شناسهٔ خبر: 33105262 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس:

آمار سرطان در کشور از میانگین جهانی کمتر است

شیراز- رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس گفت: برخی تصور می‌کنند ایران رتبه بالایی به نسبت آمار جهانی مبتلایان به سرطان را دارد در حالیکه تعداد این بیماران از میانگین جهانی کمتر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی پیش از ظهر شنبه در نشست خبری هفته سلامت گوارش اظهار داشت: چندسالی است که روز جهانی گوارش برای ارتقا دانش عمومی در مورد بیماری‌های گوارشی در سطح جهان برگزار می‌شود و هر ساله نیز شعاری برای این روز انتخاب می‌شود که عنوان این روز در امسال تشخیص زودرس سرطان‌های گوارشی است.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت استان فارس افزود: بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت هرساله حدود ۱۸ میلیون نفر در سراسر کشورهای جهان به سرطان مبتلا می‌شوند که از این میان سرطان‌های پستان، ریه، معده، روده بزرگ، مری، کبد، شایع‌ترین آن‌ها هستند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری در ایران به سرطان های دستگاه گوارش مربوط می‌شود افزود: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی هرساله در ایران ۱۱۰ هزار نفر به سرطان مبتلا شده‌اند که از این میان ۵۹ هزار بیمار در مردان و ۵۱ هزار بیمار سرطانی در میان زنان هستند.

باقری لنکرانی با بیان اینکه هم‌اکنون بیشترین آمار مبتلایان به سرطان در کشور نیوزیلند است گفت: تصورات غالباً اشتباهی در میان برخی از مردم رواج دارد که بیشترین شیوع بیماری سرطان را به کشور ایران نسبت می‌دهند این در حالی است که ایران به نسبت کشورهای جهان برای مقابله و پیشگیری از سرطان در سال‌های اخیر خوب عمل کرده است و حتی میانگین مبتلایان به این بیماری نیز از میانگین جهانی بیشتر نیست.

باقری لنکرانی در این نشست که با موضوع پیشگیری و تشخیص زودرس سرطان‌های گوارشی برگزار شد بیان کرد: رتبه اول مرگ از سرطان در سال گذشته مبتلایان سرطان پستان، معده، ریه، روده بزرگ و لوزالمعده بوده است که همین نکته نشان‌دهنده این است که سرطان‌های گوارشی یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در کشور است.

وی همچنین شایعترین سرطان در مردان ایرانی را سرطان معده عنوان کرد و گفت: سرطان دستگاه گوارش رتبه بالایی در آمارهای مبتلایان به این بیماری در ایران دارد که علت اصلی آن مصرف دخانیات، مصرف مشروبات الکلی، تغذیه نامناسب و بروز رفتارهای پرخطر است.

وی ادامه داد: متاسفانه در ۲۵ سال گذشته سرطان‌های گوارشی از علت هشتم مرگ‌ومیر به علت دوم مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌ها کاهش یافته است. بر اساس این آمار هر چند که سرطان مری روند کاهنده ای داشته اما روند افزایش سرطان کبد و لوزالمعده با روند افزاینده‌ای رو به رشد است.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت استان فارس چاقی را یکی از عوامل مهم سرطان‌های گوارشی دانست و اظهار داشت: در کشور ما ۶۰ درصد افراد یا با مشکل چاقی و یا با اضافه وزن درگیر هستند که این مهم زنگ خطری برای بازنگری به عادات غذاییمان است.

لنکرانی ادامه داد: عادات غذایی نقش مهمی در این امر دارند. مصرف میوه و سبزی نقش مهمی در جلوگیری از سرطان‌ها به ویژه سرطان روده و دیگر بیماری‌های گوارشی دارد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه وسایل تشخیص سرطان های گوارشی در کشور وجود دارد و می‌توان با انجام معاینه و آزمایش در تشخیص این بیماری‌ها از آمار مرگ‌ومیرهای ناشی از این بیماری‌ها کاهید.

مدیر مرکز سیاست‌گذاری سلامت استان فارس با اشاره به اینکه بخش مهمی از تشخیص زودهنگام سرطان توجه به علائم آن است گفت: سوهاضمه، دفع خون از طریق مدفوع و کاهش وزن می‌تواند علامت هشدار دهنده‌ای برای این بیماری باشند هر چند که بروز این علائم به خودی خود نشان از ابتلا به سرطان ندارد.

باقری لنکرانی در پاسخ این پرسش خبرنگار مهر که احتمال ابتلا به سرطان در میان ایرانی‌ها بین مردان بیشتر است یا زنان گفت: احتمال ابتلا به سرطان‌ها در مردان کمتر از ۷۵ سال، ۱۵.۶ درصد است و در خانم‌ها ۱۲.۶ درصد است که نشان از آن دارد که مردان باید خطر ابتلا به سرطان را جدی‌تر بگیرند.

وی با اشاره به اینکه هر ساله ۵۵ هزار نفر در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری فوت می‌کنند گفت: با پیشگیری‌، اصلاح سبک زندگی به ویژه اصلاح عادات غذایی، ترک سیگار و قلیان می‌توان این آمار را تا جای ممکن پایین آورد.

باقری لنکرانی در انتها خاطرنشان کرد: خوشبختانه علم پزشکی در ایران به ویژه در استان فارس توانسته است بسیاری از بیماری‌ها به خصوص سرطان‌های گوارشی را درمان کند با این وجود تشخیص زودهنگام از مهمترین نکاتی است که نیاز به همیاری بیماران و پزشکان دارد.

نظر شما