شناسهٔ خبر: 33491297 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

اهداف«گروه بی» از تنش آفرینی در بزرگترین آبراهه جهان

صاحب‌خبر -

به گزارش الف، تندروهای جنگ طلب متشکل از نومحافظه کاران آمریکایی، امارات و عربستان و رژیم صهیونیستی تلاش می‌کنند تا تحرکات دیپلماتیک ایران در راستای کاهش تنش‌ها در منطقه و عرصه بین‌المللی را خنثی کنند. در شرایطی که هفته گذشته دیپلماسی در بالاترین سطح خود در ایران جریان داشت، گروه جنگ طلب و "تیم بی" تلاش کرد تا سفر شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن و وزیر خارجه آلمان به ایران و همچنین شرکت حسن روحانی رئیس جمهوری در دو اجلاس مهم آسیایی و منطقه‌ای و دیدار با کشورهای روسیه و چین را تحت تاثیر قرار دهد.

به نظر می رسد، یک قوه محرکه جدی برای حفظ برجام شکل گرفته و کشورهای زیادی تلاش می کنند تا میانجیگری و رایزنی‌هایی را در این خصوص انجام دهند، ولی شاهد هستیم همزمان با این اتفاق، سناریویی علیه جمهوری اسلامی ایران پیرامون تلاش برای ایجاد ناامنی در خلیج فارس شکل گرفته است.

روز پنج شنبه دو کشتی حامل مواد پتروشیمی که یکی از آنها متعلق به ژاپن بود در منطقه خلیج فارس مورد حمله قرار گرفت. این اتفاق واکنش‌های زیادی در برداشت چرا که نگرانی‌های زیادی را درباره آبراهه‌ای که مهم ترین مسیر دریایی جهان است، تشدید کرد. آمریکا هم انگشت اتهام را طبق معمول به سمت ایران گرفت و ویدیویی نامشخص و مبهم را منتشر و ادعا کرد این فیلم نیروهای ایرانی را بعد از انفجار و در حال جدا کردن یک مین منفجر نشده از بدنه کشتی ژاپنی نشان می دهد.

به گفته سفیر ایران در دانمارک، این اقدامات خرابکارانه علیه ایران، همان رویکردی است که قبل‌تر در رخدادهای مشابه دیپلماتیک از جمله هنگام سفر سال گذشته رئیس جمهوری کشورمان به سوئیس و اتریش از سوی جریان‌های خارجی مخالف ایران اتفاق افتاد.

از سوی دیگر مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا این حادثه را «تشدید تنشی غیرقابل قبول» از سوی ایران توصیف کرد. اما محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در توئیتی نوشت با توجه به زمان وقوع حمله به نظر می رسد که هدف از آن تحت تاثیر قرار دادن «مذاکرات گسترده و دوستانه» با شینزو آبه بوده است.

همچنین علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز با بیان اینکه همه کشورهای منطقه باید مراقب باشند تا در تله فریب کسانی که از بی ثباتی در منطقه سود می‌برند نیفتند، تأکید کرد: «دولت ایران آماده همکاری‌های امنیتی، منطقه‌ای برای تضمین امنیت از جمله در آبراه‌های استراتژیک است.»

اما سوال این است چرا باید همزمان با سفر نخست وزیر ژاپن به ایران، دو کشتی حامل مواد پتروشیمی که یکی از آنها متعلق به ژاپن است در منطقه خلیج فارس مورد حمله قرار گیرد؟ این به این دلیل است که «تیم بی» همواره تلاش می کند تا ایران را که در حال حاضر به کانون دیپلماتیک تبدیل شده است، به انزوا بکشاند و شاید هم بخواهد به نوعی پیغامی به ایران برساند که اگر با مذاکرات و پیشنهادات آقای شینزو همراهی نکند قطعا به راحتی می توانند بهانه ای برای راه اندازی یک جنگ در منطقه پیدا کنند و اجازه ندهند تا دیپلماسی ایران با سایر کشورها به نتیجه برسد.

اما علیرغم اتهام زنی بی دلیل آمریکا به ایران، بسیاری از کشورها و حتی شورای امنیت زیربار دروغ ها و اتهامات ترامپ نرفته و گفته اند که قطعا این موضوع را پیگیری خواهند کرد.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به حادثه دریای عمان گفت که نباید این حادثه در تنش با ایران مورد استفاده قرار گیرد. ریابکوف هشدار داده نباید به طور شتابزده نتیجه‌گیری کرد و کسانی را که دوست نداریم متهم کنیم.

همچنین وزیر خارجه آلمان می‌گوید ویدئویی که آمریکا از نفتکش‌ ژاپنی منتشر کرده برای نتیجه‌گیری درباره نقش ایران در حمله به نفتکش‌ها کافی نیست.

قطعا نیاز است که یک تحقیق بین المللی برای پیدا کردن مسببان این ماجرا انجام شود و کشورهای منطقه که به دنبال صلح و ثبات می باشند تلاش کنند با همکاری و همراهی با هم  امنیت را در منطقه را برقرار کنند، چراکه باید برای همه حامیان دیپلماسی ثابت شود  جریان‌های جنگ طلب و گروه بی به دنبال به انزوا کشیدن ایران در منطقه هستند.

نکته آخر اینکه پیامدهای این حادثه می‌تواند زمینه را برای درگیری‌های بیشتر مهیا سازد، روشن است که آمریکا دو هدف عمده را در این میان دنبال میکند؛ اینکه سعی دارد تا پرونده ایران را به شورای امنیت ببرد و ایران را تهدیدی برای منطقه و تنگه هرمز معرفی کند چراکه تنگه هرمز حیاتی ترین شاهراه جهان است لذا آمریکا به دنبال این است که از طریق عملیات مخرب و بردن موضوع به شورای امنیت موفق شود امنیت و کنترل تنگه هرمز را از ایران بگیرد و دوم اینکه با تشدید تحریم‌ها و فشار بر روی ایران، اجماع بین‌المللی را هم علیه ایران به دست آورد و و اجازه ندهد تا تلاش های دیپلماتیک برای زنده نگه داشتن برجام به سرانجام برسد.

نظر شما