شناسهٔ خبر: 33504054 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

قاضی زاده هاشمی خبر داد:

فراخوان فراکسیون اقدامات پیش دستدانه علیه اقدامات آمریکا برای جایگزینی درآمد نفتی

رییس فراکسیون اقدامات پیش دستدانه علیه اقدامات آمریکا، برنامه فراکسیون را برای جایگزینی درآمد نفتی تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا،  «سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی» در حاشیه صحن علنی امروز (یکشنبه، 26 خردادماه) با حضور در جمع خبرنگاران، در خصوص برنامه های فراکسیون اقدامات پیش دستدانه علیه اقدامات آمریکا، گفت: این فراکسیون به دنبال این است که نقاطی که تهدید محسوب می شود و نقاطی که طمعه ای است برای آمریکا که به ایران فشار بیاورد را شناسایی و در ادامه راهکارهایی برای مقابله با آن تهدیدها پیش روی مجلس و دولت قرار دهد.

وی ادامه داد: درآمدهای ارزی ایران ناشی از نفت یکی از موضوعات مورد تهدید است که با محدودیت سازی درآمد نفتی و فروش نفتی ایران می توان فشار سنگین اقتصادی علیه ما ایجاد کرد.

رئیس فراکسیون اقدامات پیش دستدانه علیه اقدامات آمریکا، اظهار داشت: اخیرا مقام معظم رهبری نیز تاکید داشتند باید مکانیزم جایگزین برای درآمدهای نفتی در بودجه جاری و عمومی کشور پیش بینی کنیم و بودجه بدون نفت را تجربه کنیم از این رو این موضوع در دستورکار فراکسیون قرار گرفت.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: با تهدیداتی که وجود دارد ما را به این نقطه می رساند که از درآمد نفتی عبور کنیم حتی این اعتقاد وجود دارد که اگر تحریم ها هم اعمال نشود به دلایل دیگر نفت جایگاه خود را در دنیا از دست می دهد.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی توضیح داد: پیشرفت فناوری و استخراج نفت شل و همچنین تکنولوژی مبدل های برقی و الکترونیکی باعث می شود که تا سال 1414 عملا قیمت نفت کاهش پیدا کند.

قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: تا سال 2030 ورود خودروهای فسیلی به شهرهای اتحادیه اروپا ممنوع می شود و با تبدیل شدن خودروها به خودرو الکترونیکی عملا روزانه 8 میلیون بشکه نفت کاهش مصرف خواهیم داشت بنابراین با این شرایط باید به فکر جایگزینی درآمد نفتی باشیم.

وی گفت: دو راه بیشتر نداشتیم یا تجربه انتهای دوران قاجار را مجددا تجربه کنیم یا باید فکری برای شغل ملی ایرانیان داشته باشیم در حال حاضر شغل اصلی ایرانیان فروش نفت است که باید جایگزین شود.

این نماینده مجلس افزود: مرکز پژوهش های مجلس، شورای عالی اقتصادی سران قوا و مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و برخی از دانشگاه ها بر روی این موضوع کار کرده اند اما ما به عنوان مجلس تصمیم گرفته ایم فراخوانی بزنیم تا در صورتی که اندیشمندان مستقل، مراکز دانشگاهی و آموزشکده ها پروژه یا تحقیقاتی برای جایگزینی نفت دارند برای ما ارسال کنند.

قاضی زاده هاشمی گفت: ما براساس داوری که انجام می دهیم و گفتگویی که با دستگاه های اجرایی داریم 10 تا 15 پروژه اصلی که اقتصاد ملی را متحول می کند انتخاب و آن را برای شورای عالی هماهنگی سران قوای سه گانه ارسال و درصورت نیاز به قانون در مجلس موضوع را دنبال می کنیم.

وی اظهار داشت: برای بررسی پروژه ها RFP در نظر گرفته ایم و آدرس الکترونیکی و اینستاگرامی طراحی شده تا بتوانیم طرح ها را براساس این خصوصیات بررسی کنیم و در نهایت از طرح های برتر تشویق و از طرف مجلس هدیه ای به آن ها می دهیم.

براساس این گزارش طرح پیشنهادی باید نکات زیر را رعایت کند.

1- عنوان منبع درآمدی (صنعت غالب ثروت آفرین) (حداکثر 50 کلمه)

2- بیان و تشریح منبع درآمدی (صنعت غالب ثروت آفرین) (حداکثر 500 کلمه)

3- مزیت ایران در این منبع درآمدی (صنعت غالب ثروت آفرین) (حداکثر 500 کلمه)

4- پیشینه و امکانات ایران در این منبع درآمدی (حداکثر 500 کلمه)

5- میزان و نحوه دسترسی بازار جهانی این صنعت غالب (حداکثر 500 کلمه)

6- این منبع درآمدی چه میزان قدرت نرم برای ایران تولید می کند (حداکثر 500 کلمه)

7- نقش دانشگاه ها در تامین نیروهای متخصص موردنیاز این منبع درآمدی (حداکثر 500 کلمه)

8- میزان سرمایه لازم برای این منبع درآمدی و محل تامین آن سرمایه (حداکثر 500 کلمه)

9- مراحل و مدت زمان رسیدن به نقطه ثروت آفرینی (حداکثر 500 کلمه)

10- الزامات تحقق این منبع درآمدی (حداکثر 500 کلمه)

11- رقبای جهانی ایران در این منبع درآمدی

12- همخوانی این منبع درآمدی با محیط زیست ایران

13- با توجه به رشد و پیشرفت تکنولوژی منبع درآمدی معرفی شده تا چند سال دیگر با چه قدرتی قابل اتکاء خواهد بود.

14- نقش دولت در فعال کردن این منبع درآمدی

15- فسادها و خطرات اجتماعی منبع درآمدی

16- میزان عدالت محور بودن منبع درآمدی

17- میزان ایجاد کار در بین ایرانیان

18- برنامه اجرایی و زمانبندی

19- میزان درآمد سالانه حاصل از این منبع درآمدی

20- میزان اشتغال حاصل از این روش

نظر شما