شناسهٔ خبر: 33105673 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

حجت الاسلام خاموشی:

یاد مرگ ابزار دفع نیات شیطانی است/ فاطمه(س)؛ باطن شب قدر

حجت الاسلام خاموشی گفت: سوره قدر حقیقت فاطمی و علوی است. امام صادق می‌فرمایند که باطن شب‌های قدر فاطمه (س) است و کسی که می‌خواهد لیله‌القدر را درک کند باید با زندگی فاطمی آشنایی داشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه شب گذشته در نخستین سخنرانی از سلسله سخنرانی‌های خود در امامزاده علی‌اکبر چیذر ضمن اشاره به اعمال ویژه شب‌های قدر، گفت: شب قدر در ماه رمضان که ماه نزول قرآن است ویژگی خاصی دارد که در آن قرآن کریم به یکباره بر قلب مبارک پیامبر گرامی اسلام نازل شده است. به همین جهت در نزول تدریجی قرآن به پیامبر خطاب می‌شود «وَلَا تَعْجَلْ بِالْقُرْآنِ مِن قَبْلِ أَن یُقْضَیٰ إِلَیْکَ وَحْیُهُ». جبرائیل نازل می‌شد آیه‌ای را می‌خواند، پیامبر آیات بعدی را می‌خواندند. خطاب شد ای پیامبر تو عجله نکن و بگذار وحی در نزول تدریجی خود تمام شود.

وی ادامه داد: سوره قدر حقیقت فاطمی و علوی است. امام صادق می‌فرمایند که باطن شب‌های قدر فاطمه (س) است و کسی که می‌خواهد لیله‌القدر را درک کند باید با زندگی فاطمی آشنایی داشته باشد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم می‌فرماید در شب قدر ملائکه و روح را به زمین نازل کرده‌ایم، تصریح کرد: می‌گویند در شب قدر تقدیر هر فرد تعیین می‌شود. خداوند برای همه بندگان خود خیر و نیکی می‌خواهد و این انسان‌ها هستند که باید استعداد دریافت خیر و حرکت به‌سوی خیر را در زندگی خود روزآمد کنند و در این مسیر تنافس و زندگی کنند.

خاموشی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سوره ملک و قرائت آیاتی چند از این سوره بیان کرد: ۱۳ روایت پیرامون سوره ملک موجود است که در یکی از آن‌ها آمده است که هر کس این سوره را حفظ کند این سوره نجات‌دهنده او از عذاب خواهد بود. پیرامون هیچ سوره‌ای از قرآن این قوت روایت را نداریم گرچه همه سوره‌های قرآن نجات‌دهنده‌اند.

رئیس هیئت‌امنای سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه به تبیین روایات دیگر مربوط به سوره ملک پرداخت و یادآور شد: خداوند متعال به بندگان خود می‌فرماید که هرچه می‌خواهید از خود من بخواهید. انسان نباید از بنده خدا چیزی طلب کند چون همه بندگان محتاج پروردگار عالم هستند. امام صادق (ع) می‌فرماید کسی که از محتاج چیزی بخواهد عمل سفیهانه ای انجام داده است.

وی ضمن تفسیر آیات سوره مبارکه ملک، تصریح کرد: وجود یک‌یک ما نشات گرفته از اراده الله است. هر فردی در هستی‌اش نیاز مطلق به فاعلیت خالق دارد. تنها آن چیزی که خدا می‌خواهد محقق می‌شود.

خاموشی سپس گوشزد کرد: برای لحظه‌لحظه زندگی خود باید بندگی خداوند را کنیم و در تمامی مراحل زندگی باید به خداوند متعال متوسل شویم. رضایت هر فرد معیار اساسی نیست بلکه رضایت الهی معیار و سنجش است پس در تمامی امور زندگی باید به دنبال رضایت خداوند باشیم.

وی همچنین تصریح کرد: اگر در مسیر الهی قرار بگیریم می‌توانیم مانند دوران جنگ تحمیلی موفق و بر دشمن پیروز شویم.

خاموشی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و اینکه نسل سوم باید انقلاب اسلامی را بسازد، اظهار کرد: بدانید که باید خودمان با ارتباط مستقیم با خدا و توسل به اولیای دین، ضمن خودسازی و خانواده سازی، کشور و انقلاب را هم بسازیم و حتماً در این زمینه موفق خواهیم شد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به ما می‌گوید باید حرکت کنیم تا با عزم ملی و انقلابی موفق شویم، ادامه داد: آمریکا کیست؟ شرق و غرب کیست؟ ما می‌توانیم از آن‌ها عبور کنیم چون قدرت و عزت را خداوند به ما عطا کرده است.

خاموشی در ادامه با قرائت آیه «وَمَن یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ» تأکید کرد: خداوند بر نابودی آمریکا، بر نابودی سلاح‌های استکبار و بر قدرتمندتر کردن ما، بر عزتمند کردن ما و بر کرامت‌بخشی ما تواناست و براینکه ما را مستعلی کند و بالا ببرد، تواناست. پس باید به خداوند اعتماد کنیم.

وی در ادامه به بحث پیرامون تقوا و اهمیت آن پرداخت و مقدمه توکل الهی را داشتن تقوا دانست و گفت: در لیالی قدر باید با خداوند عهد ببندیم تا تقوا پیشه کنیم و در مسیر فرامین الهی گام برداریم.

خاموشی در بخشی دیگر از سخنرانی خود ضمن پراهمیت برشمردن زنده نگاه داشتن یاد شهدا زیارت قبور شهدا را باعث انتباه و بیداری دانست و گفت: در این شب‌ها باید یاد مرگ را زنده کنیم. زندگی اساسی در آن دنیاست؛ آن دنیایی که موانع ندارد و جمع‌الجمع است. ابزار دفع نیت شیطانی و به دنیا چسبیدن یاد مرگ است.

وی بخش پایانی سخنانش را به تبیین اهمیت نعمت اختیار و اراده و سیره عملی امیرالمومنین علی (ع) اختصاص داد.

نظر شما