شناسهٔ خبر: 33514959 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شیرازه | لینک خبر

درمیزگرد شیرازه با موضوع"مقاومت"مطرح شد؛

دکتر سلمانپور: از عناصر اصلی هویت و تمدن ایرانی همین "مقاومت" بوده است/ دکتر مشکوه: محور "مقاومت" دیگر ملیت و قومیت نمی شناسد/ مهندس حدائق: نقشه راه جبهه "مقاومت" را، گام دوم انقلاب می دانم

صاحب‌خبر -
 به دنبال سخنان رهنمون بخش مقام معظم رهبری، شیرازه ، میزگردی را با حضور سه تن از کارشناسان برجسته سطح شیراز و استان فارس برگزار کرده و از زوایایی به این موضوع پرداخته اند. شرکت کنندگان میزگرد شیرازه؛ سید رضی حدائق، معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس در دوره های قبل، مشاور امور فرهنگی و عضو شورای فرهنگ عمومی استان فارس، دکتر محمدجواد سلمانپور، رئیس سابق دانشکده علوم قرآنی و استاد دانشگاه شیراز و دکتر سید وفا مشکوه از اساتید دانشگاهی و فعالین اقتصادی در شیراز و استان فارس بوده اند.


دکتر مشکوه: محور مقاومت دیگر ملیت و قومیت نمی شناسد
دکتر سید وفا مشکوه در شروع سخنان خود درمورد مقاومت گفت: خاطرات زیبایی را ملت ایران در زمینه مقاومت دارند، از بحث مقاومت در زمان مشروطیت، مقاومت ملت ایران در برابر انگلیس که پشت فتوای علما قرار گرفتند و جلوتر بحث مقاومت در خونین شهر در عرصه جنگ سرد را تجربه کرده اند و هم اکنون نیز درگیر تشکیل یک محور مقاومت از تهران تا نزدیکی تل آویو می باشیم.

وی با اذعان به اینکه مقاومت مرزها را پشت سر گذاشته، خاطر نشان کرد: محور مقاومت دیگر ملیت و قومیت نمی شناسد، همه زیر پرچم " لا اله الا الله " جمع شده و ضمن حذف مرزهای جغرافیایی سعی در تشکیل یک دولت مهدوی داشته تا زمینه ساز ظهور امام عصر باشد.

استاد دانشگاه آزاد شیراز همچنین تصریح کرد: هر نهادی در راستای مقاومت بازخوردی برای خود داشته است که در رسته های مختلف از اول انقلاب وقتی بررسی می شود، قسمت هایی که دست مذهبی ها و انقلابیون بوده، خیلی جلوتر از کسانی است که در عرصه های سیاسی بوده اند.

وی در تشریح بعد فرهنگی مقاومت بیان داشت: بعد فرهنگی مقاومت این است که اثر گذاری دانشمندان ایرانی در برابر مهاجمین به کشور اتفاق افتاده است که برای مثال مسجد گوهر شاد و تاثیر دانشمندان بر مهاجمین را می توان اشاره کرد که ماهیت مغولان را از وحشی به شهری بدل کرده اند.

این فعال اقتصادی درخصوص مقاومت از دیدگاه نظامی ابراز کرد: مقاومت از دید نظامی می توان به حزب الله، انصار الله و ایران اشاره کرد که طی تمامی این درگیری ها حتی یک متر از خاک را واگذار نکرده اند و یک فرهنگی که ایستادگی باشد را تعریف کرده اند. به گفته وی در بعد اقتصادی مقاومت شاخصه های جامعه امام زمان در آن نیست.

نویسنده چند جلد کتاب در حوزه اقتصاد در مورد بعد اجتماعی مقاومت اظهار داشت: در بعد اجتماعی باعث فروریختن مرزها شده است که دول استعمار این مرزها را میان ماها قرار داد اما با حضور امام و شکل گیری جبهه مقاومت، من و مسلمانی که در لبنان و یمن می باشد، نمی گویم لبنانی و یمنی و می گوییم اخوت و برادری.

دکتر سلمانپور: غیبت امام عصر و فرهنگ انتظار از مصادیق مقاومت می باشد
دکتر سلمانپور با بیان اینکه بحث مقاومت یک موضوع محوری و اساسی در تعاملات انسانی و اجتماعی می باشد، عنوان کرد: از یک طرف بحث مقاومت و پایداری ارتباط وثیقی با فطرت انسانی دارد، از یک جهت با عقل و خرد ارتباط دارد و از سویی دیگر ارتباطی خاص با دین به ویژه اسلام ناب محمدی دارد. همچنین این بحث با غیبت و ظهور امام عصر مرتبط می  باشد و از همه مهم تر ارتباط وثیقی با سقوط تمدن ها و ظهور تمدن های جدید داشته است. ناگفته نماند که ملت ایران به ویژه پس از انقلاب نیز ارتباط تنگاتنگی با بحث مقاومت و ایستادگی از قدیم داشته اند.

وی با اشاره به اینکه دین از دیدگاهی به معنای قیام و اقامه می باشد و دین به منظور واداشتن انسان و اجتماعات انسانی به قیام آمده است، تصریح کرد: دین از مسائل اعتقادی و فردی همچون نماز و روزه گرفته تا قیام برای خدا انسان را برای قیام فرا می خواند و این امر در تمام ادیان ابراهیمی مشترک می باشد. خدا به انسان می گوید که در بحث قیام ثابت قدم باشد، استقامت و پایداری بورزد.

رئیس سابق دانشگاه علوم قرآنی با تاکید بر اینکه در اسلام ناب محمدی که به تعبیری تشیع می باشد، درخصوص مباحث مقاومت و ایستادگی شاخصه هایی آورده شده است، توضیح داد: سکوت که گاهی به مدت 23 سال یا صلح یا مکتب دعا که از سوی یک امام اتخاذ می شود، دقیقا تعابیری از ابعاد مختلف مقاومت می باشد. غیبت یعنی استقامت، خود فرهنگ انتظار اگر درست معنا شود، یعنی پایداری و راز ماندگاری اسلام همین استقامت و پایداری بوده است.

وی مقاومت را یک امر فطری دانشت و ادامه داد: خدا انسان را بگونه ای مهندسی کرده و آفرید و در ذات و فطرت او قرار داده که انسان را دعوت به اصل خود می نماید، ما را برای حفط و حراست از بذرهایی که خدا در ما قرار داده است، بایستیم و مقاومت کنیم. فطرت می گوید که زندگی یعنی داشتن یک سری از فضائل و مقاومت برای حفظ و نگه داری از آن ها. این موضوع در ادبیات ما نیز منعکس شده است که برای مثال می گوید" برادر تو همین اندیشه ای/ ما بقی تو استخوان و ریشه ای" 

این استاد دانشگاه در مثالی برای تشریح بیشتر اهمیت توجه به ولیده روح گفت: ما برای رشد و پرورش و حفظ کودکان ما هر کاری لازم باشد، انجام می دهیم و گاهی اوقات کار به جایی می رسد که برای او از مال، جان و آبرویمان می گذریم، حال آنکه فرزند ولیده جسم انسان می باشد و او را جزئی از جان و مال خود می دانیم و اگر تربیت درستی برای او داشته باشیم، قسمتی از روح خودمان نیز می دانیم. ولیده روح ما عقاید و فضائل ما می باشد. حال اگر ما مال، جان و آبرو را برای فرزند که ولیده جسم می باشد می دهیم، به طریقی اولی تر، فطرت به انسان می گوید که تمام هست و نیستت را برای ولیده روحت صرف کند.

عقل حکم می کند جلوی تهدید و تعرض به هویت، شرافت و سرمایه های اجتماعی انسان گرفته شود
این کارشناس با بیان این موضوع که انسان عاقل سرمایه های اساسی خود را حفظ و حراست می کند و عقل حکم می کند که شرافت، عقل، هویت و سایر دارای هایت را به هر طریقی که شده حفظ نماید، توضیح داد: اگر در یک شرایطی هویت، شرافت، شأن و شخصیت انسان تهدید و در معرض خطر باشد، عقل حکم می کند که بایست و پایداری کند و اینگونه عقل با پایداری و مقاومت مرتبط می شود.

وی درمورد هویت و بحث مقاومت بیان داشت: ایرانی ها هرگاه به نقطه ای رسیدند که می بایست پایداری و مقاومت کنند، مقاومت و ایستادگیشان تمدن ساز بوده است و از عناصر اصلی هویت و تمدن ایرانی همین مقاومت بوده است. یکی از سیاستمداران آمریکایی جمله جالبی درمورد مقاومت ایرانی ها گفته بود: "اگر ترامپ از رفتار و سبقه مقاومت ایرانی ها در طول تاریخ آگاه بود، به نحوی دیگر با ایرانیان برخورد می کرد."

وی ادامه داد: مقاومت به عقبه امنیتی و هویتی ملت ایران تبدیل شده است، پایداری ما که بعد اندیشه ای سلاح ما می باشد، عامل بازدارنده نسبت به ملت ما و عقب راندن دشمنان می باشد.

دکتر سلمانپور به ارتباط بحث تمدن و مقاومت پرداخت و ابراز کرد: تمدن هایی که ریشه در عقلانیت حقیقی و فطرت انسان ندارند، بعد از گذشت چند قرن افول خواهد کرد و استقامت و پایداری شیشه عمر این تمدن های غیرانسانی را خواهد شکست و مقاومت تمدن نوین که مبتنی بر عقل و فطرت می باشد را جایگزین خواهد کرد و حتی تمدن غرب نیز بر همین اساس پدید آمده است که در اثر مرور زمان به انحراف کشیده شده است.

وی ادامه داد: تمدن غربی در حال فروریختن می باشد و صدای خرد شدن استخوان هایش به گوش می رسد و یکی از عوامل این اتفاق، پایداری و استقامتی است که بر مبنای دکترین امام خمینی در استقامت و پایداری طی این 40 سال رخ داده است.

استاد دانشگاه شیراز افزود: نیم قرن زمان خواهد برد که پایداری یک تمدن را از بین ببرد و نیم قرن دیگر طول خواهد کشید تا تمدنی دیگر جایگزین آن شود. اگر ما در 10 سال آینده مقاومتی همچون 40 سال گذشته بر مبنای مدلی که امام خمینی طراحی کرده و امام خامنه ای ادامه داده، پیش برود، شاهد فروپاشی یک تمدن پوسیده خواهیم بود و اگر 40 سال دیگر نیز استقامت  پایداری کنیم، یک تمدن نوین و جدید جایگزین خواهیم نمود.

مقاومت مانع تهدید هویت و شرف انسانی می شود/ پایه ریزی جبهه مقاومت از زمان رسول الله

 مهندس سید رضی حدائق: پایه ریزی طرح جامع مقاومت از زمان پیامبر و ادامه آن تا عصر حاضر 
مهندس سید رضی حدائق با اشاره به اینکه مقاومت در مکتب ما یک واژه کلیدی بوده و ریشه در دین ما دارد، گفت: تقوی که هم به صورت فردی و هم به صورت اجتماعی می باشد، ریشه در مقاومت و ایستادگی دارد که وقتی صورت اجتماعی پیدا می کند، در سه حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ مورد توجه و برنامه ریزی می باشد. 

وی در ادامه به موضوع طرح جامع مقاومتی پرداخت و تصریح کرد: ما اگر به شروع حرکت اسلام توجه کنیم، پیغمبر اسلام در طرح جامع خود که در نهایت به ظهور منجی عالم بشریت منجر خواهد شد که این طرح یک طرح جامع مقاومتی می باشد و تمام مسیری که پیامبر اسلام طراحی کرده، ائمه اطهار ادامه داده و مشخصا علمای تشیع به تأثی از پیامبر و ائمه حرکت خود را ادامه دادند و این حرکت همواره در مسیر مقاومت بوده است و این موضوعی نیست که ما امروز با آن مواجه باشیم اما امروز یک برجستگی خاصی پیدا کرده است و اکنون دوران آشکار شدن طرح مقاومتی اسلام ناب می باشد.

معاون اسبق استانداری فارس درمورد روش مقاومتی اتخاذ شده از ابتدای اسلام تشریح کرد: در بررسی تاریخ اسلام، هر یک از ائمه اسلام بنا بر مقتضیات زمان خود روش مقاومتی خود را انتخاب کرده اند. پیامبر در 23 سال عمر خود پس از بعثت در بازه 10 ساله و 13 ساله هر کدام به طریقی راه مقاومت را طری کردند و مقاومت ادامه پیدا می کند اما تاکتیک هرکدام با توجه به زمان خود متفاوت بوده است.

وی ادامه داد: برخلاف تصور مسلمانان و شیعیان پایه ریزی سازمان مقاومت در طرح جامع پیامبر در زمان امام حسن مجتبی صورت می گیرد و تبلور این طرح جامع را در صحرای کربلا مشاهده می کنیم.

عضو شورای فرهنگ عمومی استان فارس با اشاره به اینکه یک نکته را باید همیشه توجه کنیم و آن هم اینکه جبهه حق همانند جبهه باطل همیشه به دنبال حاکمیت بوده و هیچکدام از امامان ما نبودند که به دنبال تشکیل حکومت حق اسلامی نباشند، خاطر نشان کرد: به ما سفارش اکید کردند که اجازه ندهید شعله کربلا و عاشورا خاموش شود و روش ما مبارزه منفی بوده است. برای واقعه کربلا اشک ریختیم، کسانی که این قبیل برخوردها را با ائمه داشتند لعن و نفرین کردیم و نگذاشتیم این حرارتی که جبهه حق با ایستادگی و مقاومت علیه جبهه باطل به وجود آورده، خاموش و یا سرد شود.

وی با اذعان به اینکه عامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی قضایای امام حسین، تاسوعا و عاشورا بوده است، بیان داشت: 10 سال آخر رژیم پهلوی بدترین دوران تاریخ بر این مملکت بود که همه هویت ما را گرفته بودند اما تنها  چیزی که نتوانستند از ما بگیرند، محرم و عاشورا بود و همین شعله ای بود که یک رهبر دینی آن هم در جبهه مقاومت عرض اندام کرده بود و در طول تاریخ علمای دین بی نظیر بود.

جبهه مقاومت در انقلاب 57 به بار نشست
سید رضی حدائق در ادامه سخنانش توضیح داد: اخباریون در حوزه مقاومت تئورسین بودند و علم آن ها به اصولیون منتقل شد و آن ها به تولید کننده نیازمندی های جبهه مقاومت تبدیل شدند و این جبهه وارد فازهای عملیاتی شد و تا زمان انقلاب اسلامی ادامه پیدا کرد و جبهه ای که از زمان رسول الله آغاز شده بود و در سال 1357 به انقلاب ما رسیده بود، در همین مقطع به بار رسید و یعنی اینکه جبهه مقاومت توانست تشکیل حکومت دهد و یک جبهه حق را بعد از قرن ها ایجاد نماید و هنوز تاکتیک این جبهه مقاومت می باشد.

به گفته وی باید توجه داشت که مقاومت بدین معنا نیست که دشمن حمله کرده و جبهه حق مقاومت نماید. این مقاومت بدین معناست که ما می دانیم مسیری که حضرت حق از آن طریق و مشخصا از طریق دین خاتم، اسلام به وجود آورده است، باید توسط یک امام واجد شرایط مدیریت شود. 

معاون اسبق سیاسی امنیتی استانداری فارس با بیان اینکه می بینیم جبهه مقاومت در حال زایش و تولید می باشد و ما چندین سال پیش تصور هم نمی کردیم که بتوانیم جبهه حق را در لبنان و یمن داشته باشیم، افزود: جبهه مقاومت ماموریت دارد که خود را به دست امام عصر برساند و این برنامه ای می باشد که در دستور کار امامین انقلاب بوده و با تشکیل حکومت آن را عملیاتی کرده اند.

وی همچنین گفت: ما می دانیم که تقابل جبهه مقاومت با جبهه اومانیست می باشد یعنی انسان خدایی و همه انسان ها خدا هستند و با اراده آن ها باید انجام شود و انسان ها آزاد هستند که هرکاری را دوست دارند، انجام دهند چون خدا هستند و منوط به اینکه تعرض به آزادی دیگری نشود و این چیزی نیست که جامعه الهی آن را بپذیرد و آزادی به اینگونه تعریف نشده است.

این کارشناس مسائل مقاومتی درمورد مباحث علمی بعد از فروپاشی نظام اسلامی ابتدایی اذعان کرد: بعد از فروپاشی تمدن اسلامی که حدود 5 قرن به طول انجامید و بر دنیا حاکمیت داشت و دنیا را متاثر از خود به ویژه در مباحث علمی کرده بود، این علم و دانش را به جبهه باطل منتقل کردند و اینکه تقریبا تمامی علوم ریشه در جبهه حق داشته است که منصفین آن ها نیز به این اذعان دارند.

وی درخصوص پیش بینی آینده جبهه مقاومت خاطر نشان کرد: آینده ما با شهادت دو امام وقتمان که غیر معصوم و نائب عام هستند نوید آینده به صورت روشن داده شده است و قطعا این حرکت انقلابی و جبهه مقاومت به نتیجه خودش خواهد رسید و اگر ما قواعد را به خوبی رعایت کنیم که مهم ترین آن ها طبق دستور خدا تبعیت محض از امام جامعه می باشد، آنگاه این مسیر زودتر طی خواهد شد.

گام دوم انقلاب؛ نقشه راه جبهه مقاومت
مهندس سید رضی حدائق درخصوص نقشه راه جبهه مقاومت تصریح کرد: امروز نقشه راه جبهه مقاومت را گام دوم انقلاب اسلامی می دانم که باید جوانان این نقشه را به خوبی فهمیده و با تبعیت از امام عصر جبهه مقاومت را پیش ببرند تا به دست امام زمان برسانند و آنگاه کار به سرانجام خود رسیده است و جبهه مقاومتی که پایه ریزی آن از زمان رسول الله شکل گرفته است، خود را به نقطه پایانی خواهد رساند و به نظر می رسد همه چیز برای این تحقق مهیا شده است.

دکتر مشکوه: چهار راه جبهه مقاومت
دکتر سید وفا مشکوه در توضیح اینکه پیامبر اسلام چهار هدف را در ابتدای بعثت و شروع راه مقاومت هدف قرار دادند، گفت: کادر سازی برای آینده با عدم اعلام اسلام، عدم تفکیک و فرصت دهی به همه اقشار و سنین، خطاهای رخ داده را اصلاح می کردند و چهارم بارورسازی  توانایی می باشد و این رویه در امام ها نیز ادامه یافته و راه را یکی پس از دیگری به پیش بردند تا به انقلاب ما و حضرت امام و رهبر معظم انقلاب می رسیم و این دو بزرگوار نیز به تبعیت از امامان تمام تلاش خود را برای ادامه مسیر آن ها می دهند.

دکتر سلمانپور: تشکیل جبهه مقاومت با اتصال سه شهر
دکتر محمد جواد سلمانپور با بیان اینکه دکترین مقاومت خمینی که از سال 1342 آغاز شده، شاه کلیدی بوده که رهبر معظم انقلاب در اختیار مردم قرار داده و توقع دارند که به آن عمل نمایند، تصریح کرد: جالب آن است که بدانید این دکترین در اختیار دشمنان و غربی ها نیز قرار گرفته و بدین صورت می باشد که بر خلاف نظریه های دیگر ابتدا به آن عمل شد و سپس به شکل یک تئوری در آمد و به گونه ای در به رشته عمل در آمده که دیگر حتی اگر آمریکا به هدف خود که شخم زدن ایران است، برسد نمی تواند جلوی آن را در عمل بگیرد.

وی درخصوص کتاب حکومت اسلامی ولایت فقیه امام راحل اضافه کرد: امام خمینی در کتاب حکومت اسلامی برای اولین بار تئوری مقاومت خود را ابراز می کنند و می خواهد که در هر محفلی بر روی کره زمین، وقتی که می خواهند کاری را انجام دهند یا تصمیمی را عملی سازند، احکام خدا را در نظر بگیرند و برای اینکه به این نقطه برسیم باید ابتدا بازار تهران را تسخیر کنیم که بازار تهران منظور اقتصاد ایران و در نهایت به دست گرفتن حکومت ایران می باشد، سپس بازار تهران را به بازار بغداد متصل کرده به معنای اینکه حکومت بغداد همراه حکومت ایران شود. در ادامه بازار بغداد را به بازار قاهره در مصر متصل شود و علت آن این است که وقتی می خواهید جبهه مقاومت را تشکیل دهید، باید جهان تسنن را نیز با خود همراه کنید.

استاد دانشگاه شیراز همچنین اذعان داشت: کتاب حکومت اسلامی ولایت فقیه امام خمینی را سیا و موصاد به خوبی مطالعه کردند و به همین دلیل بعد از انقلاب عراق و صدام و مصر را علیه ما شوراندند و تنها کشور عربی و مسلمانی که اجازه داشتن روابط دیپلماتیک ما با آن ها را نمی دهند، مصر می باشد و هنوز نیز محقق نشده است.

وی افزود: حال سوال می شود که چرا این سه شهر و علت آن است که تولید فکر در قاهره صورت گرفته، در لبنان چاپ شده و در عراق عمل می شود و چرخه جالب و عجیبی می باشد. با اتصال این سه منطقه به یکدیگر زمان تشکیل اتحاد جماهیر اسلامی یا جبهه مقاومت فرا می رسد و امروز موفق شده ایم تا حدودی از این راه را پیش برویم.

گستردگی جبهه مقاومت به خارج از جهان اسلام
این کارشناس درمورد فراتر رفتن جبهه مقاومت از امت اسلام تاکید کرد: برد و دامنه جبهه مقاومت را امام خمینی و مقام معظم رهبری از مسلمانان فراتر برده و شامل همه ادیان باشد که در چرایی مقاومت، این کار صورت گرفته است، در آن جا که رهبر معظم انقلاب می فرمایند: " علت و چرایی مقاومت برابر است با تهدید شرف، هویت و هویت انسانی هر ملتی می باشد" که این سیگنال برای همه مردم دنیا می فرستد تا از تهدید شرف و هویت ملت های مختلف جلوگیری شود.
وی همچنین افزود: در تئوری مقاومت امام خمینی هر روز بر مظلومین عالم اضافه می شود که این از مقدمات ظهور امام عصر (عج) می باشد و هدف این جبهه نیز رساندن حکومت به دست امام عصر می باشد.

رئیس سابق دانشکده علوم قرآنی شیراز درمورد آینده جبهه مقاومت گفت: آینده را بر اساس تاریخ گذشته و یا وحی الهی و شهادت اولیای الهی می توان تبیین کرد. همچنین گفته شد که دو امام ولی فقیه شهادت دادند که این پرچم به دست امام عصر(عج) خواهد رسید. همچنین ما به وعده های قرآن ایمان داریم.
مقاومت مانع تهدید هویت و شرف انسانی می شود/ پایه ریزی جبهه مقاومت از زمان رسول الله
میزگرد از محمد صادقی

نظر شما