شناسهٔ خبر: 33665643 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

متمهان حقوق بشر مدعیان انسانیت و آزادی اند

رئیس قوه قضاییه گفت: متهمان حقوق بشر مدعیان انسانیت و آزادی اند ، کشورهایی که هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین المللی از متهمان حقوق بشر به معنای واقعی کلمه به شمار می روند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
­حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در جمع سفرا و کارداران کشورهای خارجی افزود: آمریکا کمترین نرخ مشارکت سیاسی در انتخابات ها را در میان کشورهای غربی دارد که علت آن در ساختارهای پنهان این کشور برای حذف حق رای افراد است.

وی گفت: جامعه ایالات متحده از نظر نژادی تکه تکه شده است و سیاهان دو و نیم برابر سفیدان احتمال زندگی در فقر را دارند و نوزادان شان دو و سه دهم درصد برابر نوزادان سفید پوست می میرند و نرخ بیکاری آنها دو برابر سفیدپوستان است و این نشان دهنده یک تبعیض ساختاری و بلندمدت در امریکاست.

رئیس قوه قضاییه گفت: شگفت این است که متهمان حقوق بشر مدعیان انسانیت و آزادی اند، کشورهایی که در عرصه های داخلی و بین المللی از متهمان حقوق بشر به معنای واقعی کلمه به شمار می روند آیا چشم ها نمی بینند که در خیابان های کشوری که خود را مهد دمکراسی می داند چشم معترضان کور می شود؟

حجت الاسلام رئیسی افزود: در ایران اسلامی اقلیت های دینی صاحب کرامت و آزادی هستند اما شما می بینید در کشور امریکا مرکز یک فرقه از فرق مسیحیت چگونه به آتش کشیده می شود؟ تاریخ گویای این واقعیت است.

وی گفت: حرف اصلی ما این است که اعمال فشار با ابزار حقوق بشری بر کشورهایی که متفاوت فکر و زندگی می کنند، یک جنایت است.
رئیس قوه قضاییه گفت: آنچه در زمینه حقوق بشری نیازمند توجه جدی است حقوق بنیادین انسان از حیث انسانیت است و این حقوق هیچ ارتباطی با سبک زندگی کشور خاصی ندارد.

حجت الاسلام رئیسی افزود: یکی از معیارهای اصلی در فهم حقوق بشر احترام به اصل تفاوت در کنار اصل جهان شمولی است.

وی در ادامه درباره سیاست جهانی تزویرآلود و متناقض گفت: سیاستی که در آن کشورهای مستقل و مردم سالار مانند جمهوری اسلامی ایران علیرغم همه تلاش هایی که برای ارتقاء حقوق شهروندان خود انجام می دهند و در عین حال مورد تهاجم انواع تروریسم است، محکوم می شود اما رژیم های دیکتاتوری و خاندان های قرون وسطایی مورد تکریم قرار می گیرند. این نشان دهنده حاکم بودن نگرش سیاسی و قدرت محور به مقوله حقوق بشر است.

رئیس قوه قضاییه گفت: برای رسیدن به صلح و امنیت در جهان بایستی نگرش محدود را به کناری نهاد و صرفا حقوق بشر همانگونه که انسانیت و انصاف حکم می کند مورد توجه قرار بگیرد.

وی گفت: ستاد حقوق بشر که از مهمترین نهادهای حکومتی برای نظارت و پیگیری امور مربوط به حقوق بشر و مرجع رسمی کشور درا ین زمینه است ابتکار جالبی محسوب می شود که در جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است و مدل بسیار موفقی بود و این ستاد با حضور مسئولان قوه قضاییه و قوای دیگر کشور با همکاری و هماهنگی بخش های مختلفی موضوعات حقوق بشری در دبیرخانه پیگیری می کند.

رئیس قوه قضاییه افزود: علاوه بر این ستاد، حدود 24 نهاد مردمی در کشور فعال هستند که حدود نیمی از اینها به امور حقوق بشری مربوط است.

حجت الاسلام رئیسی گفت: علاوه بر آن تاسیس نهاد حقوق بشر در دستور کار است که ان شاء الله در شورای عالی ستاد حقوق بشر که به زودی برگزار خواهد شد، موضوع این نهاد حقوق بشری مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.

وی افزود: ما در قوه قضاییه برای تحول در دستگاه قضایی جدی هستیم تا به سوی آرمان ها و اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی حرکت کنیم هرچند که تاکنون گام های بسیاری از سوی روسای پیشین قوه قضاییه در این 40 سال برداشته شده است و با  این حرکت این گام ها تکمیل خواهد کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: دادگستری مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی در این 40 سال شکل گرفته اما لازم است برای رسیدن به آرمان های بلند و اجرای عدالت و حق در کشور گام های بلندی طی شود.

حجت الاسلام رئیسی افزود: یکی از حوزه های تحرک در زمینه تکامل محتوایی با دنیا می تواند موضوع تجربیات قضایی باشد بنای ما تعامل و همکاری با همه کشورها به ویژه کشورهای اسلامی در موضوع قضایی و حقوق بشر است که می تواند مناسبات جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی و ستاد حقوق بشر با کشورهای دیگر را رقم بزند. 
 
 
محمدجواد لاریجانی هم در سخنانی در این نشست گفت: ارزشهای مکتب اسلامی نباید در اسناد حقوق بشری جهانی مغفول باشد؛ ما معتقدیم جهان شمولی امری تحمیلی نیست بلکه تعاملی است.
 
 دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان ضمن خبر مقدم به مدعوین این نشست اظهار کرد: موضوع اصلی این جلسه آن است که شما مدعوین محترم با دیدگاههای یکی از با تجربهترین چهرههای قضایی جمهوری اسلامی که اکنون مسئولیت ریاست قوه قضاییه را بر عهده گرفته است آشنا شوید.
 
وی تصریح کرد: حجت الاسلام والمسلمین رئیسی پرچم تحول در قوه قضاییه را به منظور نیل سریع به اهداف مصرّح در قانون اساسی و مقاصد اصلی نظام جمهوری اسلامی به دست گرفته است.
 
محمد جواد لاریجانی بیان داشت: بخش زیادی از موضوع این جلسه به مباحث حقوق بشر مربوط است و در این جلسه سفیر محترم ملت مظلوم فلسطین به عنوان شیخ السفرا به نمایندگی از سفرای محترم مقیم تهران به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.
 
دبیرستاد حقوق بشر اظهار داشت: بحث حقوق بشر در رابطه با جمهوری اسلامی متاسفانه از ناحیه کشورهای عمدتا غربی در این 40 سال بد مطرح شده است؛ نظام جمهوری اسلامی یک نظام جامع سیاسی مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی است و این نظام، دموکراسی و مردم سالاری را در خود نهادینه کرده است و بزرگترین دموکراسی در غرب آسیا محسوب میشود؛ با این وجود در طی 4 دهه گذشته هر سال یک قطعنامه توسط کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران صادر شده و این امر به نوبه خود معنادار است.
 
وی بیان داشت: ما معتقدیم مکتب اسلام مبنای قدرتمندی در رابطه با مسائل حقوق بشری دارد؛ در کشور ما یک نهاد بسیار عالی به اسم ستاد حقوق بشر متشکل از 5 وزیر کابینه، فرمانده نیروی انتظامی، دادستان کل کشور، رئیس دیوان عالی کشور، رئیس سازمان زندانها، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و افراد موثر در مجلس و جمعی از حقوقدانان تشکیل شده است که تشکیل یک چنین نهاد حکومتی در امر حقوق بشر، یک امر بی نظیر است؛ این ستاد ازحقوق بشر دفاع میکند و کار پیگیری تعهدات ما در عرصه جهانی و تبیین نظرات حقوق بشری جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.
 
محمد جواد لاریجانی تصریح کرد: میزان گزارشهایی که از جانب جمهوری اسلامی در رابطه با موضوعات حقوق بشری به مجامع بین المللی صادر شده است بالغ بر چندین هزار صفحه میشود و یکی از افرادی که در کشور ما در این رابطه موثر است دکتر حکیمی از قضات با تجربه ما است که در این جلسه نیز حضور دارد.
 
دبیرستاد حقوق بشر تاکید کرد: ما یکی از فعالترین کشورها در رابطه با تعامل حقوق بشری با مجامع بین المللی هستیم.
 
وی اظهار داشت: ما معتقدیم وقتی اسناد حقوق بشر در حدود 70 سال پیش توسط متفکران سکولار غربی با تاثیرپذیری از آثار جنگهای جهانی تدوین شد، تفکر اسلامی در این اسناد مغفول ماند؛ به گونه ای که در کمیته تألیف اسناد حقوق بشری سازمان ملل از کشورهای اسلامی تنها یک استاد مسیحی لبنانی حاضر بود.
 
محمدجواد لاریجانی با بیان اینکه ما در مکتب اسلام و در جمهوری اسلامی به نظر دیگران احترام می گذاریم، گفت: در این حال معتقدیم که ارزشهای مکتب اسلامی نباید در اسناد حقوق بشری جهانی مغفول باشد؛ ما معتقدیم جهان شمولی امری تحمیلی نیست بلکه تعاملی است.
 
دبیرستاد حقوق بشر افزود: ما در جهان اسلام میخواهیم افکار بدیع خود را که نزدیک به دو میلیارد از نفوس عالم به این افکار معتقدند در اسناد سازمان ملل بگنجانیم.
 
وی گفت: ما در جمهوری اسلامی مواضع خود را در مجامع بین المللی به صورت صریح مطرح میکنیم؛ این امر از ویژگیهای تعاملی جمهوری اسلامی است؛ ما تمایل داریم که دیدگاههای خود را در مجامع بین المللی مطرح کنیم و با سایر دیدگاهها نیز آشنا شویم و این امر نشان دهنده عقلانیت ما است.
 
محمد جواد لاریجانی گفت: ما در جمهوری اسلامی در زمینه حقوق بشر با کشورهای متعددی تعاملات دو جانبه داریم؛ همین چند وقت پیش گفتگوهای دو جانبه حقوق بشری ما با کشور سوئیس به اتمام رسید و گفتگوهایی را نیز با کشور ژاپن در برنامه داریم.
 
دبیرستاد حقوق بشر تصریح کرد: هدف ما در این تعاملات حقوق بشری آن است که به دور از بازی های سیاسی، فهم حقوقی و قضایی خود از مسائل را در بین قضات و کارشناسان حقوقی کشورهای مختلف مطرح کنیم.
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم شما سفرای مقیم تهران در این جلسه بتوانید به خوبی از دیدگاههای حقوقی و قضایی آقای رئیسی که دارای تجربهای 40 ساله درامر قضاست، آشنا شوید و گزارش های خود را در رابطه با این جلسه به مراکز کشورهای خود منتقل کنید.



نظر شما