شناسهٔ خبر: 33115561 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تأکید بر استفاده از همه ظرفیت‌ها برای اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در رشت

در جلسه کمیسیون بهداشت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای رشت بر لزوم استفاده از همه ظرفیت‌ها برای اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در رشت تأکید شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، رئیس کمیسیون بهداشت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای رشت عصر امروز در هشتاد و پنجمین جلسه این کمیسیون در ساختمان شورا واقع در خیابان سعدی با اشاره به آغاز طرح کنترل فشارخون اظهار کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشارخون مبحثی است که می‌تواند تأثیر بسزایی در حفظ سلامت شهروندان ایفا کند.

فاطمه شیرزاد با تأکید بر اینکه طی چند سال اخیر تعامل خوبی بین حوزه سلامت شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی برقرارشده است افزود: اخیراً نیز تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری رشت باهدف راه‌اندازی خانه سلامت منعقدشده و ازاین‌رو  تاکنون ۶ کارگروه فعال و اقدامات خوبی انجام‌شده است.

وی به غربالگری چهار هزار نفر در خانه‌های سلامت اشاره کرد و گفت: توجه به حوزه سلامت شهروندان امری ضروری بوده و در این راستا در مناسبت‌های مختلف ایستگاه‌های سلامت در پیاده راه فرهنگی رشت راه‌اندازی می‌شود که با استقبال خوب شهروندان مواجه است.

آغاز طرح بسیج ملی فشارخون از 17 خرداد

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط‌زیست شورای رشت با بیان اینکه اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون  یکی دیگر از اقدامات مؤثر در راستای توجه به‌سلامت شهروندان است تصریح کرد: درگذشته شهرداری‌ها بیشتر درگیر مباحثی ازجمله دریافت عوارض و اقدامات این‌چنینی بوده اما چند سالی است که نقش مشارکتی شهرداری رشت در این مباحث افزایش پیداکرده و اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورده است.

شیرزاد با اشاره به زمان اجرای طرح بسیج ملی فشارخون بیان کرد: فاز اجرایی این طرح از 17 خرداد آغاز و تا 15 تیر ادامه خواهد داشت و شهروندان می‌توانند طی این مدت با در دست داشتن کارت شناسایی و با مراجعه به مراکز درمانی از این بابت تحت غربالگری قرار بگیرند.

وی با تأکید بر اینکه شورای اسلامی و شهرداری رشت آمادگی خود را با دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام می‌کند افزود: شهرداری‌های مناطق رشت نیز ملزم به همکاری دراین‌باره هستند و پیشنهاد می‌کنم با نصب برچسب‌های زمینی در پارک‌ها و غیره  بتوانیم اطلاع‌رسانی بهتری در این مورد انجام بدهیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط‌زیست شورای رشت با اشاره به مبحث ساماندهی و غربالگری سگ‌های بلا صاحب در رشت اذعان کرد: در جلسه هفته گذشته کمیسیون بهداشت شورای رشت مسؤولیت این مقوله  به ذاکری، یکی از اعضای کمیسیون بهداشت شورای شهر واگذارشده است.

زمین کارخانه کودآلی مکان مناسبی برای نگهداری سگ‌های بلا صاحب نیست

عضو کمیسیون بهداشت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای رشت نیز در جلسه امروز با اشاره به اینکه پیگیر مشکلات پیرامون ساماندهی سگ‌های بلا صاحب در رشت هستم اظهار کرد: طی هفته اخیر جلسات متعددی با برخی از دستگاه‌های دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد دراین‌باره برگزارشده و پس از انجام بررسی‌های متعدد به این باور رسیدیم که زمین کارخانه کودآلی مکان مناسبی برای نگهداری سگ‌های بلا صاحب نیست.

بهراد ذاکری با بیان اینکه به‌طور موقت مکانی به‌منظور ساماندهی سگ‌های بلا صاحب در نظر گرفته‌شده افزود: در این مکان جدید نسبت به عقیم‌سازی و واکسیناسیون سگ‌های بلا صاحب اقدام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه درگذشته، حوزه سلامت در شهرداری رشت مغفول مانده بود گفت: برای اطلاع‌رسانی بهتر در حوزه سلامت می‌توانیم از اتوبوس‌های درون‌شهری استفاده  و آمادگی خود را برای همکاری متقابل با دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیرامون برگزاری چنین طرح‌هایی اعلام می‌کنیم.

ایستگاه‌های سلامت ثابت در رشت ایجاد شود

ذاکری با تأکید بر اینکه ایستگاه‌های سلامت ثابت در رشت ایجاد شود تصریح کرد: با توجه به اهمیت حوزه سلامت پیشنهاد می‌کنم مکان‌هایی ثابت سلامت در رشت ایجادشده و از این طریق شهروندان تحت غربالگری بیماری‌هایی ازجمله دیابت، فشارخون و غیره قرار گیرند.

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای معرفی طرح بسیج ملی فشارخون

عضو دیگر کمیسیون بهداشت و محیط‌زیست شورای رشت نیز در این جلسه با تسلیت ایام شهادت امام علی (ع) اظهار کرد: مقوله سلامت همواره موردتوجه شورا و شهرداری رشت قرار دارد و این مبحث برای شهروندان نیز بسیار حائز اهمیت است.

محمدحسن عاقل منش با بیان اینکه از فضای شهری می‌توانیم برای تبلیغ درباره طرح بسیج ملی فشارخون استفاده کنیم افزود: از ظرفیت تلویزیون‌های شهری، اتوبوس‌ها و تاکسی‌های درون‌شهری می‌توانیم برای اطلاع‌رسانی بهتر دراین‌باره بهره‌مند شویم.

وی با تأکید بر اینکه معتقدم تمامی دستگاه‌های دولتی و مراکزی ازجمله بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و غیره یک رسانه بزرگ هستند گفت: مردم بافرهنگ رشت برای سلامت خود حساسیت بالایی دارند و پیشنهاد می‌کنم برای همه‌گیر شدن اطلاع‌رسانی پیرامون طرح بسیج ملی فشارخون از محیط‌های داخل ادارات، فضاهای آموزشی و درمانی  نیز استفاده کنیم.

پیمان پارسا رئیس سازمان حمل‌ونقل و بار مسافر شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به انجام اطلاع‌رسانی مناسب پیرامون طرح بسیج ملی فشارخون اظهار کرد: می‌توانیم از ظرفیت اتوبوس، تاکسی، ون‌های تحت نظارت شهرداری رشت برای گسترش اطلاع‌رسانی دراین‌باره استفاده کنیم.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه حوزه سلامت بسیار مورد تأکید و توجه است اظهار کرد: با توجه به اهمیت این مبحث، شهرداری رشت طی تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه علوم پزشکی گیلان نسبت به ایجاد خانه سلامت به‌منظور غربالگری شهروندان اقدام کرده است.

محمدرضا علیزاده با اشاره به طرح بسیج ملی فشارخون افزود: یقیناً با احداث ایستگاه سلامت ثابت در سطح پارک‌های رشت می‌توانیم اقدامات بهتری در حوزه سلامت انجام بدهیم.

استفاده 4 برابری نمک توسط مردم گیلان نسبت به سایر استان‌ها

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با حضور در جلسه عصر امروز کمیسیون بهداشت و محیط‌زیست شورای رشت با اشاره به اینکه تعاملات خوبی بین دانشگاه علوم پزشکی و کمیسیون بهداشت و محیط‌زیست شورای رشت برقرار است اظهار کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشارخون همانند طرح فلج اطفال در کل کشور اجرایی می‌شود و خوشبختانه در دوران اجرای طرح فلج اطفال، استان گیلان عملکرد بسیار خوبی ارائه کرد.

اسماعیل نور صالحی با بیان اینکه تعامل شهرداری رشت با دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اجرای طرح‌های مختلف نشان‌دهنده جامع‌نگری مدیران این حوزه است افزود: در تلاشیم تا با تبلیغات وسیع و اطلاع‌رسانی مناسب، طرح بسیج ملی فشارخون در استان گیلان  بسیار خوب و باعظمت برگزار شود.

وی با تأکید بر اینکه به‌واسطه نوع زندگی و مصرف بالای نمک در گیلان، مردم این استان بیش از دیگر استان‌های کشور در معرض ابتلا به فشارخون قرار دارند تصریح کرد: در استان گیلان چهار برابر دیگر استان‌های کشور نمک مصرف می‌شود و این مسئله موجب افزایش سکته‌های قلبی و مغزی شده است.

نور صالحی با اشاره به اینکه باید به مقوله پیشگیری و اطلاع‌رسانی درباره مضرات مصرف نمک و ابتلا به بیماری‌هایی ازجمله فشارخون توجه بیشتری معطوف شود گفت: مردم گیلان از سطح سواد و آگاهی بسیار بالایی برخوردار هستند و همواره در چنین مباحثی تعامل بهتری از خود نشان می‌دهند.

وی با بیان اینکه برچیده شدن نمکدان‌ها از روی سفره‌ها کاهش مصرف نمک در استان را به همراه دارد اذعان کرد: یقیناً با تحقق این مهم از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر اینکه برای اطلاع‌رسانی عمومی می‌توانیم از ظرفیت اتوبوس‌ها و تاکسی‌های درون‌شهری استفاده کنیم گفت: افراد در زمان اجرای این طرح  با مراجعه به مراکز و ایستگاه‌های درمانی تحت غربالگری قرار می‌گیرند.

مرگ 7 هزار نفر در گیلان براثر سکته‌های قلبی و مغزی

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با حضور در جلسه کمیسیون بهداشت و محیط‌زیست شورای رشت با اشاره به اینکه در سال ۹۷، چهاره هزار مرگ در گیلان ثبت شد اظهار کرد: حدود هفت هزار مورد از این آمار مرگ‌ومیر بر اساس بروز سکته‌های قلبی و مغزی بود که ارتباط مستقیم با فشارخون دارد.

طلعت کاویانی با بیان اینکه گیلان چاق‌ترین استان کشور است افزود: گیلان چاق‌ترین و جزو مسن‌ترین استان‌های کشور است و بر اساس این مباحث باید به بیماری فشارخون توجه بیشتری معطوف شود.

وی با پیشنهاد اجرای طرح شهر سالم در مناطق پنجگانه شهرداری رشت گفت: اجرای این طرح به‌صورت محله به محله و منطقه به منطقه می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از بروز بیماری‌ها در رشت ایفا کند و دانشگاه علوم پزشکی گیلان آمادگی خود را به‌منظور تعامل با شهرداری رشت پیرامون اجرای این مهم اعلام می‌کند.

انتهای پیام/84008

نظر شما