شناسهٔ خبر: 33018326 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

در دادگاه انقلاب برگزار شد

محاکمه «جعبه سیاه» پرونده بابک زنجانی

صاحب‌خبر -

سومین جلسه رسیدگی به اتهامات علیرضا زیبا حالت منفرد معروف به «جعبه سیاه» پرونده بابک زنجانی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، سومین جلسه رسیدگی به اتهامات علیرضا زیبا حالت منفرد متهم پرونده بابک زنجانی به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای جلسه قاضی صلواتی گفت: در دو جلسه گذشته رسیدگی، کیفرخواست ۹۸ صفحه‌ای توسط نماینده دادستان قرائت گردیده و پس از اینکه رسیدگی به پرونده مفسد اقتصادی بابک زنجانی به پایان رسیده و آقای «زیبا حالت منفرد» متواری بوده است.
قاضی صلواتی گفت: متهم در کشور دومینیکا با تلاش شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان (عج) و همکاری پلیس اینترپل دستگیر شده است.
قاضی صلواتی اظهار کرد: متهم سفیر دومینیکا در کشور مالزی بوده است که مطابق مقررات این کشور مقام پادشاهی داشته و در ضمن مدیریت شرکت‌های نفتی متهم بابک زنجانی را برعهده داشته است.
قاضی صلواتی در ادامه از نماینده حقوقی شرکت نفت خواست توضیحات خود را ارائه کند.
مدیر حقوقی شرکت ملی نفت در ادامه جلسه گفت: شکایت شرکت ملی نفت در تاریخ 1/10/1394 به دادگاه ارائه شده است و کلیه مدارک مبنی بر اتهامات متهمین ارائه گردیده است، لذا پس از مشخص شدن نقش آقای علیرضا زیبا حالت منفرد در راستای فرآیند مجرمانه اقدامات بابک زنجانی و سایر شرکا، وکلای شرکت HK در تاریخ 12/10/94 شکایت لازم را دایر بر کلاهبرداری، تحصیل مال نامشروع و خیانت در امانت به مرجع قضائی تقدیم کردند.
وی افزود: از دیگر اتهامات این فرد که نسبت به آن شکایت شده است جرم جعل و استفاده از سند مجعول در سربرگ شرکت HK است که این اقدام از سوی متهم محرز می‌باشد.
وی افزود: شرکت مالزیایی با مالکیت آقای فلاح هروی و آقای زنجانی در منطقه لاوان مالزی ثبت شده بود و این افراد با شرکت HK وابسته به شرکت ملی نفت در سال ۹۱ در خصوص خرید و فروش ۳ محصول بر پایه نفت به انعقاد ۱۱ قرارداد اقدام می‌کنند.
نماینده حقوقی شرکت نفت گفت: آقای منفرد از عملیات‌های مجرمانه آقای زنجانی اطلاع و به آن علم داشته است به طوری که این متهم در اظهارات خود گفته است که شرکت SCT یک شرکت صوری بوده است که در مالزی ثبت گردیده که برای اقدامات کلاهبردارانه از نام این شرکت استفاده می‌شده است.
وی گفت: در راستای جابجایی حواله‌ها اقدام به ثبت چند شرکت صوری در مالزی کرده بودیم. این متهم بابت جابجایی هر حواله ۶۵ یورو از شرکت ملی نفت دریافت می‌کرده است، همچنین آقای هروی در اقاریر خود گفته است که ۹۰ درصد منابع آقای زنجانی که حواله می‌گردید از حساب آقای منفرد می‌رفته است چون وی در هیأت حسابرسی بانک FIIB عضو بوده است.
نماینده حقوقی شرکت نفت اظهار کرد: همچنین شرکت ایزو توسط آقای منفرد تأسیس گردیده و از طریق این شرکت اقدام به واسطه‌گری بین بانک‌های مختلف می‌کرده است و بنا بر اظهارات مهدی شمس این متهم نقش اساسی در تعیین محل و میزان ذخیره‌سازی محصولات نفتی داشته است و در این راستا حدود ۶۰ الی ۷۰ میلیون دلار توانسته است پول کسب کند.
وی خاطرنشان کرد: در راستای انجام اقدامات بزهکارانه در جهت نشان دادن کسری در محموله‌های نفتی، این متهم اقدام به اضافه کردن آب به میعانات نفتی می‌کرده است همچنین این متهم یک نفتکش را خریداری کرده که با نام نخست وزیر دومینیکا در حال حاضر و تحت پرچم این کشور در حال فعالیت است.
مدیر حقوقی شرکت ملی نفت افزود: اقدامات این متهم در بردن اموال شرکت ملی نفت از طریق کلاهبرداری به روش تأسیس شرکت‌های کاغذی، همکاری و فعالیت با بابک زنجانی و اقدام به جعل و استفاده از سند مجعول در سربرگ شرکت HK، اخذ پورسانت‌های کلان و نیز تحصیل مال نامشروع محرز بوده است و درخواست رسیدگی و مجازات متهم را دارم. وی افزود: همچنین پرداخت اصل کلیه محصولات، پرداخت کلیه پورسانت‌ها و خسارات وارده از هر حیث و ضبط کلیه اموال این متهم را دارم.
نماینده حقوقی شرکت نفت افزود: با توجه به اینکه شکایت جعل و استفاده از سند مجعول این متهم هنوز تعیین تکلیف نگردیده لذا درخواست دریافت ضرر و زیان ناشی از وقوع جرم را تا پایان دادرسی خواستارم. در ادامه این جلسه قاضی صلواتی از متهم زیبا حالت منفرد خواست تا در جایگاه قرار گیرد و خود را معرفی کند.
زیبا حالت منفرد با حضور در جایگاه گفت: علیرضا زیبا حالت منفرد متولد ۱۳۵۲ دارای حداقل تحصیلات سیکل مقیم مالزی و دومینیکا، متأهل و فاقد سابقه کیفری منجر به صدور حکم هستم.
قاضی صلواتی ضمن تفهیم اتهام به متهم گفت: اتهامات جنابعالی دایر بر مشارکت در اخلال عمده و کلان در نظام اقتصادی کشور همراه با مفسد اقتصادی محکوم به اعدام، مشارکت در کلاهبرداری از شرکت HK و پولشویی به مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو است، دفاعیات خود را بیان کنید.
این متهم با اشاره به نحوه آشنایی خود با بابک زنجانی گفت: در سال ۸۴ جهت تحصیل فرزندانم به مالزی مهاجرت کردیم و فعالیت اقتصادی خود را رفته رفته در ایران قطع و به مالزی منتقل کردم که به جهت فعالیت در کار دکوراسیون توانستم به خانه‌های آنها بروم و با شخصیت‌ها و مقامات مالزی ارتباط برقرار کنم.
وی افزود: در سال ۸۹ در سفری که مشاور عالی نخست وزیر مالزی به ایران داشت همراه وی بودم که در طی این سفر نیز به کیش رفتیم و در آنجا توسط یکی از دوستان با آقای بابک زنجانی آشنا شدم. ایشان در طی آن سفر که میهمان وی بودیم به من گفتند که نیاز به مجوز تأسیس صرافی در مالزی دارم.
زیباحالت منفرد افزود: در آن مقطع اینجانب هیچ اطلاعات دقیقی از سیستم بانکی چه در داخل ایران و چه در خارج آن نداشتم اما آقای زنجانی از ما قول همکاری گرفت پس از بازگشت به مالزی پیشنهاد خریداری بانک سرمایه‌گذاری اسلامی با نام FIIB را که در منطقه لاوان بود و هیچگونه فعالیتی نداشت را ارائه کردم و بلافاصله اسناد را برای زنجانی فرستادم که با استقبال او مواجه شدم.
وی ادامه داد: پیش از این آقای زنجانی توسط وکلای ایرانی خود که در مالزی داشتند، برای اخذ مجوز بانک اقدام کرده بودند و یک شرکت آی‌وان تو آی‌وان تأسیس کردند تا حواله‌جات را از طریق بانک CIM جابجا کنند. ایشان با توجه به خرید مجوز بانکی در گرجستان و یک مؤسسه مالی در کردستان عراق مشکل سابقه بانکی خود را حل نموده و پس از آن مشکل اقامت مطرح بود که این مشکل نیز با اخذ اقامت دبی توسط آقای زنجانی حل شد.
این متهم گفت: بعد از گذشت ۴ ماه از نقل و انتقال، مجوز به آقای بابک زنجانی منتقل و دفتر نیز مستقر شد اما صحبتی بابت دستمزد اینجانب ننمودند که از طریق آقای زنجانی معادل ۶۰۰ میلیون تومان را در آن زمان به عنوان دستمزد خود اعلام نمودم که در تهران دریافت کنم که ۱۵۰ میلیون تومان به عنوان حق معرفی پرداخت شد و آقای زنجانی این بانک را همراه با دفتر در اختیار وکلای ایرانی خود قرار دادند و من اصلاً در شعبه بانک آقای زنجانی حضور نداشتم اما ارتباط من روز به روز با ایشان بیشتر شد و مشکل از جایی شروع شد که مشخص شد حتی با داشتن بانک در خارج امکان انتقال حواله‌جات وجود ندارد.
متهم زیبا حالت منفرد در ادامه دفاعیاتش اظهار کرد: به جای درج نام شرکت‌های ایرانی در پیش فاکتورها، چندین شرکت در مالزی ثبت شد تا ردی از ایران و شرکت‌های ایرانی به‌جا نماند و با این اقدام تحریم‌های ظالمانه اتحادیه اروپا و آمریکا بلااثر شد. البته ریسک موجود در این کار به حدی شدید بود که ممکن بود تمام اعتباراتی که در مالزی به دست آورده بودم و همچنین در عرصه بین‌المللی از دست بدهم و همچنین در زندگی فرزندانم که در اروپا تحصیل می‌کردند، تأثیر داشته باشد اما به لحاظ معنوی احساس غرور و افتخار می‌کردم که در میدان جنگ اقتصادی خط‌شکن بودم این در حالی بود که من از اقدامات آقای بابک زنجانی خبر نداشتم و سرورهای سوئیفت نیز در تهران اداره می‌شد.
وی در ادامه دفاعیات خود اظهار کرد: من در هیچ یک از جلسات آقای بابک زنجانی با شرکت‌های نفتی نبوده‌ام و صرفاً در راستای کمک به کشور و برای دور زدن تحریم‌ها به جابجایی و ذخیره سازی محموله‌های نفتی اقدام می‌کردم و هیچ گونه اطلاع از قرارداد آقای زنجانی با وزارت نفت نداشته و ندارم.
منفرد در رابطه با اضافه کردن آب به میعانات نفتی هم گفت: این اتهام صرفاً بر اساس گزارشات آقای مهدی شمسبوده است و دلیل دیگری وجود ندارد.
وی توضیح داد: بر اساس قرارداد از هشت محموله بار نفتی فقط نسبت به یک محموله ادعای وجود آب شده است، اما نسبت به این حرف هیچ گونه مدرک معتبر وجود ندارد و اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد آن دو کشتی دریافت کننده و تحویل دهنده به هیچ وجه از یکدیگر جدا نباید بشوند تا یک مرجع بین‌المللی به این موضوع رسیدگی کند. این در حالی است که کاپیتان تحویل گیرنده میعانات نفتی چنین ادعایی را مطرح نکرده و پس از بارگیری محموله از کشتی دریافت کننده جدا می‌شود. متهم منفرد افزود: البته شاید مطرح گردد که پلمب مخازن شکسته شده است که باید گفت هزینه شکستن پلمب‌ها بسیار بیشتر از آن میزان آبی است که مورد ادعا بوده و به هیچ عنوان ارزش ندارد که بخواهند پلمبی را بشکنند. وی گفت: هدف از طرح این ادعا جبران کسری میعانات در جاهای دیگر است که توسط متهمان دیگر سعی شده این اتهام به من چسبیده شود. متهم منفرد اظهار کرد: راه برون رفت از تحریم‌ها این بود که محموله‌های نفتی را بر روی دریا از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل کنیم تا مقصد نهایی محموله‌های نفتی مشخص نباشد. وی افزود: پس از دستگیری زنجانی بنده متوجه شدم که خانمی به اسم «یو» که از نفوذ بالایی در کشور چین برخوردار بود قصد دارد یکی از محموله‌های نفتی ما را که در مخازن چین ذخیره سازی شده بود با ارائه یک قرارداد مشکوک و صرفاً با رسید پرداخت پول از آن مخزن خارج و به جای دیگری منتقل کند که بنده با اطلاع از این موضوع بلافاصله با ایران تماس گرفته و این موضوع را با مقامات ایرانی مطرح کردم که جای تعجب است که اصلاً مسئولان وزارت نفت و شرکت نیکو از وجود چنین محموله‌ای اطلاع نداشتند. در نهایت قاضی صلواتی ختم این جلسه رسیدگی را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی رسیدگی به این پرونده روز چهارشنبه یکم خردادماه ساعت ۱۰ صبح برگزار می‌شود. به گزارش ایسنا، عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان وقت تهران ۲۸ دی سال ۹۵ با اشاره به دستگیری یکی از متهمان مرتبط با پرونده بابک زنجانی، در مورد اهمیت این دستگیری، گفت: متهم دستگیر شده جعبه سیاه فعالیت‌های مجرمانه بابک زنجانی در خصوص اخذ مجوز فعالیت و خرید بانک اف. آی. آی. بی توسط متهم اصلی پرونده محسوب می‌شود.

برچسب‌ها:

نظر شما