دارد.

وی با اشاره به اینکه با افزایش جمعیت، نیازها و مشکلات جامعه نیز بیشتر می‌شود، افزود: علم و فناوری برای همه مسائل و مشکلات راه حل پیدا می‌کند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در عصر فراپیچیدگی در حوزه علوم و فنون قرار داریم، گفت: سرعت تحول و تغییر در فناوری‌های مختلف افزایش یافته بطوری که عمر برخی از تکنولوژی‌های پیشرفته به ۵ سال کاهش یافته و روز به روز توسعه در دانش‌های مختلف قابل لمس است.
وی افزود: ما در تولید علم خوب عمل کرده‌ایم، با این وجود باید تلاش خود را برای تبدیل علم به فناوری معطوف کنیم تا از پیشرفت‌های جهانی جا نمانیم.
پورمحمدی اضافه کرد: تبدیل فناوری به محصول و رفع مشکلات جامعه با ابزار علم از روش‌های مؤثر و ضروری است که برای دست‌یابی به آن، دانشگاه‌ها در خط مقدم هستند.
وی در همین رابطه تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید از روش‌های گذشته عبور کنند و به دانشگاه‌های کارآفرین تبدیل شوند.

فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه اصلاح نژاد یکی از روش‎های تولید غذای بیشتر و سالمتر است افزود : تولید گیاهان زراعی که دارای تحمل بیشتری در مقابل شرایط محیطی و مقاوم هستند تنها از طریق مهندسی ژنتیک امکان‎پذیر است.

نظر شما