شناسهٔ خبر: 33532542 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان:

گیلان در زمینه آموزش و ترویج صنایع دستی کم کار بوده است

انزلی- مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به ارزان بودن صنایع دستی و وضعیت نامطلوب هنرمندان این حوزه، گفت: براساس ارزیابی ها گیلان در زمینه آموزش و ترویج صنایع دستی کم کار بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، شهرود امیرانتخابی بعد از ظهر دوشنبه در نشست صمیمی با فعالان صنایع دستی گیلان که در هتل بهشت تالاب بندرانزلی برگزار شد با اشاره به اینکه استفاده از تجارب سایر کشورهای در حوزه گردشگری سبب کسب موفقیت می‌شود، اظهار کرد: نباید در هر کاری منتظر اقدام از سوی دولت باشیم و باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی به جلو گام برداشت.

وی به استفاده از تکنولوژی روز همانند تلفن همراه برای بازاریابی فروش محصولات اشاره کرد و افزود: تا زمانی که صنایع دستی از ارزش برخوردار نبوده و نقشه راه ترسیم نشود صنایع دستی ما از کیفیت لازم برخوردار نخواهد بود.

امیر انتخابی با اشاره به ثبت جهانی دو روستا در گیلان، ادامه داد: در صدد هستیم که چادر شب بافی قاسم آباد را نیز به ثبت جهانی برسانیم.

وی با بیان به اینکه صنایع دستی استان گیلان بسیار ارزان است، تاکید کرد: باید برای با ارزش تر شدن صنایع دستی گیلان، صنایع دستی خاص مناطق مختلف استان ثبت ملی شده تا میراث فرهنگی بتواند حمایت‌های لازم را از آن صنایع دستی داشته باشد و منافع حاصله از آن نصیب مردم همان منطقه شود.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اینکه دولت‌ها در تمام دنیا تنها نقش حمایتی دارند، گفت: رونق صنعت گردشگری سبب رونق صنایع دستی شده و با توجه به تأکیدات رئیس جمهور، باید توجه ویژه ای نسبت به بوم گردی شود تا در کنار آن صنایع دستی همان منطقه به گردشگران و مسافران عرضه شود.

فعالیت ۲۴ هزار هنرمند صنایع دستی در گیلان

وی هدف از بوم گردی را ترویج سنت و آداب و رسوم گیلان عنوان و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که با کمک به بوم‌گردی علاوه بر رشد اقتصادی جوامع محلی، فرهنگ گیلان را به گردشگران منتقل کنیم.

امیر انتخابی با تاکید بر ضرورت استفاده از آب بندان ها برای ایجاد اقامتگاه‌های شناور در گیلان، ادامه داد: ۳۶ آب بندان در استان برای ایجاد اقامتگاه‌های شناور با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی شناسایی شده‌اند.

وی با بیان اینکه مواد اولیه ارزان قیمت مهمترین دغدغه میراث فرهنگی گیلان است، افزود: در حال حاضر ۲۴ هزار هنرمند صنایع دستی در گیلان وجود دارد که حدود ۷ هزار نفر از آنها بیمه هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اینکه در صورت عدم ثبت ملی صنایع دستی میراث فرهنگی هیچ اقدامی نمی‌تواند برای این صنایع انجام دهد، اظهار کرد: صنایع دستی در صورتی قابلیت بازگشت سرمایه را دارد که به صورت هدفمند، با کیفیت و با شناسایی بازار عرضه تولید شود و در این راستا میراث فرهنگی استان هم حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد.

امیر انتخابی با بیان اینکه اکثر هنرمندان صنایع دستی وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند، افزود: آموزش و ترویج صنایع دستی و توانمند سازی هنرمندان این حوزه نیز از دغدغه‌های میراث فرهنگی است و متأسفانه در ارزیابی‌های کشور، گیلان در آموزش و ترویج صنایع دستی کم کار بوده است.

نظر شما