شناسهٔ خبر: 33465445 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

چرا فرضیات «پمپئو» برای متهم کردن ایران در حمله به نفتکش‌ها پذیرفته نشد؟

ساعاتی پس از آنکه صبح امروز دو فروند نفتکش در دریای عمان دچار حادثه شدند، آمریکایی‌ها تلاش گسترده‌ای برای متهم جلوه دادن ایران در سطح بین‌المللی آغاز کردند. در همان ساعات اولیه و در حالی که هنوز جزئیات چندانی از حادثه منتشر نشده بود، شبکه خبری سی‌بی‌اس از یک مقام پنتاگون نقل کرد، «به احتمال زیاد» ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است.

صاحب‌خبر -

ساعاتی پس از آنکه صبح امروز دو فروند نفتکش در دریای عمان دچار حادثه شدند، آمریکایی‌ها تلاش گسترده‌ای برای متهم جلوه دادن ایران در سطح بین‌المللی آغاز کردند.

به گزارش «تابناک»؛ در همان ساعات اولیه و در حالی که هنوز جزئیات چندانی از حادثه منتشر نشده بود، شبکه خبری سی‌بی‌اس از یک مقام پنتاگون نقل کرد، «به احتمال زیاد» ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است.

پس از آن، آمریکا رسمی وارد ماجرا شد و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه با متهم کردن ایران به دست داشتن در این حملات مدعی شد که تنها ایران قادر است چنین عملیاتی را انجام دهد.

وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به جزئیاتی در مورد این حملات مدعی شد، «با توجه به اطلاعات به دست آمده در مورد نوع سلاح به کار رفته در حمله و پیچیدگی عملیات» این نتیجه به دست آمده که این کار ایران بوده است.

مایک پمپئو همچنین با اشاره به این که این حملات بخشی از سلسله اقدامات ایران برای «بی‌ثبات ساختن» منطقه بوده است، تأکید کرد که از نماینده کشورش در سازمان ملل متحد می‌خواهد تا این مورد را در شورای امنیت مطرح کند.

برخی کشورها و ناظران ضمن زیر سؤال بردن اظهارات و اتهامات آمریکایی ها عنوان کردند که بازیگر دیگری و از جمله آمریکا و متحدانش توانایی انجام چنین اقدامی را دارند و اینکه وزیر خارجه آمریکا عنوان کرده ایران تنها کشوری است که توانایی انجام چنین عملیاتی را دارد، نمی تواند معتبر باشد.

در همین زمینه، اسپوتنیک نوشته است: هیچ کس نمی تواند بپذیرد که ایران کوچکترین دستی در این ماجرا داشته باشد و قطعا نیاز است، یک تحقیق بین المللی بی طرفانه برای پیدا کردن مسببان این ماجرا انجام شود و کشورهای منطقه که به دنبال صلح و ثبات می باشند تلاش کنند با همکاری و همراهی با هم بخواهند امنیت در منطقه را برقرار کنند.

رضا نصری کارشناس سیاست خارجی و حقوق بین الملل نیز در مطلب عنوان کرد: اتهام پومپئو به ایران در جریان نفت‌کش‌ها متکی بر سه مؤلفه است؛

نوع سلاح به کار رفته، که آمریکا و متحدانش نیز به آن مجهز هستند.
‏2. سطح تخصص بکار رفته، که آمریکا و متحدانش هم از آن برخوردارند.
‏3. تاریخچه رفتارهای گذشته ایران، که در واقع تاریخچهٔ اتهامات گذشته آمریکاست.

چرا فرضیات «پمپئو» برای متهم کردن ایران در حمله به نفتکش ها پذیرفته نشد؟

در واقع آمریکا در حالی چنین اتهامی را با چنین فرضیاتی مطرح می کند که هم خودش به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی و هم متحدانش توانایی انجام چنین حملاتی را در ابعاد مختلف دارند.

از سوی دیگر، آمریکایی ها برای مستند جلوه دادن اتهامات خود، فیلمی سیاه و سفید و با کیفیت بسیار پایین را منتشر کردند و مدعی شدند در آن نیروهای ایرانی مشغول جدا کردن مین عمل نکرده از روی بدنه یکی از تانکرها هستند.

این در حالی است که آمریکایی‌ها همواره مانور ویژه ای روی قدرت و دقت پهبادهایشان داده اند و مدعی هستند، می‌توانند حتی با دوربین‌های دقیق خود از کیلومترها بالاتر در آسمان چهره افراد روی زمین را شناسایی کنند؛ اما چطور در حادثه‌ای به این مهمی فیلمی را منتشر کرده‌اند که تقریبا به خاطر کیفیتش بدش هیچ چیز در آن مشخص نیست. این در حالی است که به گفته خود مقام‌های آمریکایی این فیلم چند ساعت پس از انفجارها تهیه شده است!

در این راستا، محمد جواد ظریف اما در توئیت صبح امروز به افشاگری چند ماه پیش خود در گفت و گو با رسانه‌های اشاره کرد و نوشت: این که ایالات متحده فورا و بدون ذره‌ای شواهد عینی، علیه ایران اتهام پراکنی میکند، تنها این را کاملاً آشکار می‌کند که تیم بی در حال حرکت به سوی یک نقشه جایگزین است: خرابکاری در دیپلماسی (از جمله در اقدامات آبه شینزو) و سرپوش گذاشتن بر تروریسم اقتصادی علیه ایران. من چند ماه پیش دقیقا درباره همین سناریو هشدار دادم؛ نه به این دلیل که من یک پیشگو باشم، بلکه به این دلیل که من ذات تیم بی را می‌شناسم.

چرا فرضیات «پمپئو» برای متهم کردن ایران در حمله به نفتکش ها پذیرفته نشد؟

استدلالات وزیر خارجه آمریکا علیه ایران به اندازه ای غیرواقعی بود که جلسه روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که به پیشنهاد آمریکا برای بررسی حادثه آتش سوزی نفتکش ها در دریای عمان تشکیل شد، بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت و هیچ کدام از اعضا حاضر به همراهی با اتهامات واشنگتن نشدند.

نظر شما