شناسهٔ خبر: 33123885 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

مصرف برق کشور در نخستین روز های خردادماه افزایش یافت/ راهکار ساده برای کاهش مصرف برق

خاموشی در حالی یکی از دغدغه‌های فصل تابستان محسوب می‌شود که با چند راهکار ساده می‌توان بار این دغدغه را از روی دوش ایران برداشت. به طوری که حتی با خاموش کردن تنها یک لامپ توسط هر خانوار ایرانی در ساعات پیک مصرف، معادل نیروگاه اتمی بوشهر از مصرف برق کاهش خواهد یافت.

صاحب‌خبر -

میزان مصرف برق کشور در حالی در نخستین روز های خردادماه روند افزایشی یافته که سرنوشت تعیین تعرفه های جدید همچنان در هاله ای از ابهام قراردارد.

 

میزان مصرف برق کشور براساس اعلام وزارت نیرو روز گذشته (شنبه) به مرز۴۶ هزار مگاوات رسید.

 

بر این اساس اوج مصرف برق کشور در ساعت ۱۴:۳۱ دقیقه روز گذشته به ۴۵ هزار و ۸۶۲ مگاوات رسیده بود که این رقم در مقایسه با پیک مدت مشابه هفته گذشته حدود ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات افزایش یافته است.

 

روند افزایش دما در برخی نقاط کشور سبب شد تا مردم سیستم های سرمایشی خود را وارد مدار کنند و همین امر رشد مصرف برق را به همراه داشت.

 

 رشد مصرف برق در حالی صورت گرفته که هیات وزیران ۲۷ اسفند پارسال به پیشنهاد وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور، تعرفه‌های آب و برق مشترکان پرمصرف را اصلاح کرد.

 

هیات وزیران در جلسه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ مقرر ساخت تا بهای آب شرب و برق از ابتدای اردیبهشت سال ۹۸ سالیانه به میزان هفت درصد افزایش یابد.

 

«سلام امینی»، عضو کمیسیون انرژی مجلس در این باره به ایرنا گفته بود که تلاش برای افزایش قیمت برق و آب متوقف شده است.

 

«داود فرخزاد» مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران هجدهم اردیبهشت در واکنش به افزایش ناگهانی مصرف برق در روزهای گذشته، استفاده بیش از حد مردم از وسایل سرمایشی را عامل آن دانست و خواستار رعایت مدیریت مصرف آب و برق شد.

 

«هادی مدقق» مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان توانیر هم به ایرنا  گفت: امسال نیز با هدف کاهش بار شبکه برق در ساعت های اوج مصرف، تغییر ساعت کاری اداره ها و سازمان ها در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

راهکار ساده برای کاهش مصرف برق

به گزارش ایسنا، مصوبه دولت درباره افزایش بهای آب و برق که حاکی از افزایش هفت درصدی بهای برق بود، از ابتدای اردیبهشت سال ۱۳۹۸ و افزایش بهای برق پرمصرف‌ها تا سقف ۲۳ درصد از ابتدای ماه جاری اجرا شد. هدف دولت از ابلاغ مصوبه مذکور اصلاح الگوی مصرف مشترکان عنوان شده است. تعرفه‌های جدید بهای آب و برق طبق مصوبه مذکور طوری طراحی شده‌اند که اگر مشترکان ۱۰ درصد مصرف برق را کاهش دهند، شاهد کاهش ۲۰ درصدی صورتحساب برق مصرفی خود خواهند بود.

 

با این‌که ۱۰ درصد از مشترکان جزو پرمصرف‌ها هستند اما یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه ۱۰ درصد مشترکان کم مصرف برق مصرف می‌کنند. اما آنچه میزان مصرف برق را در تابستان بیش از دیگر فصل‌های سال افزایش می‌دهد استفاده از وسایل سرمایشی است. در این فصل حدود ۲۲ هزار مگاوات یا معادل ۴۰ درصد از مصرف برق کشور، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.

 

تنها یک لامپ و چند درجه!

آمارها حاکی از آن است که کشور از ۸۷۶۰ ساعت در سال، در حدود ۵۰۰ ساعت با مشکل افزایش شدید مصرف برق مواجه است که با کاهش مصرف برق وسایل سرمایشی، به راحتی قابل تأمین است. منحنی ۲۴ ساعته بار نشانگر آن است که با مدیریت مصرف، می‌توان شبکه برق کشور را در ساعت‌های پیک مدیریت و از اعمال محدودیت جلوگیری کرد. تنظیم درجه کولر گازی روی عدد ۲۴، به تنهایی می‌تواند ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف برق را به دنبال داشته باشد.

 

به گفته محمدحسن متولی‌زاده - مدیرعامل شرکت توانیر - اگر هر خانوار ایرانی تنها یک لامپ خود را در ساعت‌های پیک خاموش کند، ۱۰۰۰ مگاوات (معادل نیروگاه اتمی بوشهر) از مصرف برق ایران، کاهش خواهد یافت.

 

بر اساس اعلام وزارت نیرو، وی درباره راهکارهای مشترکان برای قرار نگرفتن در گروه پرمصرف‌ها نیز توضیح داد: با توجه به اینکه در تابستان وسایل سرمایشی بیش‌ترین میزان مصرف برق را به خود اختصاص می‌دهند، مشترکان در صورت توجه و دقت در چگونگی استفاده از وسایل سرمایشی، می‌توانند به میزان زیادی از مصرف برق خود را کاهش دهند.

 

 

برچسب‌ها:

نظر شما